tandheelkunde

Tandverzorging tegen tandbederf – tips die het risico op tandbederf verminderen

Glimlach vrouw witte tanden cariës gratis

Met de juiste voeding en Tandverzorging tegen tandbederf de vorming van cariës kan gemakkelijk worden geremd. We geven je eenvoudige tips om je mond fit te houden en problemen met je gebit effectief te voorkomen.

Tandverzorging tegen tandbederf – gezonde voeding

Glimlach kinderen melktanden goede verzorging

Na elke maaltijd vormt zich tandplak op de tanden – en ze bevatten bacteriën die het tandglazuur aantasten. Daarom is een gezonde voeding cruciaal voor de profylaxe en remming van tandbederf. Voedingsmiddelen met veel suiker en zuren zijn schadelijk voor de tanden. Tandartsen raden aan om tussen de maaltijden door te beperken tot gezonde zuivelproducten en volkorenbrood. Snoepjes kunnen na de lunch als dessert worden gegeten – maar daarna moeten de tanden grondig worden gepoetst. Regelmatig op snoep en zuurstokken zuigen verhoogt het risico op tandbederf. Als u nog steeds niet zonder kunt, moet u daarna uw mond spoelen met water. Goede voeding en Tandverzorging tegen tandbederf kan dan ongemakkelijke uren bij de tandarts besparen. Rauwe groenten en fruit worden beschouwd als een gezond dieet voor tanden, terwijl koolzuurhoudende dranken schadelijk zijn voor tanden.

Tandverzorging tegen tandbederf – poets je tanden grondig

Floss Poets je tanden Mondhygiëne Verzorgingstips

de Tandverzorging tegen tandbederf begint in de kindertijd – regelmatig tandenpoetsen / 2-3 keer per dag / is een absolute must. Tandenborstels met een zachte tot gemiddelde hardheid geven het tandvlees een fijne touch. Interdentale ragers en tandzijde verwijderen op effectieve wijze de tandplak in de ruimtes tussen de tanden. Tandpasta’s die fluoride bevatten, bieden extra bescherming tegen cariës. Afhankelijk van de conditie van het gebit raden tandartsen vaak aan om fluoride met keukenzout te geven.

Tandheelkundige zorg tegen tandbederf – profylaxe

Bezoek verzorgingstips mooie tanden regelmatige bezoeken

Regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn cruciaal voor een succesvolle profylaxe van cariës – zelfs als u geen symptomen ervaart. Sommige mensen lopen meer risico op tandbederf – en de juiste profylaxe speelt voor hen een beslissende rol. Omdat cariësvorming vaak pas laat wordt opgemerkt – wanneer de tand pijn doet tijdens het eten en drinken.

Het goede Tandverzorging tegen tandbederf loont na verloop van tijd – wie droomt er niet van een charmante glimlach en witte tanden?