Tatoeage ideeën

Elegante tattoo-motieven voor de ruggengraat van bijzondere charme

Tattoo-motieven -rug-vrouw-belettering-langs-lotus

Er zijn veel delen van het lichaam die perfect zijn voor een tatoeage. Als je een bijzonder vrouwelijke en elegante tatoeage wilt, moet je kiezen voor een tatoeage langs de ruggengraat. Deze tatoeages zien er tegelijkertijd subtiel en opvallend uit en kunnen ook tot echte kunstwerken worden gemaakt. De tatoeage wordt alleen onthuld in een zomerjurk zonder rug of op het strand. Hier hebben we enkele geweldige voorbeelden samengesteld van tattoo-motieven die perfect zijn voor de wervelkolom.

Doet een tatoeage op de wervelkolom pijn??

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-yoga-lotus-along

Velen denken dat een tatoeage langs de wervelkolom erg pijnlijk en zelfs gevaarlijk kan zijn. Anderen die veel tatoeages hebben gehad en een verschil kunnen maken, melden echter dat het niet zo erg was als ze dachten. Iedereen is anders en heeft een andere pijngrens.

Kortom, vetweefsel verlicht pijn. Het prikken van tatoeages is vooral pijnlijk in gebieden met veel zenuwen, spieren en pezen zoals polsen en voeten. Delen van het lichaam met slechte zenuwen, zoals dijen en bovenarmen, zijn minder pijnlijk. Omdat een bijzonder groot aantal zenuwen langs de wervelkolom samenkomen, kan ernstige pijn worden verwacht. Maar als je zonder verwachtingen naar de tattooshop gaat, kun je aangenaam verrast zijn. Concentreer je op je ademhaling. Dit zal je helpen om met de pijn om te gaan.

Tattoo-motieven voor rug – belettering

Tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-belettering-gezegde

Verticale belettering langs de ruggengraat wordt beschouwd als een bijzonder delicate vrouwelijke tatoeage. Dit deel van het lichaam is ideaal als je een persoonlijk gezegde wilt laten tatoeëren dat niet voor het publiek bedoeld is. Het gezegde kan iets langer zijn en kan zich uitstrekken van de nek tot het stuitje.

Victoria Beckham’s tatoeage langs de ruggengraat

tattoo-motieven-ruggengraat-hebreeuws-citaat-victoria-beckham

Zeer interessant zijn tatoeage-uitspraken in oude talen zoals Hebreeuws, Sanskriet, Latijn, Grieks, Chinees enz. De tekens en symbolen geven de tatoeage een mysterieuze charme. Victoria Beckham heeft Hebreeuwse letters op haar ruggengraat, waarvan David ook een tatoeage op zijn arm had. Vertaald betekent de belettering: “Ik ben mijn minnaar, mijn minnaar is van mij.”

Zeggen in het Sanskriet

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-vlindervleugels-belettering-sanskriet

Op de foto zie je de rugtattoo van Dawn Richard. Ze werd beroemd als zangeres in de band Danity Cane. Eerst liet ze een Sanskriet-zin op haar rug tatoeëren. Dit werd gevolgd door de vleugels van de engel, vlinder en libel verbonden in een tattoo-ontwerp. Ze moeten een vlucht of vrijheid symboliseren. De ingewikkelde tatoeage duurde twee sessies van 10 uur.

Chinese letters

Tattoo-motieven wervelkolom-vrouwen-chinese-karakters

Sierlijke Chinese karakters langs de rug zijn enorm populair. Je moet de personages echter zorgvuldig kiezen en er absoluut zeker van zijn wat je krijgt. De meeste termen hebben ontelbare betekenissen of meerdere mogelijke vertalingen in het Duits. Om uniek te zijn, moeten veel van hen uit twee of meer tekens bestaan. Er kan dus veel mis gaan met je inspanningen.

Romeinse cijfers

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-romeinse-cijfers

Als je een date wilt laten tatoeëren, kun je Romeinse cijfers gebruiken. De tatoeage kan voor alles staan ​​- geboortedata van kinderen, overlijdensdata van familieleden, trouwdag, enz. Er zijn veel converters online die Romeinse cijfers kunnen omzetten in de cijfers 0-9 die we kennen en vice versa.

Biomechanica-tatoeage met 3D-effect

tattoo-motieven-spine-women-biomechanica-3d

Biomechanische tatoeages zijn zeker een blikvanger. Tatoeagemotieven zoals buizen, slangen en robotonderdelen zijn populair bij mannen, maar hier zien we een mooi voorbeeld van hoe zo’n tatoeage eruit zou kunnen zien bij vrouwen. Door het driedimensionale effect ziet het motief er heel realistisch uit.

bloem rank

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-bloem-roos-aquarel-look

Bloemen fascineren ons altijd met hun gloed van kleur en hun filigrane structuur. En vrouwen versieren zichzelf graag met bloemen. Je draagt ​​bloemen in je haar, kiest jurken met gebloemde stoffen… Bloemen zijn altijd populaire tattoo-motieven en zijn geschikt voor elk deel van het lichaam. Bloemranken die langs de ruggengraat kronkelen zien er prachtig uit.

 Fasen van de maan

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-maanfasen

De maan als mysterieuze metgezel van de aarde fascineert mensen al duizenden jaren. Het beïnvloedt meer dan alleen de getijden. Velen geloven dat de maan ook onze gezondheid of ons gedrag kan beïnvloeden. Daarom is de maan altijd een diep symbolisch beeld geweest en heeft het vele betekenissen. In het oude Griekenland en China werd de maan beschouwd als een symbool van vrouwelijkheid. De maantattoo kan nog steeds staan ​​voor magie, dromen of de donkere kant. De fasen van de maan symboliseren de tijd, de cyclus van geboorte, volwassenheid, ouderdom en dood, evenals voortdurende vernieuwing, onsterfelijkheid en eeuwigheid.

pijl

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-pijl-decoratief

Pijl-tatoeages zijn op dit moment erg trendy. Het zijn niet alleen eenvoudige tattoo-motieven, maar ook een symbool van innerlijke kracht. Een enkele getatoeëerde pijl staat voor bescherming tegen calamiteiten.

Tribale tattoo-motieven 

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-tribal-indian-pijlen

Pijl-tatoeages zijn al generaties lang een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. Twee pijlen, waarvan de punten in tegengestelde richting wijzen, symboliseren een oorlogszuchtige geest.

Yoga tattoo-ontwerpen voor wervelkolom

tattoo-motieven-ruggengraat-vrouwen-yoga-lotus

Soms kruipt de passie voor yoga onder je huid. In de yogafilosofie zijn er veel symbolen die een diepe betekenis hebben en perfect kunnen worden vereeuwigd als tatoeages op de huid. Verticale symbolen zoals Unalome of God Ganesha zijn ideaal voor deze plaatsing. Maar je kunt ook meerdere boeddhistische symbolen combineren in één tattoo-ontwerp. In het midden (tussen de schouderbladen) kan een lotusbloem of een mandala staan.

De zeven chakra’s

tattoo-ontwerpen-ruggengraat-vrouwen-yoga-chakra's-symbolen

Het yogasysteem met de zeven chakra’s is wereldwijd bekend. De zeven energiecentra zijn gerangschikt langs de ruggengraat van het stuitje tot de bovenkant van het hoofd. Ze krijgen een kleur, emoties en bepaalde organen toegewezen. De chakra’s zijn in een constante roterende beweging en hebben invloed op ons fysieke, emotionele en mentale welzijn. De energie in het lichaam moet vrij stromen en in de individuele chakra’s worden geharmoniseerd. Deze tatoeage is niet zo mainstream als de Chinese karakters en is meer geschikt voor een gevorderde yogi.

Heb je al een favoriet in gedachten? Lees meer over de betekenis van tattoo-motieven en ga naar de tattoo-studio!