Tatoeage ideeën

Henna-tatoeage – oorsprong en populaire motieven voor verschillende delen van het lichaam

Henna tattoo hand vinger patroon

Tatoeages zijn een prachtige lichaamskunst die kan worden gebruikt om de huid individueel te versieren. Een tatoeage is echter meestal erg pijnlijk en kan een hoge prijs hebben, afhankelijk van de grootte en het ontwerp. Dus als je geen permanente tattoo durft te laten zetten, kun je ook kiezen voor een tijdelijke variant. De zogenaamde hennatattoo wordt op de huid aangebracht met een organische pasta gemaakt van water en hennapoeder en er worden geen naalden en inkt gebruikt. Omdat zo’n tatoeage niet onder de huid wordt gestoken, maar er gewoon op wordt geverfd, verdwijnt deze na een bepaalde tijd volledig. Verder is de prijs voor tatoeëren met henna een stuk lager en kun je ook zelf thuis tatoeëren. Hieronder vindt u meer informatie over de oorsprong van henna-tatoeages, evenals de meest populaire patronen en motieven voor verschillende delen van het lichaam.

Wat is een henna-tatoeage en waar komt de hennakleur vandaan??

henna-tatoeage-hand-traditie-bruiloft

De artistieke bodypainting met henna komt oorspronkelijk uit India en heet Mehndi. In veel landen, zoals India, Turkije, Marokko en Egypte, krijgen bruiden een prachtig schilderij van henna op handen en voeten. Het ritueel wordt uitgevoerd op de avond voor de bruiloft samen met vrienden en familieleden en heet henna night.

Henna Tattoo – De Indiase bodypainting voor de zomer

Zelf henna-tatoeage maken – tips voor het aanbrengen & 35 geweldige ontwerpen

30 tattoo-uitspraken en symbolen in het Hindi en Sanskriet en hun betekenis

henna-tatoeage-handgemaakt

De hennaverf voor bodypainting komt van de bladeren van de hennastruik, die eerst in de schaduw worden gedroogd en daarna gemalen. Hierdoor ontstaat het poeder dat, vermengd met warm water, de kleur voor de hennatattoo creëert. De resulterende pasta kan direct op de huid worden aangebracht, waar het wordt opgenomen in de huid en vlekken maakt op de eerste huidlagen. Het is groen van kleur, maar de resulterende tatoeages zijn bruin.

henna-tatoeage-bloem-hebben-gemaakt-

Naast tatoeages staat henna bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het is een populair ingrediënt in haarconditioners, haarkleuren en huidzalven. Pure henna kan geen allergische reacties veroorzaken. Er zijn echter ook hennaproducten op de markt die uit chemische mengsels bestaan ​​en een allergische reactie kunnen veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zwarte of blauwe henna. Let op: het natuurproduct is altijd bruin of rood en alle andere variaties zijn ongeschikt om de huid mee te verven. We raden je daarom aan om goed op te letten bij het kiezen van een product, zeker als je zelf een henna tattoo wilt laten zetten.

henna-tatoeage-hoe-lang-duurt-kleur

En hoe lang gaat een henna-tatoeage eigenlijk mee? In tegenstelling tot klassieke tatoeages, die eeuwig blijven zitten, blijft deze body art maar een korte periode van ongeveer één tot maximaal drie weken op je huid. Dan vervagen de motieven en verdwijnen ze na iets meer tijd volledig. Als je het ontwerp langer op de huid wilt houden, dan kunnen de tatoeages worden gekopieerd. Ze zijn dus langer houdbaar.

De meest populaire henna-tatoeageontwerpen en hun betekenis

henna-tatoeage-onderarm-bloem-maan

Henna-tatoeages zijn vooral populair omdat ze niet eeuwig meegaan en hun ontwerp kan worden aangepast aan de wensen van de drager. De ontwerpen voor zo’n tattoo bestaan ​​meestal uit veel verschillende patronen en motieven die samen een elegant totaalbeeld creëren. Voor het schilderen wordt vaak een tattoo-sjabloon of stencil gebruikt, waardoor het gemakkelijker is om op de talrijke symbolen te schilderen. Hieronder vatten we de meest populaire motieven en hun betekenis samen.

bloem

henna-tatoeage-motieven-bloem-schouder

Bloemen zijn een van de meest voorkomende motieven voor henna-tatoeages, omdat ze een nieuw begin vertegenwoordigen. Daarom hebben ze een grote symbolische betekenis, vooral bij de traditionele bruidstatoeages. Verder symboliseert de bloem liefde, geluk en levensvervulling. Bladeren en ranken vertegenwoordigen de toewijding aan de relatie en zijn daarom perfect voor de pasgetrouwde bruid.

henna tattoo bloem lotusbloem terug patroon

Lotusbloemen worden beschouwd als het meest populaire type bloem voor een tatoeage met henna. Ze staan ​​voor puurheid, vrouwelijkheid en sensualiteit en zien er zeer elegant uit op de huid. Andere populaire soorten bloemen voor de tijdelijke tattoo zijn waterlelies, zonnebloemen en natuurlijk rozen. Ze passen op elk deel van het lichaam, waarbij de handen en voeten het populairst zijn.

vogel

henna-tattoo-motieven-back-phoenix

Een ander veelvoorkomend ontwerp is de vogeltattoo. De meest populaire vogelsoorten voor bodypainting zijn pauwen, feniksen, zwaluwen, kolibries en zwanen. De vogels als geheel symboliseren vrijheid, waarbij elke vogelsoort ook een andere betekenis op zich heeft. De pauw als tattoo-motief staat bijvoorbeeld voor indrukwekkende schoonheid en wordt vaak beschilderd met uitgestrekte veren langs de handen en hele armen. De zwaan daarentegen symboliseert succes, terwijl de papegaai staat voor liefde.

Paisley patroon

henna tattoo patroon paisley betekenis

Het paisley- of paisley-patroon is een van de meest voorkomende ontwerpen voor een mehndi-tatoeage. Het is bijzonder aantrekkelijk en tegelijkertijd gemakkelijk te doen. Het populaire patroon is geschikt voor elk deel van het lichaam en staat symbool voor geluk en vruchtbaarheid.

maan en sterren

henna-tatoeage-motieven-maan-zon-sterren

Hemellichamen zoals de zon, maan, sterren en planeten bieden een prachtige variant voor de henna tattoo. Een volle maan of een halve maan combineren prachtig met sommige sterren en zien er bijzonder mooi en elegant uit. Het ontwerp kan perfect worden afgerond met een paar stippen en bloeit.

Geschikte lichaamsdelen voor de henna tattoo

henna tattoo hand binnenoppervlak patroon

Oorspronkelijk werd Mehndi body art vooral toegepast op de handen en voeten van de toekomstige bruiden. Tegenwoordig is er echter een hele trend ontstaan ​​voor bodypainting met natuurlijke hennapasta die op verschillende delen van het lichaam past. Desalniettemin blijven de handen en armen een van de meest populaire plekken die vrouwen zichzelf versieren tijdens hun vakantie of zichzelf.

henna tattoo voet enkel patroon zomer

Het schilderen van de voeten heeft zijn belang niet verloren en is vandaag de dag nog steeds wijdverbreid. Het biedt een geweldig idee voor de zomer als je je benen wilt laten zien. Een andere reden waarom de handen en voeten de meest voorkomende delen van het lichaam zijn voor een mehndi-tatoeage, is het feit dat de kleuring in deze gebieden veel donkerder wordt. Dit komt door de dikkere huid op de voetzolen, vingers en handpalmen. De henna kleurt meerdere huidlagen, wordt veel donkerder en gaat langer mee.

henna tattoo baby bump zwangerschap foto

Hoewel de henna-tatoeage op de hand en de voet op sommige bijna zwart kan lijken, is de kleur op alle andere delen van het lichaam lichter en meestal bruin of rood. Toch zijn henna-tatoeages voor de bovenarm, onderarm, rug, schouder en pols net zo populair. Zwangere vrouwen kunnen ook een henna-tatoeage op hun babybult laten zetten, wat perfect is voor de foto’s van de babybult. Voordat u echter met een mooi dessin beschilderd kunt worden, dient u vooraf te testen of u het natuurproduct verdraagt. Anders kunnen allergische reacties optreden.

Henna-tatoeages voor mannen

henna tattoo bovenarm mannelijk maori patroon

Hoewel de mehndi-kunst van bodypainting nogal vrouwelijk lijkt, kunnen mannen ook een mooi ontwerp laten maken. Zelfs in veel culturen krijgt de bruidegom voor de bruiloft een verfbeurt. Henna kan echter ook worden gebruikt om moderne ontwerpen op de huid te schilderen, zoals de populaire Polynesische Maori-tatoeages.