Tatoeage ideeën

Witte tatoeage – tips voor ontwerp en voor- en nadelen

Witte tatoeages zijn al een tijdje erg in de mode en worden steeds populairder. De belangrijkste reden hiervoor is dat een witte tatoeage vallen niet zo op en zijn daarom ook geschikt voor mensen voor wie de donkere tatoeages te gewaagd zijn. En echt, de tatoeage straalt een zekere romantiek uit door zijn delicate uitstraling. Maar wat is de tatoeage precies en wat zijn de voor- en nadelen? Dat kom je te weten in dit artikel. Verder hebben we ook een aantal interessante ideeën voor het tattoo design op een rijtje gezet, zodat je een idee krijgt van hoe de witte tattoo eruit ziet en hoe deze werkt op de huid.

witte tattoo kleur op zwarte bloemen-elleboog-oosterse-henna-imitatie

Witte tatoeage – algemeen

tattoo wit Indiase stijl bloem kant ontwerp

Een witte tatoeage bestaat uit een speciaal ontwikkelde inkt en wordt ook wel een witte inkttattoo genoemd. De witte tatoeage mag niet te dicht bij een gekleurde of zwarte tatoeage worden gedaan. Bij witte inkt bestaat het risico dat deze bij het prikken oplost en de kleurpigmenten opneemt. Het is ook belangrijk om te weten dat gebieden met sproeten niet versierd mogen worden met een witte tatoeage. In sommige gevallen zorgen de sproeten ervoor dat de tatoeage er ongelijk uitziet.

Witte tatoeages zijn niet UV-lichtgevend

tattoo-wit-uv-licht-vlammotief-star-tribal

Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat een witte tatoeage oplicht in UV-licht. Maar het is een heel ander soort inkt. Dus als je specifiek op zoek bent naar een ontwerp als dit, moet je de tattoo-artiest hierover vertellen zodat hij de juiste inkt kan gebruiken.

Rode tatoeages zijn populair, maar ook controversieel: lees meer over deze tatoeagekleur

Tatoeagetrends 2018/2019: Deze motieven en tattoo-stijlen zijn erg populair

Blacklight-tatoeage of tatoeage met UV-inkt

Voordelen van de witte tatoeage

witte tattoo onderarm-idee-zonder-angst-onverschrokken-zwart-design

Zoals eerder vermeld, zijn witte tatoeages een goede keuze als je maar een korte tijd een tatoeage hebt of deze gewoon eerst wilt uitproberen. Het zal binnen een paar jaar vervagen, dus u kunt dan beslissen of u het wilt kopiëren.

Eenvoudig tattoo-ontwerp

witte tattoo skyline-idee-modern-new-york-bovenarm

Een ander voordeel van witte tatoeages is de eenvoud. Meestal valt het pas op bij nadere inspectie. Dit geldt in ieder geval voor kleinere tattoo-ontwerpen en lichtere huidtypes. De felle kleur maakt het ook mogelijk om de tatoeage snel te verbergen met behulp van make-up.

Sympathieke blik

tattoo-white-label-onderarm-mannen-motief-idee

Bovendien ziet een witte tatoeage er ongetwijfeld gewoon ongelooflijk sympathiek uit. Vooral sierlijke ontwerpen zien er erg romantisch uit bij dit ontwerp. Al met al ziet elk motief er echter gewoon geweldig uit.

Nadelen van witte inkt

tattoo-weiss-romantische-foto-entwine-women-design

Een nadeel, dat ook als voordeel kan worden gezien en dus in beide categorieën vermeld moet worden, is dat witte tatoeages niet lang meegaan. Wat voor sommigen positiever is, zeker als je je tattoo niet voor altijd wilt hebben, is voor anderen minder prettig. De tatoeage moet vaker opnieuw worden gegraveerd. Het vervaagt binnen 5 tot 6 jaar. Dit gaat natuurlijk ook gepaard met hogere kosten.

Vermijd directe zon

tattoo-wit-klein-hart-inspiratie-tips-tatoeage

De zonnestralen hebben ook een negatieve invloed op een witte tatoeage, maar dit is ook het geval bij de donkere. Alleen de vervaging vindt sneller plaats bij de witte tatoeage, omdat deze op zich al heel licht is. Het is dus het beste om een ​​deel van je lichaam te kiezen dat vaak bedekt is met kleding en dus beschermd is tegen de zon.

Tatoeage is moeilijk te verwijderen

tattoo-wit-elk-woord-tatoeage-pols-arm-ketting-parels

De voortijdige verwijdering door laser is ingewikkelder. De reden hiervoor is dat de witte kleur het licht weerkaatst. Een witte tatoeage kan nog steeds worden verwijderd, maar vereist veel meer sessies. Denk ook bij een witte tatoeage goed na of en waar je hem wilt laten zetten.

Zie een professionele tatoeëerder

witte tattoo vogel-idee-pols-design-dames-vredesduif

Als de tatoeage niet professioneel wordt gedaan, kunnen er lelijke littekens achterblijven nadat deze is vervaagd. Hetzelfde kan gebeuren als een witte tatoeage niet goed geneest nadat hij is gestoken. Bezoek dus zeker een tatoeëerder die echt weet wat hij moet doen en volg zijn of haar instructies voor verzorging terwijl het genezingsproces nog aan de gang is.

Verkleuring van de tatoeage is mogelijk

tattoo-wit-romantisch-bloemmotief-net-design-vintage-schouder-dames

Soms komt het voor dat een witte tatoeage na verloop van tijd gelig wordt. De reden hiervoor kan opnieuw een slechte baan van de tatoeëerder zijn. Als je geen tatoeëerder in je buurt hebt die je voldoende betrouwbaar lijkt, overweeg dan om een ​​langere afstand af te leggen. Beter veilig zijn!

Tattoo belettering

tattoo-witte-belettering-pols-arm-adele-fan-muziek-thema

Belettering is erg populair voor tatoeages. En een witte tatoeage kan bestaan ​​uit belettering. Of het nu een bericht is of de naam van een geliefde, de subtiele look lijkt de betekenis ervan te versterken.

Oosters ontwerp

tattoo-witte-schouder-design-oosterse-bloem-look

Hyrogliefen zijn een goede keuze als je niet wilt dat anderen de betekenis van je tatoeage begrijpen. En dat is zeker niet negatief te begrijpen. De tatoeage is immers ook voor jou bedoeld en niet voor anderen. Daarnaast zien hyrogliefen er ook nog eens erg chique en mystiek uit.

Grappige ontwerpen

tattoo-witte-hand-motief-vingers-cross-over-mannen-pols

Zoals eerder vermeld, kun je voor een witte tatoeage, net als bij de zwarte of gekleurde, elk ontwerp kiezen dat je wilt. In plaats van berichten of betekenisvolle symbolen is het ook heel eenvoudig om grappige motieven te kiezen. Het hangt allemaal af van je smaak.