Tatoeage ideeën

Rode tatoeages zijn populair, maar ook controversieel: lees meer over deze tatoeagekleur

Ideeën voor rode bloemen zoals roos en papaver in aquarel of 3D

Rode tatoeages zijn de nieuwste trend. Steeds meer mensen kiezen voor deze extravagante kleurkeuze, combineren het met zwart, gebruiken het als accent of kiezen voor een geheel in rood dessin.Met name dat laatste springt in het oog en maakt de witte tatoeage, die de grote hit was, een paar jaar geleden, grote concurrentie. Toch zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je rode tatoeages in handen krijgt. Want wat vaak een mythe wordt genoemd over de rode tattoo-kleur, blijkt de waarheid te zijn, waarover je ook je tattoo-artiest moet informeren. Toch hebben we vandaag wat informatie verzameld over rode tatoeages, gevolgd door een fotogalerij met interessante ontwerpen.

Rode tatoeages en wat je erover moet weten

Rode tatoeages en wat je erover moet weten - Fiets met zwart

Allergie trigger

Rode tatoeages zijn vooral effectief op een lichte huid, mits een sterke tint wordt gebruikt. Hoewel de kleur erg aantrekkelijk is, wordt het niet zelden afgeraden. Het heeft een slechte reputatie, en een van de redenen is dat het de meest voorkomende kleur is die allergieën veroorzaakt. De reden hiervoor zijn de ingrediënten die in de tattoo-inkt kunnen voorkomen. De allergieën worden veroorzaakt door cinnaber (kwiksulfiet). Soms wordt in de rode kleur ook puur kwik gebruikt. Cadmiumrood als pigment bevat zelfs metalen die nu verboden zijn voor de vervaardiging van autolakken en kunststoffen, maar niet voor tattoo-inkten.

Typische symptomen van een allergie zijn ontsteking en eczeem, roodheid, jeuk, branderigheid en blarenvorming tot misselijkheid en koorts. De symptomen verschijnen tijdens het genezingsproces of pas na een paar jaar. Cadmiumrood kan leiden tot een lichte allergie, wat kan leiden tot brandwonden. Overigens kan een allergietest voor tatoeages bij de dermatoloog worden uitgevoerd en is zeker aan te raden voor de angel.

Rode tatoeages voor armen met mandala, bloemen, hart en zonsondergang

Langzamere genezing

Rode tatoeages, of de gebieden die rood zijn getatoeëerd, hebben de neiging om langzamer te genezen. Dit is op zich geen gezondheidsprobleem, mits de zorg na de prik maar lang genoeg goed wordt uitgevoerd. De reden voor de langzamere genezing is dat de rode kleur of de pigmenten die het bevat dikker zijn. Dit maakt het voor de tatoeëerder moeilijker om de kleur onder de huid te krijgen. Om dit te dekken, moet het vaker opnieuw worden gegraveerd, wat natuurlijk ook meer belastend is voor de huid.

Mandala's in verschillende vormen en rode tattoo-inkt

Wazige randen

Correcte randen en duidelijke lijnen zijn niet mogelijk met een rode tatoeage. Om deze reden is de rode tattoo-kleur ook zo geschikt voor aquarel-tatoeages, waarbij een vloeiende overgang van de ene kleur naar de andere het doel is. Als je rode tatoeages met exacte randen wilt, combineer ze dan beter met een andere kleur voor dit doel.

Tattoo-ideeën voor been en arm in rood of rood-zwart

Zijn rode tatoeages minder duurzaam??

Hoewel je deze bewering vaak hoort, kan niet worden gezegd dat rode tatoeages minder duurzaam zijn. Ze vervagen niet sneller dan motieven van andere kleuren, zolang ze maar goed worden verzorgd. Hieronder vind je enkele tips om dit te doen. Als de rode tatoeages echter regelmatig en permanent worden blootgesteld aan de zon, zal de kleur vervagen. Dus als je een snelle vervaging hebt opgemerkt, komt dat waarschijnlijk omdat de tatoeage niet goed is verzorgd en niet de kleur zelf.

Rode tatoeages – veganistisch of niet?

Kleine, rode tatoeages als trend voor vrouwen - luipaard bij de elleboog

Misschien schrik je in het begin en vraag je je af waarom deze vraag in de eerste plaats verband houdt met de rode tatoeagekleur. De reden hiervoor is eigenlijk heel interessant. Dode luizen worden heel vaak gebruikt om de rode tatoeage kleur te geven. De kleur die eruit gewonnen wordt (schellak) maakt de rode tint intenser. Wolwas, lanoline genaamd, zit ook in de inkt voor rode tatoeages. Als je waarde hecht aan een veganistische levensstijl, moet je de samenstelling van de inkt die door je tatoeëerder wordt gebruikt weten voordat je begint.

Motiefideeën voor rode tatoeages

Chinese draak als motiefidee voor een tatoeage in rood

Wat betreft het motief heeft u in principe een vrije keuze. We herinneren je er nogmaals aan dat de rode kleur de neiging heeft om wazig te worden, waar je dus rekening mee moet houden bij het kiezen van je onderwerp. Ook hierover kun en moet je advies inwinnen bij de tattoo studio. Anders zou je kunnen zeggen dat met name een rode draak erg populair is als tatoeage. Iedereen die ooit foto’s van de Chinese draak heeft gezien, heeft vast gemerkt dat deze meestal rood is. Dit maakt de rode kleur natuurlijk ideaal voor een drakentattoo.

Krijg een schetsmatige tatoeage van een rode roos ondersteboven

Rode rozen als tatoeage zijn ook erg populair. Dit geldt in principe voor alle soorten bloemen, dus ook voor de mooie klaproos. Bij bloemmotieven kan niet alleen de bloem zelf rood zijn, maar het hele ontwerp. Of je kunt ze naar wens combineren met andere kleuren. Er zijn ook tatoeages van vogels, slangen, geometrische motieven en mandala’s of andere boeddhistische motieven.

Mini rode ballontattoo op de achterkant van de bovenarm

Belettering en kleine symbolen zijn een andere populaire variant. Vooral harten, sterren of iets dergelijks worden vaak gekozen en zien er bijzonder interessant en schattig uit in de vorm van een microtattoo. Bij belettering of andere fijne motieven bestaat het risico dat de tatoeage na verloop van tijd niet meer leesbaar is als de tatoeagekleur te wazig wordt.

Kleurencombinaties voor rode tatoeages

Combineer rode tatoeages met zwart voor mandala's, portretten en bloemen

Combineer naar uw smaak en het effect dat u wilt bereiken. Het klassieke zwart is een prachtige manier om minimalistische zwarte en rode tatoeages te maken. Met een tatoeage in rood en zwart accentueren de kleuren elkaar en kunnen interessante effecten worden gecreëerd. Je kunt ook een aantal interessante voorbeelden van de zwarte en rode tatoeage vinden in de onderstaande galerij. Uiteraard kunnen alle andere kleuren ook gekozen worden als combinatie voor rode tatoeages. Vooral de witte kleur is hier populair.

De juiste verzorging voor de tatoeage in het rood

Tattoo prik met rode verf - tips, informatie en foto's

Elke tatoeage heeft de juiste verzorging nodig om er lang mooi en fris uit te zien. Dit geldt vooral voor gekleurde tatoeages. De verzorging begint direct na de piercing en zou een leven lang mee moeten gaan. Maar maak je geen zorgen, als de tatoeage eenmaal goed is genezen, is de behoefte aan zorg niet meer zo groot.

  • De verse tatoeage wordt gereinigd met antibacteriële zeep. Laat het vervolgens 15 minuten drogen zonder te wrijven met handdoeken. Het mag hoogstens worden afgedept met een schone doek, maar moet indien mogelijk worden vermeden.
  • Nadat de huid rond de tatoeage is opgedroogd, wordt deze tot tien keer per dag behandeld met vaseline. Dit geldt voor de eerste twee weken van de genezingsfase. Op deze manier wordt de wond, waar de tatoeage nu nog op zit, vochtig gehouden, wordt de genezing bevorderd en wordt voorkomen dat de kleur al begint te vervagen.
  • Tijdens de genezingsfase moet u zonnebaden volledig vermijden. Daarna kunt u nog steeds zonnebaden, maar u moet altijd zonnebrandcrème gebruiken wanneer u rode tatoeages aan de zon blootstelt. De zon verbleekt niet alleen de rode kleur, maar laat deze na verloop van tijd ook roze lijken.
  • Dagelijkse huidverzorging is belangrijk! Breng elke dag een vochtinbrengende crème aan om je tatoeage te beschermen.

Tattoo-idee met de handen van een paar geliefden in rood en zwart op de dij

Mooie rode anjer met een 3D effect op de arm van een vrouw

Twee kronkelende slangen van rode kleur op de onderarm

Bloemen op de onderarm volledig in rode kleur

Boeddhistische ontwerpen zijn erg populair voor rode tatoeages

Donkerrode roos met zwarte bladeren en prachtige tinten

Effectief design gemaakt van bloemen en folkloristische motieven in warme kleuren zoals rood, oranje en bruin

Een kronkelende slang in rood als onderarmtattoo voor vrouwen

Bloemen en geometrisch met driehoeken in zwart en rood

Kies verschillende mandala's in rood voor beide onderarmen

Geometrisch motief met kubussen in rood en zwart

Micro-tattoo-idee met het opschrift Dream aan de binnenkant van de bovenarm

Mandala in rood als tatoeages voor dames of heren voor de arm

Kleine rozentattoo in rood met groene stengel

Kleine vogel op de voet in rode tattoo kleur

Idee voor een pitbull in twee kleuren als hondentattoo

Mooie damestattoo met een rode papaverbloem en een subtiele groene stengel

Leuk idee voor blaadjes als mannentattoo op de onderarm

Grote rode tijger volledig gemaakt van rode inkt voor vrouwen

Microtattoo met rode hartjes op de pols als idee voor partnertattoos

Minimalistisch motief met zwarte lijnen en een rode cirkel

Poppy in sterk rood en groen op de borst als stimulans voor vrouwen

Schattig en vrouwelijk hartje met stippen op de bovenarm

Romantisch design in de vorm van een hanger in rode en zwarte accenten

Roos in rood als mini tattoo op de arm met een abstracte look

Rood als accent in de tattoo met golf en zonsondergang

Rode tatoeages voor vrouwen met bloemen op de ribbenkast

Rode wolf met zwarte schedel op zijn borst

Rode maan als accent voor een motief met een eiland, palmboom, sterren en golf

Rode draak op de arm met aiatische symboliek

Rode tatoeages met waterverfeffect voor bloemen op de arm

Rode tatoeages in zwart en rood - idee met roos en slang

Kleine rode tatoeages met een idee voor een hartje om de pols

Rugtattoo met een rode Chinese draak

Slangen in rood en zwart op een mannenborst

Eenvoudige, sikkelvormige maan met een gezicht in rode kleur

Belettering op beide onderarmen - Game Changer

Belettering voor mannen - ik ben mijn God (ik ben mijn eigen God)

Beletteringsidee in het Engels en in rode inkt - Pretty Bird

Belettering idee met bericht - niet bang (ik ben niet bang)

Combinatie van zwarte en rode tatoeages - naakte vrouw met kat op de achtergrond