slaapkamer

Slaapkamerdecoratie-ideeën voor ontwerp en kleuren in boho-stijl

slaapkamerdeco boho-hippie-slaapkamer-decor-romantisch-roze-hemelbed

De romantische boho-stijl is in opkomst en trekt steeds meer mensen. Hier is de bohemienstijl al lang veel verder gegaan dan mode en modeaccessoires en dringt ook met succes door in onze woonruimtes. En dat is geen wonder, want de stijl creëert een romantische flair met een nostalgische touch, waarin je je meer dan comfortabel voelt. Vooral in de slaapkamer zal de hippiestijl je zeker een goed gevoel geven, omdat de romantische decoraties, kleuren en accessoires de perfecte sfeer creëren om je te kalmeren en een goede nachtrust te garanderen. Nu is de enige vraag welke slaapkamerdecoratie en kleuren het meest geschikt zijn als je precies deze sfeer wilt krijgen? U komt erachter in de volgende regels, want we hebben prachtige decoratie-ideeën samengesteld die u kunt gebruiken.

Slaapkamerdecoratie in bijpassende kleuren

slaapkamer deco boho-hippie-modern-flair-grijs-swing-macrame-pompons

De boho chic stijl komt uit de jaren 60 en 70. Je hebt vast al een bepaald idee van welke kleuren in deze tijd en in deze stijl bijzonder populair waren. Vooral natuurlijke tinten verdienen hier de voorkeur. Een slaapkamerdecoratie in bruin is net zo geschikt als een slaapkamerdecoratie in beige, al kunnen beide natuurlijk gecombineerd worden. Over het algemeen zijn subtiele kleuren zoals pasteltinten het meest geschikt.

slaapkamerdecoratie-boho-hippie-kilim-houten-mand-surfplank

Dus vergeet het niet bij het kiezen van decoraties en accessoires voor slaapkamerontwerp. Er zijn ook donkere nuances van bepaalde kleuren zoals paars of blauw. Stoffen voor de slaapkamerdecoratie in blauw kunnen prachtig gecombineerd worden met paarse slaapkamerdecoratie en creëren zo een romantische sfeer. In principe zijn alle kleuren toegestaan. Zelfs als het geen aardetint of pasteltint is, kun je de boho-stijl bereiken die je wilt door simpelweg te combineren met bijpassende patronen en materialen. Een andere kleur die we willen benadrukken is turkoois. De toon is vooral bekend van sieraden, maar kan ook gebruikt worden in de vorm van stenen voor kleinere slaapkameraccessoires.

De juiste materialen kiezen voor de interieurideeën

slaapkamerdecoratie boho-hippie-romantisch-inrichting-sprookjeslampen.-oosterse-patronen

Natuurlijk zijn de juiste kleuren nog lang niet voorbij. Ook de materiaalkeuze moet kloppen. Ook hier is het sleutelwoord natuurlijkheid. U kunt dus snel bruine en beige tinten krijgen met geschikte materialen. Gebruik hiervoor gewoon leer of hout. Naast hout kunnen ook mandaccenten met een tropische flair worden gebruikt. Als je geen echt leer wilt gebruiken, kun je natuurlijk ook kiezen voor kunstleer als alternatief. Fluweel en linnen, die de boho-look de finishing touch kunnen geven, zijn net zo geschikt.

slaapkamer deco boho-hippie-macramé-touwen-versieren-idee-bed

De populaire en mooie macramees kunnen worden ontworpen met touwen, die niet alleen geschikt zijn als houders voor bloempotten, maar ook voor het decoreren van ramen, deuren en bedframes of geschikt zijn voor slaapkamerdecoratie-ideeën voor de muur om een ​​kale muur op te fleuren. Als je de romantische charme van de hippiedecoratie in de slaapkamer wilt vergroten, kun je ook de zogenaamde gebreide kant gebruiken. Deze is niet zo fijn als de normale fooi, maar is gegarandeerd niet minder mooi. Met name spreien, sierkussens en gordijnen kunnen van dit materiaal gemaakt worden.

Decoratie voor slaapkamers met bijpassende patronen

slaapkamer-decoratie-boho-hippie-flower-power-bloem-patroon-kruk-metalen bed

Wat zou de hippiestijl zijn zonder de goede oude flowerpower? Bloempatronen in felle kleuren zijn daarom absoluut geschikt als ideeën voor slaapkamerdecoratie. Kleurrijke pauwenveren als motief zijn ook een goede keuze. Wie liever niet zo kleurrijk is in de slaapkamer, kan kiezen voor subtielere kleurencombinaties of een ander patroon. De batik-look, die je zelfs zelf kunt maken, is ook geschikt. Dus als je nog een paar stoffen hebt die niet meer bijzonder mooi zijn, is dit een geweldige manier om ze op te fleuren en opnieuw te gebruiken. Gebruik de batiktechniek voor elke kleur. Creëer een vriendelijke gele slaapkamerdecoratie of onderstreep kleurrijke bloempatronen door een groene slaapkamerdecoratie te kiezen en daarmee de natuur te symboliseren.

slaapkamerdecoratie-boho-hippie-moderne-etno-grijze-gordijnen-witte-kaarsen

Naast de al genoemde patronen kun je ook verschillende etnische patronen gebruiken voor verschillende woonideeën in de slaapkamer. En hoewel deze het beste passen bij neutrale kleuren als beige en bruin, kun je bij dit patroon natuurlijk ook kiezen voor stoffen en textiel in andere tinten. Je kunt zelfs een vleugje moderniteit toevoegen door hier en daar grijze stoffen te gebruiken die zijn ontworpen met etnische patronen.

slaapkamerdecoratie-boho-hippie-muurdecoratie-stof-patroon-mandala

Tapijten daarentegen zijn welkom met oosterse patronen. Oosterse of kelim vloerkleden en vloerkleden in deze stijl zijn daarom absoluut wenselijk en passen gegarandeerd perfect bij het kamerontwerp. En terwijl we het over oosterse patronen hebben, moet de mandala ook worden genoemd. De patrooncirkels zijn geweldig als achtergrond of accent. Zorg gewoon voor een aangenaam en harmonieus samenspel op het gebied van kleur. Zelfs met deze inrichtingsstijl is te veel rommel niet per se de beste beslissing bij het inrichten en inrichten van de slaapkamer.

Een slaapkamer ontwerpen – ideeën voor implementatie

slaapkamer-decoratie-boho-hippie-batik-beddengoed-idee-geel-blauw-etno-tapijt-muur-design

Alleen omdat je geschikte materialen in geschikte kleuren en patronen hebt gevonden en gekocht, heb je niet alles voor de perfecte boho-decoratie. Het hangt vooral af van het samenspel en van de details en accenten die de finishing touch geven. Het is belangrijk dat je ook populaire boho-ontwerpen gebruikt. Deze omvatten een slaapkamerdecoratie met een hemel. Dit hoeft niet per se boven het bed te worden ontworpen, maar kan ook een andere ruimte in de kamer decoreren. Als er bijvoorbeeld een zithoek is, kan deze ervoor worden gebruikt.

Een ander belangrijk element is de decoratie van het slaapkamergordijn. Kale ramen zijn mogelijk, maar ze kunnen ook gekruid worden. Gebruik naar wens dunne stoffen in effen kleuren of met patronen. Kwastjes zijn welkom en zorgen voor een zekere elegantie. Wil je ook een privacyscherm in de vorm van gordijnen, dan kan ook een zware fluwelen stof gebruikt worden. Maar ook andere stoffen zijn geschikt.

slaapkamerdecoratie boho-hippie-stoffen-handdoeken-paars-roze-hemelvormen

Textiel is over het algemeen een goed zoekwoord als het gaat om hippie-decoratie-ideeën voor de slaapkamer. Naast de al genoemde, kunnen plafonds op verschillende manieren worden gebruikt. Gebruik een sprei of een gezellige deken op een lege stoel of ander meubelstuk en gebruik handdoeken om te decoreren. Tapijten mogen ook niet ontbreken. Deze zijn perfect geënsceneerd, vooral wanneer de originele vloer van hout is. Deze kun je het beste niet helemaal afdekken met de tapijten zodat deze ook goed tot zijn recht komt temidden van de kleurrijke tapijtpatronen.

slaapkamer-decoratie-boho-hippie-etno-patroon-heldere-kleuren-schuin dak

Vergeet de kleine details niet. Franjes van leer, parels, turquoise stenen, pailletten en ook vrouwelijke ruches en het eerder genoemde kant zijn allemaal kleine maar effectieve dingen en slaapkamerideeën die je prachtig kunt en moet gebruiken als decoratie en slaapkameraccessoires bij het inrichten van de slaapkamer. Vergeet ook de kaarsen niet. Een infuuskaars hier en daar is ook een goed idee dat wat romantiek uitstraalt.