Tatoeage ideeën

Kleine en handige voettatoeages voor vrouwen – 25+ foto’s en tips!

Ideeën voor voettatoeages voor vrouwen

Groot, klein, zwart en wit of met kleuren – tatoeages worden als kunst beschouwd. Steeds meer mensen gebruiken hun huid als canvas om iets uit te drukken. Voettatoeages zijn een trend die de afgelopen jaren geleidelijk is gegroeid en met een goede reden natuurlijk – ze zijn erg vrouwelijk, verfijnd en zien er echt opwindend uit! Dit soort tatoeages zijn ook erg handig – je zou ze in de zomer kunnen accentueren met een mooie sandaal of ze volledig onder je sokken verbergen, afhankelijk van de situatie en stemming. Ben je in de stemming voor een voettattoo en heb je er ooit over nagedacht? Hier hebben we de belangrijkste informatie en heel veel leuke inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Voettattoo voor vrouwen – ideeën

Kleine voet tattoo-ideeën mandala lotusbloem vrouw-

De voet is maar een heel klein deel van ons lichaam en toch zijn de mogelijkheden om daar een tatoeage te plaatsen eindeloos. Meestal worden voettatoeages rond de enkel gedaan. Als je al een voettattoo hebt gekozen, zul je snel merken dat er duizenden ideeën en ontwerpen zijn om uit te kiezen – van bloemen, veren, harten tot letters – je kunt je fantasie de vrije loop laten. Maar je moet niet vergeten dat tatoeages voor altijd op je huid blijven zitten en daarom moet je misschien iets kiezen dat ook een persoonlijke betekenis voor jou heeft.

Voet tattoo hart belettering tattoo ideeën vrouw

De meest populaire ontwerpen voor voettatoeages zijn ankers, bloemen en veren. Er is ook veel vraag naar harten en de mandala-voettatoeages. Het is duidelijk dat ze er allemaal mooi en vrouwelijk uitzien, maar elk van de symbolen heeft ook een betekenis en we zullen ze je kort uitleggen.

Anker Voet Tattoo – het anker komt uit de zeevaart en symboliseert thuis, veiligheid, stabiliteit en loyaliteit. Dit symbool laat zien dat een persoon in harmonie is met zichzelf en vasthoudt aan zijn eigen waarden.

Hart Voet Tattoo – het hart staat meestal voor liefde op een heel klassieke manier natuurlijk. Maar het kan ook moed, mededogen of verdriet symboliseren. Met betrekking tot religie vertegenwoordigt een hart liefde voor Jezus.

Voet Tattoo Mandala Enkel Tattooiden Vrouw-

Veer Voet Tattoo – een veer vliegt met gemak door het leven en dat is precies de bedoeling. De dragers van verentattoos willen hun verlangen naar vrijheid uiten.

Mandala voet tattoo – het woord mandala komt uit het Sanskriet, betekent cirkel en staat voor eeuwigheid, balans en perfectie.

Voet tattoo tattoo ideeën vrouw voetzool

Tatoeage onder de voet is de nieuwste trend in voettattoos. Het is alsof je een geheim meeneemt, een verborgen symbool dat je alleen laat zien als je dat wilt. Helaas is het bijna onmogelijk om daar een goede tatoeage te krijgen, daarom vermijden de meeste tattoo-studio’s het volledig. De huid onder de voet is erg gerimpeld, waardoor het voor de tatoeëerder bijna onmogelijk is om een ​​perfecte tatoeage te krijgen. Een ander nadeel is dat de tatoeage er niet lang mooi uit blijft zien. Dit komt enerzijds door het hoornvlies en anderzijds door de zweetklieren. Je schattige kleine tatoeage onder de voet zal na verloop van tijd zeker vervagen en eruitzien als een klein stipje. Het is niet uit te sluiten dat het zelfs helemaal zal verdwijnen.

Henna voettattoo als tijdelijke versiering voor je benen

Voet tattoo henna tattoo ideeën vrouwen

Henna-tatoeages worden gemaakt met een kleurstof die wordt verkregen uit de hennaplant. Ze zijn afkomstig uit het Oosten en worden in sommige culturen al eeuwenlang gebruikt om huid, nagels en haar te kleuren. Voor het maken van een hennatattoo kun je het beste een kant-en-klare hennapasta of -poeder gebruiken die met een beetje water wordt gemengd. Hoe langer de pasta op de huid blijft, hoe intenser je hennavoettattoo zal zijn. Nadat de inwerktijd voorbij is, moet je de tatoeage heel voorzichtig deppen met een doek en een beetje olie om de resten van de henna te verwijderen. Als je overweegt een tatoeage te nemen, kun je de henna als testtool gebruiken om eerst een beetje te experimenteren met de grootte en het ontwerp.

Voettattoo – het doet pijn?

Voet tattoo anker vrouw tattoo ideeën

Ja, voettatoeages doen pijn, maar dat geldt ook voor alle andere tatoeages. De voettatoeages worden echter als pijnlijker beschreven dan de andere. Wanneer de huid erg dun is, en vooral wanneer deze op een bot zit, is de pijn veroorzaakt door de tatoeagenaald behoorlijk oncomfortabel. Helaas zijn onze voeten over het algemeen benig en zitten ze overal zenuwuiteinden. De pijn is natuurlijk heel verschillend van persoon tot persoon. Niets ergs en ondraaglijks, maar als je het soort persoon bent met een lage pijngrens, kun je pauzes plannen met je tattoo-artiest of een heel andere locatie voor je tattoo kiezen.

Verlicht pijn – handige tips

Voet tattoo vrouw bloemen paarse roos tattoo ideeën

Kies een zachtaardige artiest – Het maakt niet echt uit welke artiest je kiest – je zult hoe dan ook pijn voelen, maar sommige tattoo-artiesten zijn meer oplettend en zachtaardig dan andere. Als je echter eenmaal een voettattoo hebt gekozen, kies dan een artiest die niet te ruw en onhandig is.

Gebruik een tattoo spray of crème – Hoewel de effectiviteit van de meeste anesthesieproducten voor iedereen sterk verschilt, zijn velen zeer tevreden over het niveau en de gemiddelde duur van ongeveer 2 uur anesthesie.

Kies een klein / eenvoudig ontwerp – hoe kleiner de tatoeage, hoe minder tijd je pijn zult voelen. Veel voettatoeages zijn klein maar zien er nog steeds ongelooflijk goed uit.

Goede verzorging van je voettattoo!

Voet tattoo ster vrouw tattoo ontwerpen tattoo ideeën

Als vuistregel geldt dat het verband minimaal 2-3 uur moet blijven zitten, vooral als je de hele dag op pad moet. Het is verboden om de eerste dagen schoenen te dragen, of als dat niet mogelijk is, moeten de schoenen zo los mogelijk zitten zodat ze niet tegen je nieuwe voettattoo schuren. Er zijn twee redenen waarom schoenen slecht zijn voor een genezende tatoeage: ten eerste veroorzaakt de schoen wrijving op het oppervlak van de voet die irritatie kan veroorzaken of zelfs een deel van de inkt kan verwijderen en een vervaagde tatoeage kan achterlaten. Het andere grote probleem is dat het de tatoeage verstikt, zweet creëert en ademhaling verhindert. En zoals je weet, is de combinatie van zweet, irritatie en gebrek aan lucht de perfecte omgeving voor bacteriën en infecties.

Hydratatie is ook erg belangrijk voor het genezingsproces van je voettattoo. Om zwelling te voorkomen, moet u voor en na de sessie zoveel mogelijk water drinken.

Voet tattoo bloem aquarel tattoo vrouw

Voet tattoo bloemen roos met veren tattoo ideeën vrouw

Voet tattoo bloemen roos tattoo ontwerpen vrouw

Voet tattoo veer vrouw kleine tattoo ideeën

Voet tattoo vrouw bloemen roos tattoo tattoo ideeën

Voet tattoo vrouw kleine tattoo ideeën

Voet tattoo hart veer belettering tattoo ideeën vrouw

Voet tattoo hart belettering vrouw

Voet tattoo kleine letters tattoo ideeën vrouw

Voet tattoo liefde geloof hoop voor vrouwen-001

Voet tattoo mandala vrouw zon tattoo trends

Voet tattoo mandala vrouw tattoo ontwerpen tattoo ideeën

Voet tattoo belettering tattooiden woman