Tatoeage ideeën

Tatoeagetrends 2021: Deze motieven en tattoo-ontwerpen zullen onze huid sieren!

Ooit afgekeurd en geassocieerd met subculturen en rebellen, zijn tatoeages nu mainstream en hebben ze de afgelopen 20 jaar een toenemende populariteit genoten. Steeds meer mensen over de hele wereld zijn constant op zoek naar inspiratie voor verschillende en unieke motieven die hun huid voor altijd zullen sieren. En body art is vergelijkbaar met mode – elk jaar zien we een hele reeks nieuwe trends die onze stijl beïnvloeden. De tattoo-wereld trekt getalenteerde artiesten aan die nieuwe tattoo-ontwerpen introduceren of oude weer tot leven brengen. Of het nu gaat om een ​​grote yakuza-tatoeage of een kleine diamanten-tatoeage – er is nu een overvloed aan tatoeages en alle tattoo-fans krijgen waar voor hun geld. Aangezien dit jaar langzaam op zijn einde loopt, laten we je natuurlijk graag kennismaken met de nieuwste en populairste tattoo-trends voor 2021. Van filigrane micro-tatoeages tot prachtige microrealistische tatoeages – er is zeker iets voor elke smaak! Dus laat je inspireren en bel je tattoo artiest!

Tattoos with Meaning tattoo trends 2021 voor vrouwen

Met de verbetering van technologieën en de toenemende vraag zijn tatoeages veranderd in verbazingwekkende, veelkleurige en ingewikkelde kunstwerken. Trends komen en gaan en het kiezen van het juiste tattoo-ontwerp kan soms een echte uitdaging zijn. Natuurlijk kun je inspiratie opdoen bij de trendy thema’s, maar het is veel belangrijker om iets te vinden dat bij je past. De stijl en plaatsing van de tatoeage moeten uw unieke persoonlijkheid en uw levensstijl weerspiegelen. Houd er ook altijd rekening mee dat een tatoeage voor altijd op je huid blijft zitten – dus je wilt het ontwerp verstandig kiezen!

Klein en mooi: Microtattoos behoren tot de meest populaire tattoo-trends in 2021

wat zijn microtattoos tattoo-trends 2021

Grote tatoeages op de rug zijn natuurlijk mooi op zich en iets heel bijzonders. Ze zijn echter niet voor iedereen weggelegd en voor komend jaar staat een tegentrend in de schijnwerpers en dat zijn microtattoos. Dit zijn kleine en filigrane motieven en de trend is perfect voor iedereen die zijn eerste tatoeage krijgt en langzaam wil beginnen. Of misschien wil je een tatoeage die niet te opdringerig is en die je indien nodig ook kunt verbergen? Hoewel de tatoeages vrij klein zijn, variëren de ontwerpen van minimalistisch tot super ingewikkeld en voor iedereen geschikt. Of het nu gaat om kleine letters, dieren, geometrische patronen of een Unalome-tatoeage – alles is mogelijk! Microtattoos worden geprikt met fijnere individuele naalden dan normaal en vereisen een ongelooflijke hoeveelheid vaardigheid en aandacht voor detail. Zodat je microtattoo ondanks het minimalistische design echt tot zijn recht komt, is het raadzaam om een ​​tattoo artiest te zoeken die al ervaring heeft op dit gebied.

Mixed media-tatoeages zullen onze huid sieren in 2021

Mixed media tattoo-trends 2021 mouw tattoo-ontwerp voor dames

Met zoveel stijlen om uit te kiezen in de tattoo-wereld, waarom zouden we ons beperken tot slechts één bepaalde? Met mixed media-tatoeages, die verschillende visuele stiltes en elementen op een ingenieuze en spannende manier combineren, worden de tattoo-trends 2021 naar een geheel nieuw niveau getild. Door meerdere motieven te mengen, ontstaan ​​unieke en ongelooflijk coole tatoeages. Zoals in de meeste kunstwerken, worden mixed media-tatoeages zo gegraveerd dat de stijlen en motieven samenwerken en elkaar aanvullen. Ze breken alle regels voor uniforme tatoeages en stellen in plaats daarvan elementen samen die we normaal nooit samen zouden verwachten. Het spannende is dat je je creativiteit kunt ontwikkelen en dat je veel mogelijkheden hebt voor nieuwe en ongebruikelijke ideeën.

Zo simpel en toch zo mooi: Woorden en gezegden behoren ook tot de grootste tattoo-trends van 2021

Tattoo trends 2021 tattoo spreuken ideeën kleine tatoeages met betekenis

Zonder twijfel zijn de tattoo-trends in 2021 meer in de richting van minimalisme en minimalistische woorden-tatoeages zijn hier een duidelijk bewijs van. Zonder enige verfraaiing en verdere details – enkele woorden of kleine uitspraken met een diepe en inspirerende betekenis zorgen voor een eigentijdse en mooie tatoeage. Deze tattoo-trend gaat niet om het ontwerp, maar om de boodschap die je wilt overbrengen. Een andere interessante optie is om je favoriete quote uit een film of boek te krijgen die je aanspreekt en jouw verhaal weerspiegelt.

Microrealistische tatoeages

Tattoo Trends 2021 Microrealisme Tattoo Design Ideas

De tattoo-wereld ziet het komende jaar zijn eigen versie van de renaissance. Net als bij de historische beweging zagen tatoeages van dieren, portretten en andere objecten er 10 jaar geleden erg plat en eendimensionaal uit en meer als karikaturen. Gelukkig hebben de Michelangelo’s en Leonardo’s van onze generatie hun vaardigheden geperfectioneerd en gebruiken ze onze huid als canvas voor mooie, realistische kunstwerken. Realistische tatoeages zijn al enkele jaren in de trend en worden zeer gewaardeerd door alle tattoo-fans. Deze zijn nu echter ook in de micro-versie gegraveerd en microrealisme-tatoeages behoren tot de meest populaire tattoo-trends in 2021. Ook hier is het aan te raden om een ​​ervaren tattoo-artiest te zoeken die al ervaring heeft en oog voor detail..

Creatieve surrealistische tatoeages

Surrealisme tattoo design tattoo trends 2021

Surrealisme is zonder twijfel een van de vreemdste en meest indrukwekkende kunstvormen die er zijn. Een kunstenaar moet niet alleen heel creatief zijn, maar ook een zeer bekwame hand hebben om zijn gekke ideeën tot leven te brengen. De beweging heeft natuurlijk ook zijn weg gevonden naar de tattoo-wereld en surrealistische tatoeages behoren tot de meest populaire tattoo-trends in 2021. De ontwerpen variëren van natuurlijke creaties tot sciencefiction-thema’s tot verontrustende wezens zoals uit een horrorfilm – surrealistische tatoeages zijn interessant en kijkers konden nauwelijks wegkijken.

Chicano-tatoeages

Chicano Tattoos Origin Tattoo Trends 2021 Borsttattoo voor mannen

Hoewel Chicano-tatoeages nog niet zo bekend zijn, werd de tattoo-stijl in de jaren 50 geboren in gevangenissen in Californië. Chicano betekent “Mexicaans-Amerikaans” of, met andere woorden, de mensen die in de VS wonen, maar hun wortels en oorsprong in Mexico hebben. Chicano-tatoeages worden gekenmerkt door uitstekende fijne zwart-grijze lijnen in monochrome en delicate tinten en kunnen super gecompliceerd en groot zijn, maar ook klein en delicaat. Meestal bevatten ze letters, bendesymbolen, realistische portretten en verschillende culturele en religieuze motieven. Enkele van de populaire portretten voor Chicano-tatoeages zijn onder andere clowns, vrouwen, auto’s, geweren of overleden familieleden. Net als bij een La Catrina-tatoeage, worden de vrouwen vaak afgebeeld met een griezelige clown-make-up en vertegenwoordigen ze de suikerschedel.

Negatieve ruimtetattoos

Negatieve tattoo-trends voor tattoo-ontwerpen in de ruimte 2021

Negatieve ruimtetattoos zijn iets heel bijzonders en worden al enkele jaren steeds populairder. Dit is een “omgekeerde” tattoo-stijl. Hoe zou dat moeten werken? Stel je bijvoorbeeld een onderarm voor die grotendeels bedekt is met zwarte inkt en de vorm heeft van een eenzame roos die echt in het oog springt. Nou, hier komt de verrassing – de roos zelf is gewoon blote huid, dus de zwarte inkt eromheen vestigt de aandacht erop. Dus in plaats van de tatoeage te prikken, tekent de kunstenaar de omtrek en laat het ontwerp leeg. Door de optische illusie en de diepte zijn negatieve ruimtetattoos echte blikvangers!

De klassieker: New school-tatoeages zijn nog steeds trendy

Nieuwe School Tattoo Trends Mouwtattoo Voor Mannen

New school-tatoeages zijn eigenlijk niets nieuws, maar zullen volgend jaar nog steeds onze huid sieren. De tattoo-stijl is direct geïnspireerd op de popcultuurmotieven en cartoons van de jaren 80 en 90 en roept bij velen van ons geweldige jeugdherinneringen op. Altijd al een gestileerde Scooby Doo of Mickey Mouse getatoeëerd op je biceps in gedurfde en levendige kleuren willen hebben? Dan is New School Tattoo iets voor jou!

Gedurfd en opvallend: tatoeages voor gezicht en nek

Nektatoeages voor dames tattoo trends 2021

Als je de meeste tatoeëerders zou vragen of ze een gezicht- of nektatoeage moesten doen, zou je waarschijnlijk een volmondig “nee” krijgen als antwoord, gevolgd door een reeks vragen zoals “weet je het zeker?” Zelfs als tatoeages tegenwoordig heel normaal zijn geworden, worden tatoeages op het gezicht of de nek nog steeds als behoorlijk extreem beschouwd. Maar dat zal het komende jaar veranderen, want nek- en gezichtstatoeages zijn ongetwijfeld een van de heetste maar toch bizarre tattoo-trends van 2021. Veel tattoo-fans en beroemdheden, zoals Justin Bieber, hebben onlangs gekozen voor kleine en delicate gezichtstatoeages die voornamelijk bestaan ​​uit woorden, bloemen of sterren.

Tattoo trends 2021: toffe ideeën en inspiraties

Zwarte en grijze tattoo-ontwerpideeën onderarmtatoeages voor vrouwen

Blackwork Negative Space Tattoos zijn perfect voor iedereen die een uniek tattoo-ontwerp wil

Blackwork tattoo trends 2021 mouw tattoo ontwerp voor mannen

Zo klein en toch zo mooi: microtattoos

Micro tattoos trend 2021 kleine tattoo-motieven voor vrouwen

Negatieve ruimtetattoos zijn erg populair bij zowel mannen als vrouwen

Negative Space Tattoo Trends 2021 kleine tatoeages voor vrouwen

Microrealistische tatoeages voor eigentijdse ontwerpen

Microrealisme Tattoo Trends 2021 kleine tatoeages met betekenis voor vrouwen

Kleurrijk en levendig: geen wonder dat nieuwe schooltattoos in 2021 tot de populairste tattootrends behoren

New School Tattoo Design Ideas Tattoo Trends 2021

Chicano-tatoeages zijn vooral populair bij vrouwen

Schoudertattoo-ontwerp voor dames Chicano Tattoo Trends 2021