Tatoeage ideeën

Faith Love Hope Tattoo – Betekenis en diverse tattoo-ontwerpen voor mannen en vrouwen

Wie een bepaald motief op zijn lichaam laat graveren, ziet het niet alleen als trendy lichaamssieraden, maar hecht ook veel belang aan de symboliek ervan. Een van de meest populaire ontwerpen voor tatoeages voor mannen en vrouwen wereldwijd is de Faith Love Hope Tattoo. De drie christelijke deugden zijn ongetwijfeld veel meer dan een sieraad op het lichaam voor degenen die ze dragen. In de post van vandaag hebben we mooie ideeën voor een tatoeage Faith Love Hope samengesteld en de betekenis erachter aan je uitgelegd.

pols kleine tattoo-motieven kruis anker hart

Waarom geloof, liefde en hoop de meest emotionele symbolen zijn, niet alleen voor tatoeages, maar ook een essentiële rol spelen in ieders leven, wordt grotendeels verklaard door hun symboliek in de christelijke religie en cultuur. In het Oude en Nieuwe Testament wordt op verschillende plaatsen gesproken over liefde, geloof en hoop. “Maar nu blijven er geloof, hoop, liefde, deze drie, maar de grootste is liefde.” – Dit is hoe de drie christelijke deugden worden beschreven in een populair bijbelvers.

vrouw ontwerp geloof liefde hoop tattoo pols

Deze drie componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en nemen een hoge plaats in in het menselijk leven, daarom kiezen mannen en vrouwen voor de liefde, geloof, hoop tatoeage. Deze deugden verwijzen naar God die wonderen verricht en mensen kracht en moed geeft om zelfs in de moeilijkste situaties niet op te geven, vooruit te kijken en door te gaan. Als tatoeage worden deze meestal weergegeven als ankers, harten en kransen.

Heartbeat-tatoeage – betekenis en 30 geweldige ideeën voor het populaire motief

50 kleine partnertattoos: romantische ideeën voor een partnertattoo

Compass Tattoo – Betekenis van de motieven, afbeeldingen en coole ontwerpen

geloof liefde hoop tatoeage achter het oor anker hart kruis

In al onze projecten, in verschillende alledaagse situaties, laat het geloof ons in geen enkele situatie in het leven zonder hoop. Om verschillende moeilijke levensomstandigheden te overwinnen, is moed nodig die ons hoop geeft. En wanneer de liefde voor God en voor de medemens wordt toegevoegd, dan dienen deze drie woorden als motivatie voor een zinvol, gelukkig en liefdevol leven zowel als individu als in de gemeenschap.

anker hart kruis voet filigraan geloof liefde hoop tattoo

Voor de Faith Love Hope Tattoo worden vaak symbolen gebruikt die vrij eenvoudig te ontcijferen zijn. Het hart staat voor liefde – voor hemels en voor naastenliefde. Het kruis staat voor geloof in het algemeen. Het kruis is ook het symbool van de eenheid van hemel en aarde, ruimte en tijd, mens en God.

enkel geloof liefde hoop ketting hart anker kruis

Een anker symboliseert hoop in onze cultuur. Net zoals een anker een schip aan zijn ankerplaats vastzet, geeft hoop ons stabiliteit in moeilijke levenssituaties. Het ankermotief heeft de betekenis voor stabiliteit en kracht en kan worden gecombineerd met andere motieven zoals bloemen, vissen etc. De Faith Love Hope Tattoo gaat vaak gepaard met andere tattoo-motieven zoals roos, vogels, duif, vlinder etc. afgebeeld.

arm tattoo geloof liefde hoop hart kruis anker kleur rood

Populaire lichaamsdelen voor de ankerharttattoo zijn de pols, onderarm, kuit, voet, schouder, borst, ribbenboog en nek. Dit tattoo-ontwerp is ook bijzonder geschikt voor diegenen die geen risico willen nemen met een grote lichaamstekening en in plaats daarvan de voorkeur geven aan een kleine en subtiele tatoeage. De handpalm of de binnenkant van de vinger zijn verborgen plekken voor de trendy lichaamssieraden.

geloof liefde hoop tattoo sjablonen kruis hart anker

De Love Faith Hope Tattoo kan gedaan worden in een stijl die echt bij jou past. Vind je de minimalistische en filigrane tatoeages bijzonder aantrekkelijk of gebruik je liever ouderwetse motieven met dikke lijnen en sterke kleuren? U bent van harte welkom om te kiezen tussen zwarte of gekleurde tattoo-ontwerpen met aquarellen. Als witte tattoo ziet de Faith Hope Love Tattoo er ook bijzonder mooi uit. Laat u inspireren in onze fotogalerij.

old scool anker kruis hart betekenis geloof liefde hoop tattoo

psalm geloof liefde hoop tatoeage anker hart kruis been

old scool gekleurde symbolen wat betekent geloof liefde hoop

hart anker kruis tattoo betekenis gekleurd

nek gekleurd geloof liefde hoop tattoo middelgroot

geloof liefde hoop tattoo dames pols motieven klein

modern design geloof liefde hoop tatoeage gekleurd

motieven tatoeage liefde geloof hoop aquarel belettering

Een andere manier om de drie christelijke deugden liefde, geloof en hoop op het lichaam uit te drukken, is een tattoo-ontwerp, dat bestaat uit kruis, hartslag en hart met elkaar verbonden. Het oneindigheidssymbool vertegenwoordigt ook de oneindigheid van hoop, liefde en geloof, ongeacht wat de drager associeert met deze tatoeage.

nek gekleurde tattoo liefde geloof hoop aquarel

aquarel pols geloof liefde hoop tattoo ontwerp

geloof liefde hoop tattoo oneindig gekleurde pols

minimalistische kleine enkel liefde geloof hoop tattoo

geloof liefde hoop tatoeage wit discrete arm

elegante sleutelbeen geloof liefde hoop tattoo

Je kunt een ander elegant en zeer subtiel tattoo-ontwerp zien in de bovenstaande afbeelding. Hier is het woord “Geloof” in filigraan schrift geschreven, terwijl hoop en liefde worden weergegeven met een hartslag en hart. Het kleine hartsymbool in lichtblauwe kleur maakt de Faith Love Hope-tatoeage nog interessanter.

brief hartslag hart motieven tatoeage geloof liefde hoop

In plaats van het woord “Faith” voluit te spellen, bestaat er onder andere de mogelijkheid om alleen de eerste letter van het Engelse woord “faith” te laten graveren. Een ander elegant ontwerp is de combinatie van symbolen en hun betekenis als woorden geschreven in blokletters. De liefde, geloof, hoop-tatoeage ziet er ook erg leuk uit als belettering. Met zo’n tatoeage heb je verschillende lettertypen en formaten om uit te kiezen.

vrouw onderarm lettertype blokletters geloof hoop liefde tattoo

onderarm liefde geloof hoop tattoo zwart

minimalistische tattoo geloof liefde hoop kustboog

kruis hartslag hart lettertype geloof liefde hoop tattoo

geloof liefde hoop tattoo betekenis partner vriendschap

liefde geloof hoop tattoo lettertype zwart monochroom onderarm

tatoeage geloof hoop liefde onderarm groot lettertype

dij symbolen betekenis geloof liefde hoop lettertype print letters

pols tattoo ontwerp dames gekleurd sierlijke

schrijven engels tatoeage geloof liefde hoffning elegante pols

tatoeage geloof liefde hoop belettering minimalistische zwarte ribbenboog

tattoo liefde geloof hoop grote letters borst vrouw

voet zwarte tattoo lettertype geloof liefde hoop

voet belettering liefde geloof hoop tatoeage lichaam sieraden