slaapkamer

Trends in slaapkamerinrichting – tips op een rij

slaapkamerinrichting wit-gestoffeerde bed-wandbekleding-textiel-optiek-indirecte-verlichting-hanglampen

De slaapkamer is misschien wel de meest persoonlijke kamer in elk appartement, maar werd lange tijd verwaarloosd op het gebied van design. Wat bijna niemand ziet, hoeft niet speciaal voorbereid te zijn… verre van! De nieuwe trends in meubel- en kleurdesign zijn bedoeld om elke slaapkamerbewoner aan te moedigen om de mogelijkheden van materiaal en design te gebruiken om hun oase van rust precies af te stemmen op hun individuele behoeften. Meditatieruimte of energiebron – voor elke behoefte is er de juiste voorziening. Slaapkamerinrichting kan heel verschillend zijn. Dit artikel is bedoeld om enkele interessante trends te belichten.

Het bed – het middelpunt van slaapkamermeubilair

slaapkamermeubilair gestoffeerd bed-hoogbed-hoofdeinde-steen-grijs-witte-bakstenen muur

Het knusse bed is het hart van elke slaapkamer. Voor een nachtrust als op wolken Zowel het juiste matras als het juiste frame zijn belangrijk. Zowel boxspringbedden als massief houten meubelen zijn momenteel bijzonder populair:

– Het boxspringbed: Alles is groter in Amerika – dit geldt ook voor bedden. Deze massieve variant van het slaapmeubel bestaat uit drie lagen, die, op elkaar gestapeld, ligcomfort beloven als in de negende wolk. Een houten frame voorzien van een metalen veerkern, de zogenaamde box, vormt de basis van het meubel. Een matras met de juiste afmetingen ligt direct op de box en de “topper”, terwijl een dikke topmatras het einde van het liggedeelte vormt. Als je niet helemaal van de grond af wilt beginnen, kun je ook inlegdozen krijgen voor traditionele bedframes die de plaats van de lattenbodem innemen. Zo kan elk bed de ligkwaliteit van een boxspringbed krijgen.

Natuurlijke materialen in de slaapkamerinrichting

slaapkamermeubels-massief houten meubelen-bed-kledingkast-beige-witte-gordijnen-jaloezieën

– massief houten meubelen: Natuurlijke materialen zijn een rage in 2016 – de tijd van fineer en gecoate spaanplaat is voorbij, vooral als het gaat om slaapmeubels. Naast het onnavolgbaar mooie uiterlijk van natuurlijk hout, heeft het materiaal ook gezondheidsvoordelen. Waar het moeilijk is om een ​​variant te vinden met geperste houten panelen die garandeert dat er geen formaldehyde verdampt, geven verschillende zegels van massief houten meubelen informatie of meubelen emissiearm en onschadelijk zijn voor de gezondheid. De “gouden M” van de Duitse Vereniging van Goederen voor Meubels, de Blauwe Engel of het ÖkoControl-zegel van het Eco-Instituut certificeren deze kwaliteiten. Bovendien belichamen hoogwaardige massief houten meubelen als langetermijnaankopen perfect een tijdgeest die streeft naar duurzaamheid en behoud van hulpbronnen. Pharao24.de laat zien dat massief houten meubels bij de bedden kunnen beginnen en vaak bestsellers zijn.

Het matras: Barrel pocketverenkern, latex, koudschuim en traagschuim – nooit eerder waren er zoveel materialen in de slaapkamer aanwezig om er een zacht, ergonomisch bed van te maken. De focus ligt momenteel op verschillende toppers: onderlegmatrassen van verschillende diktes die de comfortabele toplaag van de matras vormen op zowel een boxspring als een standaard bed. Gelschuim past zich optimaal aan de lichaamscontouren van de liggende persoon aan, biedt zachtheid om in weg te zakken en ondersteunt anderzijds de fysiologisch voordelige lighouding.

Trendkleuren voor de slaapkamer

slaapkamermeubels-bedlinnen-frisse-kleuren-gespiegeld-dessert-zwart-gestoffeerd-bed-hoofdeinde

De afgelopen jaren hebben kleuren een grote rol gespeeld in het ontwerp van woonruimtes – ze vinden eindelijk hun weg naar de slaapkamer. De gebruiker moet vooraf beslissen of hij zich bij de inrichting van de slaapkamer wil concentreren op energie of ontspanning:

– Geel: Het lijdt geen twijfel dat geel de trendkleur van 2016 is en dus ook de slaapkamerinrichting beïnvloedt. Of het nu goudoker, mosterdgeel of zonnegeel is – de kleur heeft talloze gezichten, maar ze stralen allemaal één ding uit: positieve, warme energie. Als je ‘s ochtends vaak de zon mist en een motivatieboost nodig hebt als je opstaat, moet je de kleurentrend volgen en het effect uitproberen. Niet alle muren hoeven geel te worden geverfd, maar er moeten wel specifieke accenten worden gelegd.

– rozenkwarts en grijsblauw: De twee trendkleuren worden al geruime tijd solo en in combinatie gebruikt in de textielsector. Beddengoed, sierkussens en gordijnen in poederige, delicate tinten zijn ideaal voor de slaapkamer. In tegenstelling tot fel geel stralen de gebroken pasteltinten een aura van rust en ontspanning uit. Wie na een stressvolle dag in de slaapkamer wil ontspannen en zich soms moeilijk kan uitschakelen, kan zichzelf een plezier doen met een nieuw kleurenschema in delicate tinten roze en blauw.

– Wit: De Scandinavische klassieker geeft al geruime tijd vorm aan onze slaapkamers en is zelfs bij nieuwe trends onmisbaar. Wit in bedlinnen, tapijten, gordijnen en als gebeitste meubels heeft immers een uniek helder effect dat van de slaapkamer een meditatieruimte maakt. Uitschakelen betekent hier ook afstand nemen van alle kleurrijke prikkels van het dagelijks leven en je concentreren op de essentie: een boeiend boek, een soulvolle brief of een emotioneel muziekstuk. Wit brengt ook natuurlijke materialen naar voren, zodat massief houten meubelen of vloerdelen hun oorspronkelijke charme het beste uitstralen.

Trendy slaapkamerinrichting – meubelen voor individualisten

slaapkamerinrichting-individualisten-hangende-nachtkastjes-vintage-flair-boeken-vazen

Het samenstellen van slaapkamermeubels uit één serie is eindelijk uit de mode geraakt. In plaats daarvan oriënteren stijlbewuste individualisten zich op de kleur, het materiaal en vooral het doel van het meubel in kwestie. Zo ontstaat er in elke slaapkamer een unieke collectie:

– Met gestoffeerde hoofdborden nodigen bedden niet alleen uit om te slapen, maar ook om te blijven hangen. Tijdens een gezellige avond voor de tv, terwijl je leest of gewoon naar muziek luistert, haalt het slaapmeubel langzaam de bank in.

– Modulekrukken en dressoirs worden door de bewoners van de slaapkamer meer gebruikt op basis van hun individuele behoeften dan traditionele meubels. De kruk kan worden omgezet in een nachtkastje en het dressoir in een bank – afhankelijk van wat er in de ontspanningsruimte gebeurt.

Kledingkasten bieden tegenwoordig meer opties als het gaat om individualiteit

kleerhangers-jassen-blazers-grijs-blauwtinten

– In 2016 zijn kleerkasten niet langer volumineuze dozen die ruimte innemen, maar voorzien in de behoeften van hun eigenaars. Bij veel modellen kunnen lades en het aantal kledingroedes vrij worden gecombineerd en vergroot zo de hoeveelheid ruimte, terwijl schuifdeuren ervoor zorgen dat de volledige ruimte in de slaapkamer behouden blijft wanneer de kast wordt geopend. Flexibele verlichtingsopties kunnen zowel functionele doelen vervullen bij het kiezen van kleding als de indirecte lichtbron zijn voor een gezellige kameratmosfeer.

Conclusie

Tweepersoonsbed, twee nachtkastjes en een enorme kledingkast en alle stukken uit een serie – zo zag de slaapkamer van gisteren eruit. Momenteel kan de oase van rust in elk appartement op een meer individuele en onconventionele manier worden vormgegeven. Een breed assortiment bedden en matrassen biedt de juiste slaapplaats voor de meest uiteenlopende behoeften, evenals de andere meubelen, dankzij hun modulaire karakter, beter aangepast aan het leven van de eigenaar. Frisse kleur in de slaapkamer zorgt voor een goed humeur bij het opstaan ​​of voor ontspanning bij het inslapen en maakt de slaapkamer tot een gezellige plek om te vertoeven.

Afbeeldingsbronnen:

Afbeelding 4: © ErikaWittlieb (CC0-licentie) / pixabay.com

Afbeelding 6: © sdnet01 (CC0-licentie) / pixabay.com