Tatoeage ideeën

Runic Tattoo – Wat is de betekenis erachter en veel leuke ideeën!

Berakana viking tattoo-ontwerpideeën onderarmtattoo voor vrouwen

De runen zijn een mystieke geschreven taal die werd overgeleverd door de oude Noordse volkeren van de Germaanse stammen. Ze sneden de symbolen in stenen of hout om ze te gebruiken als talismannen en waarzeggerijsymbolen. Het runenalfabet is nog steeds bekend als “Futhark” en omvat in totaal 24 runen. Zelfs vandaag genieten de mysterieuze symbolen een grote populariteit en oefenen ze een ongelooflijke fascinatie uit. Speel je met het idee om een ​​runentattoo te laten zetten of ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je meer weten over de oorsprong en betekenis ervan? Lees dan verder – in dit artikel hebben we een gedetailleerde uitleg van elke rune en vele prachtige tattoo-ideeën voor je samengesteld!

Runentattoo – oorsprong van mystieke symbolen

De oudste runen zijn bijna 2000 jaar oud en vormen een reeks van 24 karakters. Het woord “Futhark” is samengesteld uit de klanken van de eerste zes runen. Omdat de volkeren magische krachten toeschreven aan de symbolen, dienden ze niet alleen als karakters, maar hadden ze ook een functie als orakels. Volgens de mythologie hing de god Odin zichzelf op aan de wereldboom Yggdrasil om de betekenis van de runen te herkennen. Hij offerde zichzelf op zodat hij het als een geschenk aan mensen kon geven.

Fehu runentattoo

Fehu Runes Tattoo Betekenis Onderarm Tattoo Design Women

Fehu is de eerste rune van het oude Futhark en letterlijk vertaald betekent het “vee”. Omdat vee in de oudheid vaker als betaalmiddel werd gebruikt, wordt Fehu beschouwd als de rune van vervulling, winst en winst. Fehu symboliseert allereerst mobiliteit (roerende goederen) – het maakt mensen bewust van wat ze al hebben verworven en bereikt in het leven en beschermt hun eigendom. Het staat ook voor een nieuw begin of een nieuwe start in het leven – je neemt afscheid van het verleden en maakt zo ruimte voor iets nieuws en mooiers. Een Fehu rune-tatoeage zou de perfecte keuze zijn voor iedereen die met een crisis wordt geconfronteerd – het geeft de drager kracht om eventuele problemen te overwinnen.

Uruz runentattoo

Uruz runentattoo

De tweede rune staat voor Ur – de oeros, die in de Noordse volksovertuigingen een krachtig totemdier was en stond voor macht en kracht. Uruz is een symbool van macht en staat voor moed en vasthoudendheid of vitaliteit en kracht. De magische krachten van de rune helpen de drager om ernstige ziekten te overleven of te voorkomen dat ze zich ontwikkelen – het versterkt zowel het lichaam als de psyche van mensen. Het symboliseert ook kennis en wijsheid. Een zeer interessant feit is dat het hoefijzer is afgeleid van Uruz als een symbool van geluk.

Thurisaz Viking Runentattoo

Nordic rune tatoeages ideeën Thurisaz symbool betekenis

Thurisaz is de derde rune van het oude Futhark en betekent “reus”. Het staat voor de innerlijke kracht waarmee je alles aan kunt in het leven dat je eigen pad kruist. Het symbool wordt ook geassocieerd met de god Thor. Het vertegenwoordigt het vermogen om passief weerstand te bieden aan ongewenste conflicten. Het is een beschermend symbool dat bedoeld is om de drager te informeren over mogelijke veranderingen die anders zonder waarschuwing zouden zijn opgetreden. Bovendien heeft Thurisaz een regeneratief vermogen en kan het helpen bij psychische problemen.

Ansuz runentattoo

Viking runen tatoeages Ansuz tatoeage op been voor mannen

Ansuz betekent “link naar de oude goden” en is een van de krachtigste runen. Het staat voor inspiratie, communicatie en enthousiasme maar ook voor wijsheid, harmonie en waarheid. Deze tatoeage moet de persoonlijke krachten van de drager versterken en zorgen voor een vrije geest en een scherpe geest. Ansuz moedigt mensen aan om mindful door het leven te gaan en goed na te denken over alle beslissingen.

Raidho runen-tatoeage

De vijfde Noordse rune betekent “rijden” of “rijden” en staat daarom voor reizen in zowel praktische als spirituele zin. Het symboliseert ook nieuwe perspectieven en een nieuwe manier van leven – het helpt de drager om de juiste richting te vinden. Raidho moedigt mensen ook aan en geeft ze te begrijpen dat zelfs als iets niet zo soepel gaat, alles uiteindelijk goed komt.

Viking Runen Tattoo – Kenaz

Kenaz Finger-Tattoo Viking tattoo motief kleine vrouwen tattoo trends

Kenaz betekent “vuur” en is een rune van kennis, begrip, leren en onderwijzen. Het stelt mensen in staat situaties duidelijker te zien dan ze normaal zouden doen. Vuur wordt beschouwd als een symbool van de schepping. Vandaar dat Kenaz het vermogen en de wil belichaamt om iets in het leven te bereiken. Daarnaast kan het innerlijke vuur oude wonden helen en je van je problemen verlossen. Kenaz staat ook voor creativiteit, levensenergie en inspiratie.

Gebo rune-tatoeage

Gebo Viking tattoo-ontwerpideeën onderarm tattoo-motieven voor mannen

Gebo betekent geschenk of geschenk aan God en moet ons altijd herinneren aan de balans tussen geven en nemen. Dit Viking-symbool gaat in de eerste plaats over het nakomen van beloften en het behouden van harmonie tussen mensen. Een partnertattoo van Gebo kan ook symbool staan ​​voor loyaliteit en eeuwige liefde.

Wunjo – De geluksbrenger rune

Wunjo - De geluksbrenger rune

Deze rune staat voor vrede, vreugde, comfort, harmonie en partnerschap. Het voorkomt vervreemding zowel in een liefdesrelatie als in een vriendschap. Daarnaast moet het de drager helpen om in vrede met zichzelf te leven en balans te vinden. Wunjo kan ook symbool staan ​​voor succes, welvaart en rijkdom.

Hagalaz runen tatoeages

Hagalaz runen tattoo pols tattoo engine mannen

Hagalaz betekent letterlijk “ijzel” of “hagel” en staat voor slecht weer. Het wordt beschouwd als de rune van transformatie en herinnert ons eraan dat vroeg of laat aan alles een einde komt en we het niet kunnen beïnvloeden of voorkomen. Maar het symbool geeft ons de kracht om deze veranderingen gemakkelijker te accepteren en zorgt voor onze innerlijke harmonie.

Naudhiz Viking runen tatoeages

Naudhiz wordt beschouwd als de rune van het lot en staat voor het lot en het overwinnen van ontberingen en lijden. Het is een symbool dat je je lot, positief of negatief, moet accepteren en ermee moet leven. Naudhiz leert ons dat verdriet en ontberingen bij het leven horen en dat je niet bang hoeft te zijn voor de toekomst – alles gebeurt tenslotte met een reden.

Isa viking rune

Isa viking rune

De elfde rune van het oude Futhark betekent “ijs” en symboliseert het “ik”. Het staat ook voor reflectie, zelfbeheersing, helderheid en zelfbehoud. Het herinnert ons eraan dat we moeten afmaken waar we al aan begonnen zijn voordat we ons in iets nieuws en onbekends storten.

Jera runentattoo

Jera tattoo design viking tattoo ideeën voor vrouwen klein

Jera betekent “jaar” en staat symbool voor de cyclus van het leven en de natuur. Het gaat in de eerste plaats over de seizoenen en zou de drager moeten helpen om het goede en het slechte in alle tijden en situaties te herkennen. Het staat ook voor wijsheid en geduld – als je hard hebt gewerkt, word je uiteindelijk rijkelijk beloond.

Perthro rune betekenis

Perhtro Viking Symbolen Betekenis Tattoo Design Voor Vrouwen Bovenarm

Deze rune symboliseert een dobbelbeker, die gezien kan worden als de bron van het lot. Er staat ook dat je je lot in eigen handen kunt nemen op basis van je eigen beslissingen. Perthro staat voor persoonlijke ontwikkeling en blijft staan ​​voor vruchtbaarheid, vrouwelijke kennis en partnerschap.

Berkana rune-tatoeage

Berkana Rune Betekenis Bovenarm Tattoo Design For Women Small

De achttiende rune betekent “berk” en net als de boom die tot leven wordt gebracht uit een zaadje dat in de aarde is geplant, vertegenwoordigt het de opkomst en groei van een nieuw leven. Berkana is de vrouw van Odin en de godin van Vanen en is in de eerste plaats geassocieerd met moederschap en vruchtbaarheid. Het beschermt alles waar je van houdt – je familie, vrienden, maar ook je dromen en doelen.

Ehwaz rune betekenis

Ehwaz nordic rune tattoo extension vinger tattoo ontwerp voor vrouwen klein

Ehwaz betekent paard en is een zeer sterke beschermende rune die de verticale as van de wereld vertegenwoordigt. In het Noordse volksgeloof is het paard een heilig dier en symboliseert het de relatie tussen dier en mens. De rune geeft mensen een heldere kijk op het leven en staat voor harmonie, vertrouwen en samenwerking. Omdat het ook het symbool is van de perfecte relatie tussen een man en een vrouw, is het perfect voor een mooie partnertattoo!

Mannaz rune

Mannaz Symbool Betekenis Pols Tattoo Ideeën Voor Vrouwen Klein

Mannaz betekent “mens” en is een rune die het eigen “ik” en het menselijk ras als geheel symboliseert. Dat betekent dat het de drager de kracht geeft om afscheid te nemen van het verleden en liefde en nieuwe emoties opnieuw te begroeten. Een Mannaz-tatoeage is ontworpen om de drager er voortdurend aan te herinneren om van het leven en alle momenten te genieten en ervan te houden. Het staat nog steeds voor vooruitziendheid, intelligentie, creativiteit en sociale orde.

Laguz rune betekenis

Laguz rune betekenis

Vertaald betekent Laguz “water” en staat voor vrede, levensenergie en een nieuw begin, maar ook voor dromen en verbeelding. Het is de perfecte rune-tatoeage voor iedereen die van elk moment in het leven wil genieten en ten volle wil genieten! Je moet altijd naar je innerlijke stem luisteren en in geen geval je dromen negeren – de rune herinnert ons eraan dat we onvoorwaardelijk trouw moeten zijn aan onszelf.

Ingwaz runentattoo

Inguz viking tattoo ontwerp pijl betekenis

De Ingwaz-rune, ook bekend als Inguz, gaat over twee heel belangrijke dingen. Enerzijds gaat het om het “hier en nu”. In plaats van in het verleden te leven, hoef je je alleen maar op het heden te concentreren en in de gelukkige toekomst te geloven. Dit is de rune van de god Freyr, die staat voor vrede, groei, oogst en welvaart. Bovendien wordt het ook beschouwd als een symbool van mannelijke vruchtbaarheid en betekent het zorg, huis- en gezinscohesie.

Viking runen – Dagaz 

Dagaz Rune Betekenis Uil Tattoo Design For Women

Dagaz betekent “licht” en is waarschijnlijk de rune met de meest positieve betekenis. Het wordt beschouwd als een symbool van ontwaken en zou licht in het donker brengen. Op deze manier geeft het ons duidelijkheid en wijst het ons de juiste weg. Bent u op zoek naar antwoorden op nog openstaande vragen? Dan is een Dagaz runentattoo iets voor jou. Het Viking-symbool staat ook voor geluk, hoop en veiligheid.

Meer mooie ideeën en inspiraties voor een rune-tatoeage

Viking Tattoo Design Unguz Symbool Betekenis Onderarm Tattoo Design Ideas For Men

Viking tattoo-ontwerp voor mannen onderarm tattoo-engine

Viking runes tattoo betekenis tattoo ontwerp onderarm voor mannen

Runentattoo Betekenis Viking-tatoeage-ideeën voor mannen

Runentattoo Betekenis Viking Tattoo Design Schouder

Pols tattoo ontwerp kleine aquarellen tattoo trends

Inguz Rune Betekenis Pols Tattoo Ideeën Voor Vrouwen Klein

Gebo Viking rune-tatoeages die kleine tattoo-motieven voor dames en heren betekenen

Inguz Viking tattoo-motief wat betekent polstattoo voor vrouwen

Jera Viking tattoo design kleine pols tattoo motief dames

Inguz nordic runen tatoeages pols tattoo ontwerp voor vrouwen klein