Tatoeage ideeën

Compass Tattoo – Betekenis van de motieven, afbeeldingen en coole ontwerpen

kompas-tatoeage-aquarel-vrouw-terug-gezegde

Dat Kompas tatoeage is zelfs vandaag de dag diepgaand en veelzijdig. Het maritieme symbool was een klassieke tatoeage voor zeevarenden en was bedoeld om hen te beschermen wanneer ze in ruw water zeilden, zodat ze veilig naar huis konden terugkeren. Wat is de reden voor de bijzondere symboliek van het motief en welke betekenissen heeft het kompas vandaag de dag?.

Wat betekent een kompastattoo??

Kompas tattoo -foto's-3d-pijl-vrouwen

Het kompas is een instrument waarmee men zich kan oriënteren en deze betekenis kan ook worden overgedragen op tatoeages. Iedereen die een kompas op zijn huid wil dragen, weet precies waar hij heen wil in het leven en heeft duidelijke doelen voor ogen. Maar er zijn nog veel meer betekenissen die het motief zo ​​populair maken.

Waar staat het kompas voor??

kompas-tatoeage-vrouw-uil-rose-been-antiek-design

Algemene betekenis van kompas-tatoeages:

 • Vastberaden actie – je hebt duidelijke doelen en weet precies waar je heen wilt in het leven
 • Hoop – wanneer de drager van zijn pad is afgedwaald
 • Bescherming tijdens de reis – voor militairen en zeilers
 • Sterk geloof in God – het kompas wijst de juiste weg met behulp van de verborgen kracht
 • Het huis als doel in het leven
 • Liefde voor de zee

De richting van de naald in de kompastattoo

Kompas tattoo aquarel-bloem-anker-arm

In tegenstelling tot het echte kompas, dat fantasieloos altijd naar het noorden wijst, kan het kompas op je eigen huid worden afgesteld, omdat de tatoeage voor iedereen een ander doelwit moet hebben. Om deze reden kan de richting waarin de kompasnaald wijst een betekenis hebben.

Wat hoort bij een kompastattoo?

Kompas tattoo aquarel-wereldkaart-terug-fleur-de-lis

Het kompas is een universeel motief dat net zo geschikt is voor vrouwen als voor mannen. Het wordt anders weergegeven op de huid – als een antiek zakkompas met 3D-details, als de ster van het noorden, waarvan de fysieke weergave het kompas is, of gewoon de kompasroos met een naald. Soms is het kompas heel abstract getekend met simpele lijnen.

Aquareleffecten – kompas met aquarelaccenten

Kompas tattoo blauw-aquarel-zwart

Het kompas is heel goed te combineren met andere maritieme figuren zoals schip, vuurtoren, zee, anker en touw, maar er zijn ook andere opties mogelijk: wereldkaart, eiland, bloemen, sterren, zandloper, veer, zwaluwen, etc..

Noords kompas

kompas-tattoo-noordse-symbool-vegvisir

De IJslandse zangeres en actrice Bjork heeft een mooie symbolische tatoeage op haar linker bovenarm die een diepe betekenis heeft. Het symbool Vegvisir is een Noords symbool en betekent wegwijzer in het IJslands. Volgens de legende werd Vegvisir met bloed op het voorhoofd getekend, zodat de drager onderweg niet zou verdwalen.

Kompas-tatoeage door Justin Bieber

Compass Tattoo justin-bieber-arm-foto's

Begin 2014 maakte popster Justin Bieber zijn Instagram-debuut met zijn zesentwintigste tattoo. Op zijn linker biceps was een zwart-witte kompastatoeage te zien – de naald wijst een onzekere richting tussen zuid en zuidoost. Destijds leidde de tatoeage tot geruchten dat de zanger op zoek was naar zijn richting in het leven.

Fleur de Lis-symbool is ook gebruikelijk

kompas-tatoeage-vrouw-anker-ster-fleur-de-lis-motief

Fleur-de-lis-motief toont een gestileerde bloem van de iris en was vroeger een symbool van de monarchie. Het symbool heeft vele variaties en betekenissen zoals monarchie, roem, eer, geloof, moeder Maria en de heilige drie-eenheid.

Keltisch symbool met kompas

kompas-tatoeage-kleurrijk-keltisch-symbool-zwaluw

Het Keltische knoopsymbool heet nog steeds Triqueta en bestaat uit drie verbonden bogen. De knoop heeft geen begin en geen einde, dus dit zou ons moeten herinneren aan de oneindige aard van onze geest. Het symbool toont de oneindige cycli – geboorte en wedergeboorte – en symboliseert de eeuwigheid.

Rozen met kompastattoo

kompas-tatoeage-rozen-anker-3d-gebroken-glas

Het kompas wordt vaak gecombineerd met rode rozen, die staan ​​voor onsterfelijke liefde en voor iets perfects. De verschillende kleuren van de rozenblaadjes spelen hierbij een belangrijke rol. Verwelkte rozen zijn bijvoorbeeld een teken van vergankelijkheid in het leven.

Anker met kompastattoo

kompas-tatoeage-anker-touw-schouder-man

Ankers, die een bijzonder thuisgevoel vertegenwoordigen, behoren ook tot de meest populaire motieven van zeevarenden. Het symboliseert nog steeds stabiliteit en veiligheid. Een zeer populair gezegde voor de kompasankertattoo is: “Ik zal degene zijn die je leidt, maar houd je nooit tegen.” – Ik zal degene zijn die je leidt, maar je niet naar beneden haalt.

antieke kompasroos om de pols

kompas tattoo pols paar antieke look

Pas aan het einde van de 13e eeuw combineerden zeelieden de onstabiele drijvende naald met de windroos, ook wel de windroos genoemd. Het wordt gebruikt om de richting op het kompas aan te geven en is in principe verdeeld in sectoren van dezelfde grootte. Met de nautische lijn is de cirkel verdeeld in 32 segmenten en één lijn komt overeen met 1/6400 volledige hoek = 0,05625 graden.

Maan, zon en sterren ter oriëntatie

kompas-tatoeage-vrouw-ribben-maan-zon-pijlen

Zelfs voordat het kompas werd uitgevonden, waren de zon en de sterren de belangrijkste oriëntatiehulpmiddelen voor zeevarenden. Overdag konden ze de richting van het kompas bepalen met een zonnekompas, terwijl ‘s nachts de Poolster hen de weg naar het noorden wees. De Poolster verandert niet van positie en staat bijna precies boven de Noordpool.

Gezegden voor kompastattoo

kompas-tatoeage-zeggen-anker-ster-familienaam

Citaten in het Latijn en Engels zien er geweldig uit en kunnen ideaal worden gecombineerd met een kompastattoo. Afhankelijk van de betekenis die de tatoeage zou moeten hebben, kun je verschillende citaten kiezen over onderwerpen als pad, oriëntatie, reizen, doelen bereiken, tijd en andere.

Schedel met kompastattoo en gezegde

kompas-tatoeage-spreuk-schedel-man-bovenarm

Hieronder staan ​​een paar voorbeelden van uitspraken over kompastatoeages:

 • “Volg de droom – Usque ad finem” (in het Latijn betekent dit “tot het einde”)
 • “Geef het leven op dat je gepland had voor het leven dat op je wacht” – vaarwel / nieuw begin
 • “Zelfs een lange reis begint met de eerste stap.” – Reise / Wanderlust
 • “Niet al dat ronddwalen is verloren.” – Uit “The Fellowship of the Ring” van Tolkien
 • “Als je nooit verdwaalt, word je nooit gevonden” – hoop

Kompas met klok, pijl en oog

Kompas tattoo-pijl-oog-horloge-combo

Als je een beetje kleur wilt, kun je een paar kleuraccenten toevoegen zoals een rode punt, kompasnaald, pijl of andere elementen die de gewenste richting moeten benadrukken. Degenen die van kleurrijk houden, kunnen alle elementen van de tatoeage met kleur verfraaien.

kleurrijke kompastattoo op onderarm 

kompas-tatoeage-kleurrijke-onderarm-blauw-roze

Kleurrijke tatoeages worden steeds populairder omdat ze bijzonder opvallen en gewoon niet onopgemerkt kunnen blijven. Een grotere, kleurrijke tatoeage is echter alleen geschikt voor dapperen, vooral als deze op een zichtbaar deel van het lichaam wordt gestoken.

Kompas, rozen en vuurtoren

kompas tattoo vuurtoren zee rozen lijnen

Kleurrijke tatoeages die alleen zijn omlijnd, zien er veel onopvallender uit. Het is altijd raadzaam om te beginnen met alleen de contouren en vervolgens de afzonderlijke elementen naar wens in te vullen met kleur. Zo kun je beter inschatten of de tatoeage er beter uit zou zien volledig kleurrijk of juist omlijnd.

Anker, wereldkaart en eiland

Kompas tattoo man-arm-3d-wereldkaart-anker-palm

Wil je de kompastattoo combineren met een ander maritiem symbool, dan zijn er tal van ideeën om uit te kiezen. Ankers omwikkeld met een touw hebben een bijzonder nautisch effect. De combinatie met een wereldkaart of een eiland is ook perfect voor mensen die veel reizen. Deze prachtige tatoeages passen goed bij elke enthousiaste reiziger.

Mini landschap in het kompas

Kompas tattoo -nordian-mountains-bohemian-moon

Kompassen worden niet alleen in de zee, maar ook in de natuur als gids gebruikt. Daarom kun je dit tattoo-motief ook combineren met een landschap. U bepaalt zelf of het een berglandschap, boslandschap of weidelandschap is.

Ook geschikt als koppeltattoo voor beste vrienden

kompas-tatoeage-landschap-vrienden-tatoeages

Wil je samen met je beste vrienden neergestoken worden, dan kun je voor dit symbool kiezen. Geschikte lichaamsdelen zijn de onderarm, het schouderblad of de pols. Voor vrienden kan deze tatoeage betekenen dat wat er ook gebeurt en waar ze ook heen gaan, ze elkaar keer op keer zouden vinden.

kleine kompassen als tatoeages in plaats van trouwringen

kompas tattoo paar ringvinger

Een nieuwe trend in vingertatoeages zijn tatoeages op de ringvingers die trouwringen vervangen. Dit originele idee kan met veel verschillende motieven worden uitgevoerd en wordt steeds populairder, vooral bij jonge echtparen. Een kleine kompasroos werkt goed als ringvingertattoo en markeert het begin van het leven van het paar samen.

Schedelkompas in rood en zwart

Kompas tattoo schedel-rood-zwart-kleur

De kompastattoo voor mannen kan worden gecombineerd met een schedel voor een griezelig mooi ontwerp. De schedel kan zowel op de windroos als buiten worden weergegeven. Voor een meer in het oog springende look kan de tatoeage met kleur worden gestoken en worden ontworpen als een hoogtepunt op de huid.

antiek zakkompas met veren en rozen

Compass Tattoo -zakhorloge-antieke-roze-veer-arm

Old school kompassen worden vaak gekozen voor een tattoo omdat ze een heel bijzondere uitstraling hebben. Ze spreken voor een vervlogen tijdperk en zijn perfect voor degenen die getatoeëerd willen worden met een vintage motief. Het antieke zakkompas staat erg mooi in combinatie met rozen en veren.

Kompas en zakhorloge op de bovenarm

Compass Tattoo zakhorloge arm man vleugel

Zakkompassen en zakhorloges hebben een vergelijkbare uitstraling en zijn daarom goed te combineren in tattoo design. Met een horloge op je huid kun je de tijd bijhouden en een bepaald moment in je leven vereeuwigen. In dit geval kan het zakkompas betekenen dat je vanaf nu een nieuwe richting hebt gevonden en hoop hebt voor de toekomst.

Combinatie van zakkompas en horloge gebroken door een vogel

kompastattoo die geometrisch ontwerp zegt

Vanwege hun vergelijkbare optiek kunnen beide motieven ook in een gemeenschappelijk ontwerp worden opgenomen. De helft van de kast kan worden uitgevoerd als klok en de andere helft als windroos. Tattoo-uitspraken die zijn geschreven met mooie letters en met succes in het ontwerp zijn geïntegreerd, passen hier ook goed bij.

geopend zakkompas omringd door bloemen

kompas-tatoeage-geopend-3d-rozen

Als je met een heel bijzonder motief gestoken wilt worden, dan kun je 3D-tatoeages overwegen. Ze zien er zeer realistisch uit en blijven nooit onopgemerkt. Hier is een cool idee voor een open 3D-zakkompas dat eruitziet alsof het op elk moment zijn wijzer naar het noorden wijst.

Tatoeage op de bovenarm met schip perfect voor zeilers

kompas-tatoeage-maritiem-schip-zee

Tattoo-idee voor mensen die veel reizen

kompas tattoo schouderblad wereldkaart

Wolf tattoo met minimalistisch kompas als oog

kompas-tatoeage-bovenarm-wolf-oog

Kompastattoo met aardbol en vliegtuig

kompas tattoo aarde wereldbol vliegtuig

leuk tattoo-idee met roos op de kompasroos voor de ribben

kompas-tatoeage-vrouwen-ribben-roze

Tattoo voor vrouwen – geopend zakkompas in combinatie met rozen

kompas tattoo open bloemen