slaapkamer

Stel zelf het boxspringbed samen – in 7 stappen naar jouw droombed

boxspring bed slaapcomfort slaapkamer inrichting

Boxspringbedden vind je niet alleen al heel lang in luxe hotels. De markt heeft zich de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat u nu al de mogelijkheid heeft om uw eigen bed naar uw individuele wensen en behoeften te ontwerpen. In een paar stappen stelt u zelf het perfecte boxspringbed samen en geniet u binnen uw eigen vier muren van het royale slaapcomfort.

De 7 stappen naar het perfecte boxspringbed

Zelf boxspring bed samenstellen topper metalen pootjes

Ben je op zoek naar een nieuw boxspringbed, maar vind je de afgewerkte modellen gewoon niet mooi? Gelukkig hebben goede beddenfabrikanten daar al de mogelijkheid voor individueel een compleet boxspringbed ontwerpen. Met de zogenaamde configuratoren selecteert u alle elementen van uw nieuwe bed tot in het kleinste detail zelf. Hieronder vatten we de belangrijkste stappen naar uw eigen droombed samen.

1. Selecteer bedmaat

Wanneer je het boxspringbed zelf in elkaar zet, is het kiezen van de bedmaat de eerste stap. De exacte maat is een zeer individuele kwestie en kan variëren voor mensen in verschillende leeftijdsgroepen. Of het nu een een- of tweepersoonsbed is, voor jongere stellen of senioren, het liggedeelte kan worden aangepast aan uw eigen behoeften.

boxspring bedovertrek imitatieleer beige modern

2. Bepaal de juiste hardheidsgraad

De belangrijkste voorwaarde voor een goede nachtrust in een boxspringbed is de juiste hardheid van de matrassen. Dit varieert van H1, wat staat voor zeer zacht, tot H5 – extreem hard. De individuele hardheidsgraad voor elke persoon hangt af van hun gewicht, body mass index (BMI) en de gewenste slaaphouding. Omdat het echter geen vaste norm heeft, kan de informatie die door verschillende fabrikanten wordt verstrekt, verschillen.

topper boxspring bed varianten hardheid materiaal

3. Kies de topper voor het boxspringbed

Naast een boven- en ondermatras hebben de meeste boxspringbedden ook een ondermatras – de zogenaamde topper. Het verbetert het ligcomfort en verhoogt de bedhoogte met enkele centimeters. U heeft de keuze uit een topper van koudschuim, viscose of latex. De koudschuimtopper wordt als de stevigste beschouwd, de viscosetopper past zich precies aan de contouren van het lichaam aan, terwijl de latextopper heel zacht en flexibel is.

boxspring bed kleur bruin houten poten

4. Stem de kleur en stof af op het interieur

Het boxspringbed overtuigt niet alleen met een groot slaapcomfort, maar biedt ook een visueel aantrekkelijk inrichtingsidee voor de slaapkamer. Stel je zelf je eigen boxspringbed samen, dan is de keuze van kleur en materiaal voor de hoes van het bed puur een kwestie van smaak. Om de zaken niet uit het oog te verliezen, moet je vooral kleuren gebruiken die al in de inrichting worden gebruikt of die daarbij horen. Wat het materiaal van de hoes betreft, kunt u meestal kiezen tussen stof, kunstleer of natuurlijk leerimitatie.

hoofdbord boxspring bednaden stof donkergrijs

5. Personaliseer het hoofdeinde

Sommige fabrikanten van boxspringbedden bieden zelfs de mogelijkheid om zelf het design, de kleur en de hoogte van het hoofdbord te kiezen. Zeker voor kleinere appartementen of slaapkamers met een schuin plafond is dit een groot voordeel. Bovendien kunnen zelfs een paar mooie naden het hoofdeinde tot een echte blikvanger in de kamer maken.

6. Overweeg verschillende voetvarianten

Hoewel de voeten het kleinste deel van het bed zijn, kunnen ze de algehele uitstraling enorm beïnvloeden. Afhankelijk van de stijl van de slaapkamer zijn er verschillende modellen, kleuren en materialen beschikbaar. Een zwevende look is ook mogelijk – als de voeten niet zichtbaar zijn, maar juist verschoven.

Stel zelf het boxspringbed samen.De bijpassende kleur van het nachtkastje

7. Vind geschikte accessoires – bedbank en nachtkastje voor het boxspringbed

Als je je droombed al hebt samengesteld, heb je alleen de juiste accessoires nodig. Net als elk ander bed kunnen ook boxspringbedden worden aangevuld met nachtkastjes of een praktische bedbank. Deze kunnen gekozen worden in dezelfde kleur als het bed of juist een contrast hiermee creëren. De hoogte van het nachtkastje kan het beste worden aangepast aan de hoogte van het bed. Voor een boxspringbed zou een hoogte tussen 57 en 65 cm ideaal zijn. De bedbank mag daarentegen niet hoger of breder zijn dan het bed. Als de bedmaat bijvoorbeeld 180 x 200 cm is, kan een bijpassende bedbank 140 cm breed zijn.

Trakteer uzelf op een goede nachtrust in uw individueel ontworpen boxspringbed!