slaapkamer

Wat zijn Amerikaanse bedden? Structuur, grootte en Co.

Amerikaanse bedden-maat-hoogte-stof hoes

Trouw aan het motto “Think big”, bepaalt de Amerikaanse levensstijl niet alleen onze perceptie, maar ook het interieur en meubeldesign wereldwijd. De luxueuze bedden, die vooral in Amerika populair zijn, worden sinds enkele jaren steeds meer in Europa gevonden. Iedereen die altijd al heeft willen slapen in een enorm, zacht bed zoals uit de Amerikaanse films, kan deze droom waarmaken. Amerikaanse bedden verschillen het duidelijkst van conventionele lattenbodems in hun structuur. Het bedsysteem bestaat uit meerdere op elkaar liggende lagen, waarvan de positieve eigenschappen optellen en maximaal slaapcomfort bieden. Hieronder leest u wat er nog meer bijzonder is aan boxspringbedden.

Hoe worden Amerikaanse bedden geconstrueerd??

wat-zijn-Amerikaanse-bedden-maat-hoogtemetingen

Conventionele bedden bestaan ​​meestal uit een combinatie van bedframe, lattenbodem en matras. Het bijzondere aan Amerikaanse boxspringbedden is de gelaagdheid van meerdere matrassen. Dit zorgt voor een uniek comfort en luxe hotelgevoel in uw eigen slaapkamer. Deze structuur is eind 19e eeuw ontwikkeld en moest ervoor zorgen dat de matras niet meer direct op de grond lag (zoals tot dan toe gebruikelijk was).

Een Amerikaans bed bestaat in principe uit de volgende onderdelen:

– Ten behoeve van ventilatie staat het gehele boxspringbed op korte pootjes. Ze zijn in de regel 5 tot 20 cm hoog en hun ontwerp is aangepast aan de algehele uitstraling van het bed.

– De boxspring (bodemframe, ondermatras) bestaat uit een houten frame met veel kleine stalen veertjes en zorgt voor de nodige stabiliteit.

– De topmatras is bijzonder dik (ongeveer 30 cm) en is meestal gemaakt van een kern van pocketveren. Natuurlijk kan het ontwerp en de stevigheid van de matras ook individueel worden gekozen.

– De topper is de toplaag van de constructie. Dit is een plat oppervlak van 8 tot 10 cm dat het lichaam optimaal moet ondersteunen en tegelijkertijd de boxspringmatras eronder moet beschermen.

Wat zijn de afmetingen van Amerikaanse bedden?

wat-zijn-Amerikaanse-bedden-afmetingen-kingsize-200x200

Als het om Amerikaanse bedden gaat, komen de termen queensize en kingsize steeds weer terug. De typische King Size bed in de VS meet het 76 x 80 inch, d.w.z. precies 193 x 203 cm. In dit land betekent dit door het gebruik van het metrieke stelsel over het algemeen zeer grote bedden met een breedte van 200 cm en een standaardlengte van 200 cm. Deze royale bedden zijn vooral interessant voor mensen vanaf 1.90 cm die de ultieme ruimtebeleving willen.

Amerikaanse queensize bedden zijn 60 x 80 inch of ongeveer 153 x 203 cm. In Europa wordt het algemeen gebruikt om smalle tweepersoonsbedden van 160 x 200 cm te beschrijven. Dit model is perfect voor ruimtebespaarders die een klein stadsappartement moeten inrichten en voor stellen die graag dicht bij elkaar slapen.

Hoe hoog zijn Amerikaanse bedden?

wat-zijn Amerikaanse bedden size-kingsize-200x200

De comfort bedhoogte is 55 tot 65 centimeter, wat het in- en uit bed stappen erg gemakkelijk maakt. Hierdoor kunt u ook opstaan ​​en naar bed gaan zonder uw rug te belasten. Maar als je graag wat hoger ligt, kun je ook een boxspringbed kopen met een hoogte van 70 cm. Er zijn ook modellen met elektrische verstelling. Hier wordt een krachtige elektromotor gebruikt, die verschillende delen van het bed afzonderlijk kan verhogen en verlagen. Elke kant van het bed kan afzonderlijk worden aangepast.

Het ontwerp van de boxspringbedden

wat-zijn-amerikaanse-bedden-queen-size-160x200

Naast het uitstekende comfort dat boxspringbedden bieden, speelt ook design een grote rol. Het bedsysteem kan een gestoffeerd frame hebben en een mooi hoofdbord, dat in verschillende materialen en kleuren kan worden ontworpen. Andere bedden zijn geheel zonder hoofdbord. Ook al vormt het bedframe de basis, kleur, patroon en materiaal van het bedlinnen zetten de juiste toon! Of het nu Scandinavisch, romantisch of modern is – met het juiste beddengoed kun je veel verschillende stijlen probeer.

Amerikaans beddengoed

wat-zijn-amerikaanse-bedden-lakens-matched-size

Bij een perfect boxspringbed hoort beddengoed dat optimaal is afgestemd op de afmetingen van het bed. Bij het kopen van je beddengoed moet naast het ontwerp en materiaal ook rekening worden gehouden met de dikte van de boxspringmatrassen. Bij boxspringbedden ligt de matrashoogte tussen de 18 en 40 cm en heeft de topper meestal een onderlathoogte van 10 cm.

Om het hoeslaken goed te laten zitten, moet je het in de juiste maat en hoogte kopen. Hoeslakens zijn zeer elastisch en passen op verschillende bedlengtes en -breedtes. Maar omdat zowel de matras als de topper relatief hoog zijn, moet het juiste hoeslaken ook een overeenkomstige stanghoogte hebben. Ook voor extra hoge matrassen raden wij de hoeslakens aan, waarmee de topper en matras met slechts één hoeslaken kunnen worden bekleed.

De hoeslakens voor elektrische boxspringbedden, waarbij beide zijden van het bed onafhankelijk van elkaar verschuifbaar zijn, zijn aan de boven- en onderkant licht ingesneden. Bij elektrische boxspringbedden kan het bed natuurlijk ook bekleed worden met twee losse hoeslakens.

Luxe hotelgevoel in je eigen vier muren

boxspringbed-luxe-hotelgevoel-eigen-vier-muren

Klinkt slapen in een luxe hotel verleidelijk? Lees meer van de experts over de voordelen en de verschillende designs van de boxspringbedden. Eén ding is zeker: Amerikaanse bedden zorgen voor eersteklas hotelcomfort en maken van elke slaapkamer een waar slaapparadijs.