Spreekwoorden en citaten

Tips om positief te blijven in tijden van corona + 20 bemoedigende uitspraken

Met alle tragische dingen die in de wereld gebeuren als gevolg van het coronavirus, lijkt het nu een ongebruikelijke tijd om over optimisme en positieve dingen te praten. Positief blijven is echter essentieel om een ​​crisis succesvol te beheersen. Met psychologisch onderzoek dat aantoont dat positieve emoties ons helpen de negatieve effecten van stress te verminderen, is het nu meer dan ooit het moment om kleine geluksmomenten in onze dag op te nemen. Hier zijn een paar praktische tips om positieve emoties aan te moedigen. Bekijk ook onze peptalk en deel je favoriete quotes met je vrienden, familie, enz..

Geniet van de kleine momenten

blijf positief uitspraken begin elke dag met een positieve gedachte

Ook tijdens de Corona-avondklok heb je nog veel kleine momenten om van te genieten: de geur van koffie, het gevoel van de warme douche op je rug enzovoort. Als je op die momenten pauzeert om ervan te genieten in plaats van ze gewoon als routine te zien, geef je je hersenen de kans om het gevoel van plezier te verwerken en zo de productie van serotonine te verhogen – het feel-good hormoon dat ervoor zorgt dat je humeur verbetert en kalmeert je.

Versterk je relaties

geniet van de kleine momenten en zeg promoot knuffelhormoon

Voor degenen onder ons die een avondklok hebben ingesteld, is dit een kans om quality time door te brengen met onze dierbaren. Neem de tijd om je kinderen of partner te knuffelen, ze in de ogen te kijken, lange gesprekken met ze te voeren. Al deze gebaren moedigen nabijheid aan en maken ook oxytocine vrij – het knuffelhormoon dat banden versterkt en ook een kalmerend effect heeft op je lichaam. Wanneer de oxytocinespiegels worden verhoogd, neemt cortisol, het stresshormoon, af.

Zoek het goede in anderen

Optimisme zegt blijf positief en trek goede mensen aan

Dit soort crisis kan zowel het slechtste als het beste in de menselijke natuur naar boven halen. Laat het goede nieuws je opvrolijken. Filantropen doneren geld aan wetenschappers om een ​​remedie te vinden. Artsen en medisch personeel maken overuren om zieke patiënten te helpen. Mensen plaatsen positieve berichten op sociale media. Vrienden van over de hele wereld schudden elkaar de hand. Wanneer we onze innerlijke aandacht richten op deze positieve en pro-sociale aspecten van de crisis, zijn we verenigd in hoop.

Door te focussen op deze drie positieve kanten van de coronatijden, kun je mogelijk je manier van denken veranderen en positief blijven.

denk positieve uitspraken trekken positieve dingen in je leven

Verantwoordelijkheid nemen voor onze geestelijke gezondheid en het vastleggen van de kleine momenten zal ons ook helpen om verder het onbekende in te gaan. De effecten van positieve emoties op lichaam en geest zijn goed onderzocht en gedocumenteerd. Positieve emoties zijn inderdaad een belangrijke hulpbron voor ons tijdens de coronaviruscrisis, omdat ze een aantal dingen kunnen doen, bijvoorbeeld:

– Vergroot je veerkracht: Als we positieve emoties ervaren na een stressvolle gebeurtenis, kunnen we sneller weer op de been en hebben we een snellere “cardiovasculaire hersteltijd”. Onze hartslag daalt en onze bloeddruk stabiliseert sneller als we positief blijven.

moedig uitspraken aan, bemoedigende woorden

Verhoog je immuunsysteem: Een onderzoek onder opzettelijk geïnfecteerde mensen met het griepvirus en het rhinovirus wees uit dat mensen met meer positieve emoties beter waren in het bestrijden van symptomen. In deze studie hadden mensen die weinig positieve emoties hadden 2,9 keer meer kans op het ontwikkelen van een luchtwegaandoening.

geloof bemoedigende uitspraken leer dankbaar te zijn

  • Denk helderder: De manier waarop we ons voelen heeft invloed op de manier waarop we denken. Positieve emoties bevorderen ons probleemoplossend vermogen, ons beoordelingsvermogen, onze besluitvorming, onze cognitieve flexibiliteit en onze creativiteit. Als je positief blijft, zullen jij en je kinderen beter in staat zijn om alle kleine problemen op te lossen waar we nu mee te maken hebben.

Uitspraken geven hoop door de coronacrisis

Zonneschijn volgt elke storm. Dit is je kans om je optimisme op te bouwen en verantwoordelijkheid te nemen voor je mentale gezondheid, zodat je sterker uit deze crisis komt.

blijf positief en zeg nooit opgeven

blijf positief denken in tijden van crisis

wees dankbaar als je engels zegt

geduld zeggen blijf positief uiteindelijk komt alles goed

denk positief en zeg dat er goede dagen zullen komen

denk positief zeggen over het goede in mensen geloven

meer gelach minder zorgen zeggen meer liefde minder haat

laat je negatieve gedachten los, positief leven

Bemoedigende uitspraken optimist en pessimist

laat ruimte voor positieve gedachten

uitdagingen in het leven die hoop zeggen

maak de wereld beter door optimistisch te zeggen