Tatoeage ideeën

Bloemtattoo – verschillende motieven en veel ontwerpen!

Lotus bloemen tattoo terug tattoo ontwerp vrouwen tattoo trends

Abstract, filigraan en minimalistisch – zo zou je de nieuwste tattoo-trends kunnen omschrijven. Dit jaar staan ​​de mooie kunstwerken in het teken van de natuur. Heb je zin om weer onder de naald te gaan maar weet je niet wat je wilt? Mandala, vlinders of iets anders? We hebben een suggestie voor je: Bloemtattoos zijn tijdloos, behoorlijk veelzijdig en zijn een van de nieuwste tattoo-trends van dit jaar! Afhankelijk van welke plant je kiest, kunnen er heel verschillende betekenissen achter het motief zitten. De symboliek achter een tere roos, een lelie etc. en de mooiste inspiratiemotieven vind je in ons artikel!

Bloemtattoo – gekleurd of liever zwart-wit?

Tulp bloemen tattoo onderarm tattoo trends 2019 vrouwen

Of je je bloementattoo nu in kleuren of liever in zwart-wit laat zetten is, zoals bij alle andere tattoos, een kwestie van smaak. Veel mensen geven echter de voorkeur aan de zwart-witte variant omdat deze wat subtieler is en zo het tattoo-motief beter benadrukt wordt. Bovendien vervagen deze veel langzamer. Maar als je je een beetje verveelt, maar niet te rijke kleuren wilt, dan zijn de aquareltattoos de juiste keuze voor jou. Het enige nadeel is dat deze sneller vervagen dan de felgekleurde. Als je je tatoeage bewust verzorgt en natuurlijk laat doen door een ervaren tatoeëerder, heb je er veel langer plezier van!

Rose bloem tattoo mandala tattoo ontwerpen vrouwen

Gekleurde bloemtattoos zien er levendig uit en laten je onbeperkte creativiteit en kleurencombinaties toe. Maar wees voorzichtig: bepaalde kleuren komen niet goed uit bij sommige huidtinten. Het is belangrijk dat je eerst overlegt met je artiest over welke kleuren het juiste contrast voor jouw huid zullen creëren. Gekleurde tatoeages zijn eerder ongeschikt voor mensen die veel tijd in de zon doorbrengen. Het zonlicht laat helaas de kleuren vervagen en de tatoeage begint te mengen. Hoe dan ook: alle bloemtattoos zien er uniek en heel mooi uit, zowel in kleur als in zwart-wit!

Arm, been of nek – het juiste deel van het lichaam voor je bloementattoo

Rose bloemen tatoeage op de rug tattoo ontwerp kleine vrouwen

Bij het kiezen van een tatoeage is, naast het motief zelf, het juiste deel van het lichaam niet helemaal irrelevant. Als u bijvoorbeeld een bloemenrank kiest, ziet het er niet uit alsof deze horizontaal over uw rug wordt gestoken, zoals verticaal op uw arm. Uiteindelijk is de positie ook een kwestie van smaak, maar het kan zinvol zijn om vooraf met je tattoo artiest te praten over de gewenste positie. Dit kan je vertellen waar de angel het meest pijn doet en waar de pijn meestal gemakkelijk te verdragen is. De tatoeages worden als het meest pijnlijk beschouwd op de plaatsen waar de huid het dunst is en direct boven de botten ligt. Deze omvatten decolleté, ribben, arm- en kniebuigingen, evenals de oksels en voeten. Op de dijen bevindt zich meestal een vetlaag die de pijn binnen de perken houdt. Kortom, de boven- en onderarmen, schouders en nek worden beschouwd als de meest ongevoelige gebieden en zijn daarom het meest geschikt voor alle beginners.

De betekenis van bloemtatoeages – De 6 meest gewilde bloemontwerpen

Bloem tattoo boho look onderarm tattoo trends

De taal van bloemen werd uitgevonden in Engeland in de 18e eeuw. Destijds was het daar erg populair om verschillende boodschappen over te brengen door bloemen cadeau te doen. Om je bloementattoo nog meer diepte te geven, kun je ook een bloem kiezen op basis van de betekenis die bij je persoonlijkheid past.

Roze bloemen tattoo

Flower Tattoo Black Rose Tattoo Betekenis Onderarm

Als het gaat om een ​​mooie bloemtattoo, is de roos waarschijnlijk de klassieker. Afhankelijk van de kleurtint geeft het je tatoeage een heel andere betekenis. Rode rozen zijn bijvoorbeeld een symbool van liefde en passie. Een witte of gele roos symboliseert puurheid, onschuld en geluk in het leven. Een paars of blauw gekleurde roos komt in de natuur niet voor. Daardoor staan ​​ze voor iets onbereikbaars en onnatuurlijks, wat niet per se negatief bedoeld is. Zo kan het motief ook staan ​​voor dromen of een fascinatie voor iets. Zwart wordt beschouwd als de kleur van rouw. Een zwarte roos als tatoeagemotief kan het voortbestaan ​​van tragische ervaringen, opofferingen en de daaruit voortvloeiende moed betekenen. De doornige roos staat voor een leven vol tegenspoed.

Lotus bloemen tatoeage

Bloemen tattoo lotus tattoo ontwerp vrouwen schouder

Samen met de roos is de lotus een van de meest populaire motieven voor een bloemtattoo. Niet alleen de schoonheid van de plant speelt een rol, maar ook het feit dat het als een heilige bloem wordt beschouwd en in veel religies hoog wordt gewaardeerd. De lotusbloem staat voor harmonie, liefde, trouw en zuiverheid. Het is ook een symbool van het boeddhistische geloof, vooral voor het pad van het menselijke naar het goddelijke.

Lelie bloemen tatoeage

Lily bloemen tattoo rug tattoo motief vrouwen

De lelie is een van de oudste gecultiveerde planten en er zijn talloze soorten en kleurencombinaties. Daarom is de keuze voor het motief voor je bloementattoo niet zo eenvoudig. De bloem staat voor vrouwelijkheid en liefde, maar ook voor afscheid of vergankelijkheid.

Orchidee bloemen tatoeage

Orchidee bloemen tattoo schouder tattoo motief vrouwen

De orchidee is een van de mooiste en meest fascinerende kamerplanten. Het is dus geen wonder dat het een van de meest populaire ontwerpen is voor een bloementattoo. De plant staat voor gratie, uniciteit en jeugd.

Tulpen bloemen tattoo

Tulpen bloemen tattoo onderarm kruissteek tattoo trend

Met hun prachtige en heldere kleuren bieden tulpen een buitengewoon ontwerp voor een bloemtattoo. Ze staan ​​voor schoonheid, verbondenheid met de natuur of het nastreven van succes.

Pioenroos bloemen tattoo

Pioenbloem tattoo voet tattoo ideeën vrouwen

Als een roos te traditioneel is of een orchidee te speels voor je, dan is een pioenroos tattoo misschien iets voor jou! De plant is vooral populair in de Aziatische cultuur. Het werd zelfs een nationaal symbool tijdens de Qing-dynastie in China. De pioen is een symbool van schoonheid, wijsheid, geluk, voorspoed en eer.

De meest populaire ontwerpen voor een bloementattoo

X-ray tattoo bloemmotieven tulpen tattoo onderarm tattoo trends

Röntgen-tatoeages zijn een van de laatste tattoo-trends van dit jaar. Het is een tatoeage-motief dat eruitziet als een röntgenfoto. Door deze stijl zien de bloemen er bijzonder delicaat en transparant uit.

3D bloementattoo

3D bloem tattoo roos mandala tattoo motief schouder tattoo trends 2019

Een 3D bloementattoo ziet er prachtig uit en is een van de meest populaire tattootrends van dit moment. Maar aangezien dit ontwerp erg complex is qua kleur en graphics, is het belangrijk om een ​​echt goede tattoo-artiest te kiezen.

Kleine bloemtattoo gemaakt met witte inkt

witte inkt bloem tattoo lotus tattoo motor voet tattoo klein

Na de zwarte en gekleurde tatoeages is er nu een geheel nieuwe en nogal ongebruikelijke tattoo-trend en dat zijn witte tatoeages. Deze hebben als voordeel dat ze heel discreet zijn en niet meteen in het oog springen. De witte kleur laat je bloementattoo echt glanzen en ziet er gewoon prachtig uit.

Kleine bloem tatoeages

Bloem tattoo kleine bovenarm tattoo trends 2019

De minimalistische tattoo-trend is heel eenvoudig, maar het is juist deze eenvoud die je bloementattoo zo schattig en uniek maakt. De kleine bloemmotieven zien er bijzonder delicaat en vrouwelijk uit. Een kleine bloemtattoo op de boven- of onderarm ziet er zelfs heel stijlvol en volwassen uit.

Bloementattoo in borduurlook

Bloem tattoo borduurwerk tattoo motief terug tattoo trends

Kleine, kleine tatoeages zien er ongetwijfeld heel delicaat en schattig uit, maar veel mensen willen een bloemmotief dat iets meer effect heeft. Behoor jij tot deze groep, dan is deze tattootrend in de borduurlook wellicht iets voor jou. In het begin een beetje verbijsterend, creëren deze tatoeages de illusie van een driedimensionaal beeld, alsof ze rechtstreeks op je huid zijn genaaid. Het resultaat is een ongelooflijk mooie en unieke bloementattoo waarbij elke steek een draadeffect creëert.

Bloementattoo in kruissteeklook

Kruissteek bloem tattoo onderarm tattoo motief vrouwen

We kennen allemaal de goede oude kruissteek van oma’s tafelkleden of van handwerklessen. Maar nu inspireren deze fijne borduursels ons onder onze huid en zorgen voor een heel interessante en ongewone bloemtattoo.

Mooie bloemtattoos gemaakt met rode inkt

Flower Tattoo Red Ink Tattoo trends rode inkt

Zijn de zwart-witte tatoeages te saai voor jou? Laat dan een rode bloem tattoo zetten! Het is een leuke afwisseling van de conventionele tattoo-motieven en is duidelijk een van de meest populaire trends dit jaar!

Bloemtattoo te voet Tattoomotief voettattoo vrouwen

Bloemtattoo op rug vogel tattoo motief zwart en wit

Bloem tattoo geometrische tattoo ontwerp onderarm

Bloem Tattoo Veel Geometrische Tattoo Designs Onderarm Vrouwen

Bloem tattoo bovenarm kleine aquarel tattoo trend

Bloem tattoo dij camera tattoo

Bloemen tattoo dij zwart-wit tattoo motief vrouwen

Bloem tattoo schouder kleine tattoo motief vrouwen tattoo trends

Bloem tattoo schouder borduurwerk look tattoo motief

Bloemtattoo zonnebloem klein tattoo-motief terug

Bloemen tattoo zonnebloem tattoo schouder zwart en wit

geometrische bloemen tattoo op schouder tattoo trends 2019

Vinger bloemen tattoo roos tattoo trend klein

Bloemenranken tattoo te voet tattoo engine vrouwen

Bloem tattoo onderarm kleine minimalistische tattoo trend 2019

Kersenbloesem bloemen tattoo kleine onderarm tattoo trends

Bloem tattoo onderarm kruissteek tattoo trend 2019

Lily bloemen tattoo kompas tattoo ontwerp onderarm vrouwen

Lelie bloemen tattoo zwart-wit tattoo motief schouder vrouwen

Madeliefjes bloem tattoo onderarm kleine minimalistische tattoo trends

Madeliefjes bloem tattoo minimalistische tattoo trend

Marguerite bloem tattoo schouder mandala tattoo ontwerp zwart rood

Lotusbloem tattoo mandala tattoo motief bovenarm vrouwen

Polka Trash Flowers Tattoo Rose Tattoo Motief Onderarm Vrouwen

Rose bloem tattoo voet tattoo vintage tattoo motor vrouwen

Rose bloemen tattoo hand klein zwart wit tattoo motief vrouwen

Vintage bloem tattoo bovenarm tattoo trends 2019

Rose bloem tattoo minimalistisch tattoo ontwerp terug tattoo klein

X-ray tattoo op rug ideeën bloemmotieven tattoo ideeën vrouw klein

X Ray Tattoo Ananas Tattoo Betekenis Tattoo Engine Women

X-ray tattoo lotusbloem tattoo motief ideeën schouder tattoo trends 2019