Tapijten & matten

Koeienhuid vloerkleed als decoratie in de inrichting voor elke interieurstijl

koeienhuid-tapijt-zit-hoekbank-blauw-bruin-bont

Wil je een bijzondere eyecatcher in je woonruimte creëren, dan kan dat onder andere met een tapijt. De huiden zijn weer bijzonder trendy op dit moment en vooral, naast schapenvacht, zijn ook koeienhuiden populair. Het koeientapijt kan prachtig worden gebruikt als accent in zit- of eetruimtes, in de slaapkamer en in de keuken en heeft niet alleen een decoratief effect, maar houdt ook je voeten warm. Als je geïnteresseerd bent in dit moderne woonaccessoire, bekijk dan onze inrichtingsideeën Koeienhuid vloerkleed en dan kun je ze ook in je huis implementeren.

Woonkamer koeienhuid vloerkleed

koeienhuid tapijt nice-woonkamer-inspiratie-ronde-salontafels-hoekbank-donkergrijs

Bij het woonaccessoire kun je natuurlijk kiezen tussen een echt en een imitatie koeienhuid vloerkleed. Bij een echte zul je rekening moeten houden met een hogere prijs en onderhoud is hier niet zo eenvoudig als bij een nep. Echte skins zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Trendcarpet. Met een koeienhuid imitatie vloerkleed kun je niet alleen geld besparen. Degenen die willen opkomen voor de bescherming van dieren, doen het zonder dierlijke producten in de faciliteit, of het nu gaat om kleding of decoratieve accessoires.

Koeienhuid vloerkleed – echt of nep?

koeienhuid tapijt decoratie-tips-interieur-fauteuil-wit-leer-metaal

Een nep koeienhuid vloerkleed is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden, dus aan uiterlijk verlies je niets. Patronen en kleuren worden vakkundig nagebootst. Het vloerkleed van biologisch rundleer kan in deze variant ook je favoriete plek in de kamer prachtig versieren en de gezellige flair uitstralen die je wilt.

Bont van verschillende kleuren

koeienhuid tapijt vlekken-patroon-fauteuil-bruin-leer-bijzettafel-metaal

Of het nu echt of nep is, er is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. Of je nu een rundleer vloerkleed wilt in grijs, wit, beige, zwart of een mix van meerdere kleuren, je vindt snel het juiste model voor jouw interieur. Terwijl modellen in aardetinten warmte en gezelligheid uitstralen, zijn volledig witte, zwarte of zwart-witte varianten uitstekend geschikt voor een meer elegante look. Een Argentijns koeienhuid vloerkleed is ook erg populair.

Hoe zorg je voor een koeienhuid vloerkleed??

koeienhuid tapijt decoreren-appartement-bruin-kleuren-scandinavische-poef-stoel

Om ervoor te zorgen dat het tapijt lang mooi blijft, is onderhoud, wat ook samenhangt met een juiste reiniging, erg belangrijk. Maar wat is de beste manier om een ​​koeienhuid tapijt schoon te maken? Hoewel het kunstbont, zoals al aangegeven, niet zo gevoelig is, zijn er een paar dingen waar u op moet letten bij echt bont. Enerzijds moet de stofzuiger zoveel mogelijk worden vermeden, omdat deze de vacht sneller verslijt.

Koeienhuid tapijt als decoratie-idee

koeienhuid tapijt design-idee-ovaal-salontafel-art-deco-luipaardkussens

In plaats daarvan kan het koeienhuid tapijt beter buiten worden uitgeschud om eventueel opgehoopt vuil te verwijderen. Het tapijt kan er ook uit worden geslagen, maar alleen heel voorzichtig. Anders moet een meer grondige reiniging zo min mogelijk worden uitgevoerd om de vacht te beschermen. Chemische middelen mogen helemaal niet worden gebruikt. Zelfs een tapijtreiniger is hier niet geschikt voor.

Tips voor het onderhoud van koeienhuid tapijten

koeienhuid tapijt plafond-hout-lamp-bed-rustieke-art-deco-stijl

Nu kan het echter gebeuren dat het koeienhuid tapijt sterker vervuild raakt en dat er vlekken ontstaan ​​die natuurlijk niet verwijderd kunnen worden door het simpelweg uit te schudden. Gebruik in dit geval een oplossing van neutrale zeep en warm water. Dompel het tapijt niet in water, gebruik zo min mogelijk. Anders riskeert u schimmelgroei.

Koeienhuid vloerkleed in wit en beige

koeienhuid tapijt eethoek-zithoek-canapé-stoelen-donker-hout-beige

Breng deze oplossing vervolgens aan op het bevlekte gebied met een zachte doek. Nu mag u niet heen en weer wrijven zoals het u uitkomt en zoals u van een normaal tapijt gewend bent. Blijf in plaats daarvan de doek met de oplossing in één richting afvegen totdat de vlek verdwenen is. Als het koeienhuid kleed toch te nat wordt, moet je het zeker buiten ophangen om te drogen.

Koeienhuid vloerkleed in bruin en wit

koeienhuid tapijt verzorging-decoratie-accessoire-wit-salontafel-modern-poef

Dit model van een koeienhuid vloerkleed is bijzonder interessant gespot en bestaat uit de kleuren bruin en wit. Deze bruine kleur past bij de originele bijzettafels naast de bank, dit zijn kleine boomstammen. De grijze bank is een kleurcontrast dat goed tot zijn recht komt te midden van het witbruine design.

Koeienhuid voor de Scandinavische stijl

koeienhuid-tapijt-scandinavische-stijl-inrichting-pallet-bank-sofa-kussens

Een koeienhuid vloerkleed in beige ziet er subtiel en nobel uit en is geschikt voor verschillende inrichtingsstijlen. Dat geldt overigens voor elk rundleer dat licht is. Huiden zijn over het algemeen geweldig voor een interieur in Scandinavische stijl, zoals te zien is in dit voorbeeld. Bont siert ook de bank en de bankkussens, die allemaal zijn gekozen in aardetinten.

Meubels gemaakt van hout met koeienhuid

koeienhuid tapijt hout-slaapkamer-rustiek-zwart-wit-koeienhuid

Hout en een koeienhuid zijn een bijzonder charmante combinatie, de warme sfeer van een houten meubel wordt onderstreept door de vacht. Bewijs hiervan is deze rustieke slaapkamer, waarin niet alleen het meubilair, maar ook de vloer en muren van hout zijn.

Design zithoeken

koeienhuid tapijt licht-fauteuil-wit-kruk-parket-laminaat

Zitplaatsen zijn erg populair om te decoreren met een koeienhuid vloerkleed. Maar dat hoeft niet per se het gebied met de bank te zijn. Nog kleinere ruimtes zoals deze leeshoek zien er veel gezelliger uit met een tapijt en zijn optisch gescheiden van de rest van de kamer. Het wit met beige tapijt hierboven ziet er bijzonder chic uit op het donkere parket, je denkt van niet?

Een mix van meubels

koeienhuid tapijt woonkamer-inrichting-open haard-zithoek-fauteuil-leer

Er is geen bepaalde stijl van meubelen die je zou moeten kiezen voor een koeienhuid vloerkleed. Het past bij elke stijl. In bovenstaand voorbeeld zijn verschillende zitmeubelen in patchworkstijl met elkaar gecombineerd. Als één jas niet genoeg is in een grote zithoek, kunnen er zonder problemen meerdere met elkaar worden gecombineerd. Deze moeten ook het beste overlappen voor een meer casual look.

Idee voor een grote slaapkamer

koeienhuid-tapijt-slaapkamer-design-zithoek-commode-deco

Ook in deze kamer is een mooie zithoek gecreëerd met een vloerkleed van koeienhuid. De slaapkamer is groot genoeg voor een kleine leeshoek met stoelen en een ladekast. Het koeienhuid vloerkleed, gekozen in bruin en wit, zorgt voor meer gezelligheid.

Patchwork meubelen

koeienhuid tapijt kleurrijke-inrichting-fauteuil-rood-blauw-bank-open haard

Ook hier werden meubels gemaakt van verschillende materialen en in verschillende kleuren samengevoegd tot een originele zithoek. Het zijn edele zitmeubels die nog steeds perfect passen bij het eerder rustieke koeienhuid tapijt. Nog een bewijs dat de inrichtingsstijl er niet toe doet voor dit type tapijt.

Bruin koeienhuid vloerkleed

koeienhuid-tapijt-bruin-wit-parket-eethoek-open-keuken

Je hebt al enkele varianten gezien voor bruine tapijten gemaakt van koeienhuid en je zult gemerkt hebben dat er verschillende nuances zijn. De tint bruin kan heel donker en bijna zwart zijn en kan daarentegen ook heel licht zijn. Bovenstaand model is meer een middenstuk en bevat ook de kleur wit, waarbij de bruine component de boventoon voert.

Koeienhuid vloerkleed in zwart en wit

koeienhuid-tapijt-zwart-wit-behang-wand-design-schuin-dak-gele-stoelen

Hier zie je weer een variant met het klassieke, zwart-wit patroon voor koeienhuid. Het nobel ogende koeienhuid tapijt wordt gecombineerd met een al even nobel behang en staat geweldig op de lichte vloer. De stoelen en het kookeiland, gekozen in een licht pastelgeel en perfect passend bij de rest van de inrichting van de ruimte, zorgen voor kleur.

Zet het koeienhuid tapijt discreet in de schijnwerpers

koeienhuid-tapijt-bank-zalmkleur-houten salontafel

Maar misschien wil je niet dat het koeienhuid vloerkleed in het oog springt. Dan kun je eenvoudig een model kiezen waarvan de kleur zich aanpast aan het interieur en de meubelen. In deze woonkamer is de zithoek zo opgesteld. Alle kleuren van de meubels en decoraties zijn discreet gekozen en een licht, beige tapijt werd gebruikt als een bijpassende woonaccessoire.

Koeienhuid op een ander tapijt

koeienhuid-tapijt-leeshoek-fauteuil-beige-muurverf-muurschilderingen

Op een gladde vloerbedekking zoals laminaat, parket of tegels kan het koeienhuid tapijt snel een slipper worden. Wil je dit voorkomen, dan kun je er eenvoudig meubels zoals de salontafel op zetten. Als het tapijt echter niet in een zithoek met een salontafel ligt of als u niets op het tapijt wilt hebben, kunt u gewoon een neutraal, groot tapijt als ondertapijt gebruiken.

Inrichtingsideeën met koeienhuid

koeienhuid-tapijt-nep-materiaal-woonkamer-dressoir-vitrine-vloerlamp

Dat is in deze woonkamer ook gedaan. Een neutraal, beige tapijt vormt samen met het zitmeubel het zitgedeelte, met daarop een koeienhuid kleed. Daarnaast ligt de koeienhuid niet in het midden van het tapijt, maar wordt deze nonchalant en diagonaal erop gelegd. Een prachtig samenspel van woonaccessoires!

Stem meubels en tapijt op elkaar af qua kleur

koeienhuid-tapijt-kleine-woonkamer-interieur-idee-warme-sfeer-lederen-bank-bruin

In dit voorbeeld is gekozen voor het koeienhuid tapijt, passend bij de kleuren van de zitmeubelen. Terwijl de bruine kleur zich aanpast aan de leren banken, wordt de witte kleur herhaald in de fauteuil en stoel. Zo voorkom je ook dat de koeienhuid het hoofdaccent in de kamer wordt. Het resultaat is een harmonieus interieur en design.

Koeienhuid in wit-grijs

koeienhuid-tapijt-kinderkamer-design-idee-loft bed-dressoir-leeshoek

Koeienhuid ziet er niet alleen goed uit in volwassen kamers. Zo’n tapijt kan ook gebruikt worden om de kinderkamer te decoreren. In deze kinderkamer siert een koeienhuid vloerkleed in zilver of grijs de vloer. Het vloerkleed houdt je warm tijdens het spelen en kan ook gebruikt worden om een ​​knuffel- of leeshoek te creëren, waar het kind op de grond mag zitten.

Leer en koeienhuid

koeienhuid-tapijt-vintage-slaapkamer-bed-bruin-hoofdeinde-lederen-balken

Dat leer en een rundleer vloerkleed prachtig samengaan, heb je al gemerkt. Als u een dergelijke combinatie wilt, is het raadzaam om het tapijt te kiezen in een kleurtint die vergelijkbaar is met het meubel. Als je bijvoorbeeld een zwartleren bank hebt, gebruik dan een zwart of zwart-wit vloerkleed. Hierboven werd een bruin bed gecombineerd met een bruin en wit bont.

Origineel patroon

koeienhuid-tapijt-mooi-patroon-koeienhuid-imitatie-bio

Faux fur is ook verkrijgbaar met bijzonder originele patronen. Dit koeienhuid vloerkleed ziet er bijvoorbeeld uit alsof er verfspatten op zitten. De witte vacht is opgepept met een lichte tint bruin en zwart. Deze kleuren worden vervolgens herhaald in andere decoraties en in meubels, zodat er een kleurenspel ontstaat.

Extravagante koeienhuid

koeienhuid-tapijt-rood-extravagante-minimalistische-inrichting-kleur-accent-hanglampen

Als je wilt dat het bijzonder extravagant is in je huis, kun je ook iets ongebruikelijks kiezen in plaats van een natuurlijke kleur voor de vacht. Een leuk idee is bijvoorbeeld een rood koeienhuid vloerkleed zoals in deze woonkamer. De vacht is speciaal gekleurd en kan worden gebruikt om eenvoudige, minimalistische kamers op te fleuren.

Koeienhuid vloerkleed in patchworkdesign

koeienhuid-tapijt-meubelaccessoires-patchwork-bruin-wit-vloerdecoratie

Als je een groter vloerkleed van rundleer wilt, dan is het patchworkontwerp precies goed voor jou. Hier worden veel vierkanten van koeienhuid samen verwerkt. Het resultaat is een mix van verschillende vachten en patronen die het woonaccessoire er bijzonder stijlvol uit laten zien. Zet een modern en tegelijkertijd gezellig accent in de kamer met een patchwork vloerkleed van koeienhuid.

Monochrome kleuren

koeienhuid-tapijt-minimalistische-slaapkamer-modern-zwart-wit-monochroom-patchwork

Deze slaapkamer is ingericht in een monochrome en moderne stijl. De witte kleur wordt gecombineerd met zwarte en grijze tinten, die ook terug te vinden zijn in het indrukwekkende patchwork koeienhuid tapijt. Dit creëert een bijna artistieke decoratie voor de slaapkamer, die zorgt voor stijl en elegantie.

Patchwork in warme kleuren

koeienhuid-tapijt-patchwork-woonkamer-meubels-crème-raamfronten

Houd je meer van een warme kleur, kies dan voor een patchwork vloerkleed met bruine tinten. Ook deze variant is geschikt voor een moderne en minimalistische inrichting, zoals deze woonkamer met grote raamfronten bewijst. Het is een zeer groot koeienhuid vloerkleed dat samen met de hoekbank de even grote zithoek prachtig omlijst.

Patchwork tapijt in elke maat

koeienhuid-tapijt-patchwork-idee-slaapkamer-decoratie-muurdecoratie

Bij het rundleder met patchwork design heb je in tegenstelling tot het simpele rundleder de keuze uit verschillende maten. Dit stelt u in staat om verschillende formaten gebieden in te richten zoals u dat wilt. Voeg een klein accent toe, zoals je deed in de slaapkamer erboven, en plaats een klein vloerkleed naast het bed of laat het hele bed opvallen door het op een groot vloerkleed te plaatsen.

Koeienhuid voor een stijlvol interieur 

koeienhuid-tapijt-zwart-leer-bank-glazen tafel-salontafel

Tot slot hebben we een woonkamer voor je waarin zwarte leren banken worden gecombineerd met een bruin-wit runderleer patchwork. De glazen tafel geeft op zijn beurt zicht op het tapijt, ook als je op de bank zit. Zoals je ziet zijn de kleurvarianten, maten en dessins voor het koeienhuid vloerkleed zeer divers, zodat iedereen gemakkelijk het beste model voor zichzelf en zijn interieur kan vinden..