slaapkamer

Zo herken je hoogwaardige boxspringbedden: Kwaliteit voor uiterlijk

hoogwaardige boxspringbedden antraciet-gestoffeerde-slaapkamer-witte-muren-parketvloer

Boxspringbedden zijn in zwang – dit is niet alleen het geval in Amerika, ook in Duitsland worden de massieve bedden steeds populairder. Maar waarom eigenlijk? Is het het luxe, gecapitonneerde hoofdbord of het gewichtloze slaapgevoel dankzij de dubbele ophanging? Lees hier wat boxspringbedden onderscheidt van gewone bedden met lattenbodems en waarom boxspringbedden niet zomaar boxspringbedden zijn.

Hoe herken je een echt boxspringbed

hoogwaardige boxspringbedden, massief hout, rustiek, lichtgrijs, industrieel

Menig meubelverkoper speelt in op de trend naar boxspringbedden en noemt hun producten “boxspringbedden”, terwijl dat helemaal niet zo is. De term is niet beschermd in Duitsland en als je niet oppast koop je alleen een boxspring-look bed in plaats van een echt boxspring bed.

zeker is het typische uiterlijk een boxspringbed met de gecapitonneerde box, met lage pootjes en het uitstekende hoofdeinde is een visueel hoogtepunt in de slaapkamer, maar waarom een ​​bed met boxspring-look kopen als het echte boxspringbed veel meer comfort te bieden heeft? Inmiddels zegt de look niets meer over de authenticiteit van een boxspringbed: net als de klassieke, vrij volumineuze modellen zijn er ook boxspringbedden met een minimalistische uitstraling met een klein of geen hoofdbord en een helder, licht design.

boxspring bed-grijs-stoffering-wandplank-foto's-gezellige deken

Een echt boxspringbed bestaat uit een onderbouw met daarin een verende box, de zogenaamde boxspring, een dik matras en een topper. Door deze constructie zijn boxspringbedden doorgaans wat hoger dan bedden met lattenbodems. De bedhoogte ligt op de comforthoogte van ruim 50 cm en vergemakkelijkt het in- en uitstappen. De dubbele vering en een comfortabele topper daarentegen verhogen het slaapcomfort in vergelijking met bedden met lattenbodems.

Zo herken je de kwaliteit van het boxspringbed

boxspringbed-leder-petrol-groen-gewatteerd-hoofdeinde

Een boxspringbed van hoge kwaliteit kost doorgaans meer dan 1.500 euro. Deze bedden zijn duurzaam, veerkrachtig en bieden precieze verlichting. Ze bevatten meer veren in de boxspring en hebben een hoogwaardige matras met meerdere ligvlakken. De doos van het bed en de bedpoten zijn ook gemaakt van massief hout en niet van spaanplaat of andere inferieure materialen.

Kan in de doos barrel-pocketveren van hogere kwaliteit of eenvoudigere Bonell-veren worden geïnstalleerd. Dit leidt ook tot verschillen in prijs en kwaliteit. De barrel-pocketveren ondersteunen het lichaam uiterst nauwkeurig, terwijl Bonell-veren het liggewicht elastisch ondersteunen. Bij een lager laadgewicht kan een veerkern van Bonell-veren voldoende zijn.

boxspringbed-matras-hoog-slaapcomfort-tweepersoonsbed

Het matras moet de eigenschappen van de veerbasis aanvullen en het comfort verhogen. Een hoogwaardige matras zorgt voor een precieze ontlasting en heeft idealiter zeven ligvlakken. Dit wordt gecompleteerd met een hoes van koudschuim of klimaatlatex met goede klimaateigenschappen. Een hoog volumegewicht en een goede veerkracht verhogen ook de levensduur van de matras en zorgen ervoor dat deze niet na korte tijd doorzakt. Het aantal veren moet minimaal 200 veren per vierkante meter zijn. Afhankelijk van het gewicht van de last wordt een hoger aantal veren per vierkante meter aanbevolen. Bovendien moet de matras in verschillende hardheden verkrijgbaar zijn, want alleen een individueel aangepast boxspringbed, net zoals u dat zou doen bij beddenwinkels zoals Boxspring Welt ontvangt, biedt een hoog niveau van comfort.

boxspringbed-lichtgrijs-hout-combinatie-moderne-muurkunst-

De topper bovenop Anderzijds verbetert het de klimaateigenschappen en leidt het tot zacht, behaaglijk slaapcomfort. De topper dient te bestaan ​​uit een opencellig schuim zoals koudschuim, klimaatlatex of viscoschuim. Houd er bij aankoop rekening mee dat een boxspring bed een compleet bed is inclusief matras en topper en dit rechtvaardigt soms de hogere aanschafprijs.

Individueel slaapcomfort of onnodige extra’s?

boxspringbed-elektrisch-rugleuning-rug-problemen-leeftijd

Er zijn boxspringbedden die voor meer dan 5.000 euro worden verkocht. Dure bedden hebben extra’s zoals verlichting of matrassen met motorframes voor elektrische verstelling. Maar zijn deze extra’s echt nodig? Dit kan worden verduidelijkt met een deskundige als onderdeel van een aankoopadvies. De benodigde uitrusting is afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en de symptomen van de slaper. In ieder geval moeten de springbodem, matras en topper passen bij de individuele behoeften van de slaper. Bij veel aanbieders is het ook mogelijk om het bed aan te passen aan andere individuele wensen en het uiterlijk en extra’s naar wens te selecteren.

boxspringbed-grijs-gestoffeerde-slaapkamer-maritiem-deco-schuin dak