Tatoeage ideeën

Mottentattoo – Betekenis van het onderwerp en enkele van de mooiste mottensoorten

tattoo mot mot schouder vrouw

In de oudheid werden alle insecten toegewezen aan de mythische wezens en werden ze beschouwd als bemiddelaars tussen de wereld van mensen en geesten. Men geloofde dat insecten bovennatuurlijke vermogens bezaten en boodschappers waren van hogere machten. De motten zijn geen uitzondering. Wereldwijd zijn er meer dan 160.000 soorten motten. En hoewel sommige motten niet erg knap zijn, maken andere exemplaren indruk met zeer felgekleurde, vaak erg grote vleugels. Vlinders leven overdag en motten ‘s nachts. Als nachtbewoners symboliseren ze de kracht van de maan en hebben ze een mystieke charme. De symboliek van een mot is erg ingewikkeld en mooi, daarom krijgen steeds meer mensen een mot-tatoeage.

Motten hebben ook mooie vleugels

Motten waren een symbool van de grenzeloze sterrenhemel en de vlam in Mexico en herinnerden ook aan de vergankelijkheid van het menselijk bestaan. In het oosten (China en Japan) stonden de motten voor harmonie in het gezin en elegantie. Het is niet voor niets dat Japanse prinsessen met dit insect worden vergeleken vanwege eigenschappen als gratie, lichtheid en schoonheid. Volgens Keltische legendes geloofden de Welshmen dat een overleden ziel soms zou terugkeren in de vorm van een mot om afscheid te nemen van een geliefde. In Duitsland worden motten algemeen beschouwd als een symbool van wedergeboorte.

tattoo mot maan vrouw betekenis dotwork schouderblad

Een mot vindt altijd zijn weg naar het maanlicht. Zijn volharding in het volgen van het licht, het vertrouwen op zijn instincten en het negeren of trotseren van het gevaar maakt hem even spontaan en vastberaden als kwetsbaar tegelijk. Iets dat ons herinnert aan onze behoefte om naar de innerlijke stem te luisteren en onze intuïtie te volgen. De mot symboliseert ook de ontwikkeling van vertrouwen in de eigen intuïtie.

tattoo mot betekenis wedergeboorte ontwikkeling rug rug vrouw

Net als vlinders zijn motten oude symbolen van verandering, transformatie en nieuwe richtingen. Er is een zekere ijdelheid die soms wordt geassocieerd met de mot – dansen rond een vlam, de behoefte aan licht. De mot heeft een fragiele kwetsbaarheid.

Moth Tattoo Arm Man Oranje Accenten Juweel

Het verlangen naar zelfverbetering is een integraal onderdeel van de psychologische cultuur van het individu. Om deze reden worden mottentatoeages steeds populairder bij mannen en vrouwen als een symbool van een nieuw begin en de schoonheid van zelftransformatie. Velen voelen zich meer motten dan vlinders. Motten zijn ruig mooi en missen het gevoel van perfectie dat vlinders overbrengen.

Kaley Cuoco

kaley cuoco cover-up tattoo terug mot

Kaley Cucco, de actrice die Penny speelt in de populaire tv-serie “The Big Bang Theory”, kreeg in 2016 een tatoeage van een mot tussen haar schouderbladen. Je zou kunnen zeggen dat het de verandering en nieuwe richting in haar leven symboliseerde, aangezien het een dekmantel was voor de Romeinse cijfers van haar trouwdatum met haar ex-man Ryan Sweeting.

kaley cuoco tattoo mot terug

Silence of the Lambs Moth Tattoo – Der Totenkopfschwärmer

mot stilte van de lammeren schedel uilen

Een zeer populair tattoo-motief is de Acherontia atropos, beter bekend als de schedelhavik. De naam verwijst naar een van de drie soorten motten, elk met een gemakkelijk herkenbare menselijke schedel op hun ribbenkast. Dit ongewone patroon heeft mensen zowel gefascineerd als bang gemaakt. Lang geleden werd zijn onheilspellende etikettering als een slecht voorteken beschouwd; Entomoloog Moses Harris schreef in 1840 dat de mot “niet wordt beschouwd als de schepping van een welwillend wezen, maar als de agent van boze geesten die in het donker zijn verwekt en uitgevonden, en de glans van zijn ogen is bedoeld om het vurige element te vertegenwoordigen waaruit het kwam doel.”

Stilte van de lamsmot ACHERONTIA LACHESIS

De schedel en gekruiste knekels verschijnen in de popcultuur. Ze worden genoemd in de klassieker “Dracula” van Bram Stoker uit 1897, waarin de hoofdvampier ze naar zijn dienaar Renfield stuurt. En in de roman The Silence of the Lambs van Thomas Harris stopte Buffalo Bill de insectenpoppen in de keel van de slachtoffers.

tattoo mot schedel geometrische dotwork

Achertontia atropos is een bijzonder populair motief voor mottentattoo. Hoewel de hedendaagse interpretaties qua stijl verschillen, staat de griezelige schedel altijd centraal.

Ascalapha odorata – De zwarte heks

Nachtvlinder Ascalapha odorata Brazilië

Ascalaha odorata is een ongewoon mooie nachtvlinder. Beide geslachten fascineren met een zeer complex patroon aan de bovenkant van hun vleugels, dat bestaat uit verschillende tinten bruin met witte en zwarte accenten. Het vrouwtje heeft een extra kenmerk – een witte band met paarse accenten die over de bovenkant van de voorvleugels en achtervleugels loopt.

Mot zwarte heks tattoo dij zus

In Mexico staat deze mot in de volksmond bekend als “mariposa de la muerte” (“vlinder des doods”) en er wordt gezegd dat wanneer zo’n mot in een huis verschijnt, hij de dood met zich meebrengt. In Jamaica wordt de soort “Duppy Bat” genoemd en wordt verondersteld de ziel te symboliseren van een overledene die niet tot rust is gekomen.

Komeetvlinder (Argema mittrei)

Aquarel tattoo mot lotusbloem been kalf

De komeetvlinder (Argema mittrei) is een van de grootste soorten pauwenvlinder (Saturniidae) die alleen in de regenwouden van Madagaskar voorkomt. Een mannetjesmot heeft een spanwijdte tot 20 cm. De rupsen voeden zich alleen met verse eucalyptusbladeren. De volwassen motten leven slechts 4 tot 5 dagen. Ze zijn pas vruchtbaar op de eerste dag na het verlaten van de cocon. De soort wordt in het wild ernstig bedreigd door verlies van leefgebied.

Komeetvlinder Madagascar gigantische mot

Actias luna – De groene Luna-mot als symbool van liefde

Luna nachtvlinder groen Actias luna

De luna-mot (Actias luna) komt veel voor in de Verenigde Staten, Canada en Noord-Mexico. De gemiddelde levensduur is een week zonder eten. Je doel in het leven is simpel: reproduceren. Hierdoor wordt deze mot beschouwd als een symbool van liefde – een van de sterkste menselijke emoties. Zo’n mottentattoo is bedoeld om de drager eraan te herinneren hoe belangrijk het is om met volle teugen te genieten en elke dag te genieten.

Luna Moth Groene Arm Symbool Betekenis Liefde

Dit zijn slechts enkele van de mooiste motten die vooral populair zijn als tatoeage. De verscheidenheid aan prachtige motten is nog groter. Zodat je zelf het perfecte type mot kunt vinden en een unieke tatoeage kunt laten zetten.

aquarel tattoo mot vrouw terug schedel

De mot-tatoeages variëren van monochroom tot kleurrijk. Dotwork, NeoTraditional, Watercolour en OldSchool zijn populaire tattoo-stijlen. Het toevoegen van extra elementen versterkt en benadrukt de symboliek van de tatoeage. De mot is prachtig te combineren met vele tekeningen zoals juwelen, mandala’s, maanstanden, etc. Bekijk onderstaande inspiraties en verzamel ideeën voor je eigen mot tattoo!

tattoo mot geometrische arm maan

tattoo mot geometrische dotwork ribben vrouw

tattoo mot geometrische man schedel borst

tattoo mot hoofd ondersneden kapsel vrouw

Motten tattoo arm Ascalapha odorata Zwarte heks

tattoo mot been geometrische dotwork-stijl

tattoo mot edelsteen terug vrouw

tattoo mot voet dotwork vrouw

tattoo mot geometrische arm zon halve maan

tattoo mot maan buik vrouw rood accent

tattoo mot maan dotwork dij

tattoo mot maan mandala dij sterren

tattoo mot mot dromenvanger juweel

tattoo mot schedel been witte stippen

Tattoo dij mot hamsa hand juweel kettingen

schedelmot tattoo betekenis achteroog

Schedelmot tattoo aquarel vlekken

mot tattoo kleine vinger tattoo middelvinger

mot tattoo kleine nek vrouw

https://goo.gl/NeUXdr

Old Scool Tattoo Moth Green Eye Star Arm

Mottentattoo terug violet karma

Old school mottentattoo met gezegde onderarm

Mottentattoomotief maanroos stippen honingraatpatroon

Mot met schedel tattoo arm elleboog

Mottenvlinder tattoo buik juwaves

Mottentattoo gedupliceerd op de borst van de vrouw

Mottentattoo man voet onder de knie

Mottentattoo vlinderarm aan de binnenkant

Tattoo mot topenkopf kalf

Tattoo mot schedel borst vrouw Romeinse cijfers

Mottentattoo-sjablonen verschillende soorten

Mottenschets maanstanden tattoo sjabloon

mot tattoo schets dotwork wassende maan