technologie

De nieuwe super smartphone van Samsung: Galaxy X geruchten en feiten

super smartphone opvouwbaar samsung galaxy x schermvouw

Al maanden doen de geruchten de ronde over de nieuwe Samsung Galaxy X. Het zou de eerste smartphone moeten zijn met een opvouwbaar scherm. Daarom is iedereen op zijn minst een beetje benieuwd hoe het eruit gaat zien en wat het te bieden heeft. Van 9 tot 12 januari vond de Consumer Electronic Show (CES) plaats in Las Vegas en op dit evenement werd de nieuwe super smartphone of het prototype gepresenteerd, maar achter gesloten deuren en alleen voor een geselecteerde groep. Alle informatie over details en technische gegevens die al bekend zijn gemaakt lees je hier.

super smartphone nieuw opvouwbare samsung galaxy x volledige schermgrootte

Nog in 2015 waren er geruchten dat Samsung werkte aan een nieuw model met een opvouwbaar display. Dat blijkt tenminste uit de conceptvideo’s en patentregistraties. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zweeg lange tijd en maakte pas in september 2017 een officieel statement: Er komt binnenkort een opvouwbare smartphone. De Zuid-Koreaanse site ET News onthulde het laatste nieuws over de nieuwe Samsung. Ze meldt dat er op CES 2018 een officieel prototype is gepresenteerd. Uiteraard zit de fabrikant in de laatste fase van de ontwikkeling van de Galaxy X. Het is duidelijk een laatste generatie smartphone met het eerste opvouwbare display. Blijkbaar werden er twee varianten gepresenteerd – een model met een naar binnen en een met een naar buiten uitklapbaar display. Het moet diagonaal 7,3 inch zijn en volgens het rapport zal het in 2018 in de uitverkoop gaan. De uiteindelijke releasedatum is echter al uitgesteld tot 2019 door Samsung-topman Koh Dong-Jin en vervolgens weer uitgesteld. Misschien duurt het nog even voordat de supersmartphone op de markt komt.

super smartphone nieuw opvouwbaar vlaggenschip van Samsung Galaxy x schermtoetsenbord

Elk nieuw technologisch product heeft nog een lange weg te gaan voordat het op de markt komt. Het moet meerdere keren worden getest en gecertificeerd door verschillende autoriteiten. Alleen dan kan het worden verkocht. Dat geldt ook voor een supersmartphone als de Galaxy X. Het gerucht ging dat hij bij het National Radio Research Agency was geregistreerd onder de naam “SM G88N0”. Samsung heeft echter aangekondigd dat het om een ​​ander toestel gaat. Vervolgens zorgden de Chinese media ervoor dat Samsung bijna klaar is met zijn werk aan een nieuw model met een opvouwbaar OLED-display en dat de eerste prototypes een feit zijn.

super smartphone nieuw opvouwbare Samsung Galaxy x schermfuncties

Hoewel de officiële presentatie op ‘s werelds grootste vakbeurs voor entertainmenttechnologie, CES, slechts voor een select publiek plaatsvond, kwamen de eerste technische gegevens over de Galaxy X aan het licht. Het opvouwbare en scharnierende OLED-scherm met een diagonaal van 7,3 inch moet zo flexibel zijn als papier en minstens 200.000 keer vouwen. De straal op het buigpunt moet 0,1 millimeter naar binnen en 0,5 millimeter naar buiten zijn. Het bedrijf heeft echter nog niet onthuld hoe het nieuwe model van Samsung er precies uit gaat zien.

super smartphone opvouwbare samsung galaxy x zijaanzicht

Na de release van Apple X voelde Samsung-baas Koh Dong Jin zich misschien genoodzaakt om met iets nieuws en revolutionairs te komen. Dus hij deed het vooruitzicht van het opvouwbare display, maar een exacte datum is niet vastgesteld wanneer de Galaxy X zal verschijnen. Momenteel moeten “enkele problemen” worden opgelost en is alles onduidelijk. Men kan echter verwachten dat eerst een beperkt aantal eenheden zal worden geproduceerd om de eerste feedback te krijgen en dat later een product dat geschikt is voor de massa op de markt zal verschijnen. De Zuid-Koreanen maakten de eerste Galaxy Note, de eerste smartphone met een Edge-display, dat de voorloper is van de Galaxy S6. Misschien is dat precies wat de hoofdingenieur van Samsung in gedachten heeft als hij zegt dat de displaytechnologie in 2019 niet volwassen zal zijn.

super smartphone opvouwbaar samsung galaxy x variant type verzendkosten technische gegevens details

Wanneer de nieuwe supersmartphone van Samsung beschikbaar komt en hoe die er precies uit gaat zien, is niet met zekerheid te zeggen. De groep zal echter waarschijnlijk zoiets presenteren. Over de technische gegevens is weinig bekend. Maar één ding is duidelijk: het display wordt het paradepaardje. Dit is waarschijnlijk een 7,3-inch, 4K-resolutie, 18: 9 randloos scherm, wat op zich een noviteit is. Het duidelijke hoogtepunt hier is dat het in het midden zal vouwen. Als ultra-premium toestel zal de nieuwe supersmartphone meer dan 1.000 euro gaan kosten. Dit is echter niet bevestigd.

super smartphone opvouwbaar vlaggenschip van samsung galaxy x mobiele telefoon

De belangrijkste vraag over het nieuwe Samsung-model is of het een opvouwbaar display of een opvouwbare smartphone is. Onlangs verscheen op een Nederlandse website een tekening waarop een toestel te zien is, vermoedelijk een Galaxy X, dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde schermen. Indien nodig kan het worden omgebogen en de ene helft op de andere worden gevouwen. Het valt nog te bezien of de getoonde smartphone echt van Samsung is.

super smartphone opvouwbaar samsung galaxy x details technische gegevens

Met zo’n groot scherm en een krachtige processor als de laatste modellen die de Zuid-Koreanen presenteerden, zou de Galaxy X moeten dienen als tablet die opgevouwen ook als smartphone gebruikt kan worden. Volgens de Android Soul-website komen er twee versies: een kleinere Galaxy X1 en een grotere Galaxy X1 Plus. De krachtigere versie moet worden gebruikt met de huidige Android 7.0 Nougat, terwijl Android 6.0.1 Marshmallow is geïnstalleerd op de kleinere versie.

super smartphone opvouwbaar samsung galaxy x portatype technische gegevens

De meeste speculaties voorspellen een releasedatum in 2019. Deze aanname was gebaseerd op het feit dat randloze schermen nu heel goed verkopen en pas als de vraag naar randloze schermen afneemt, dan komen de opvouwbare schermen op de markt. Gedurende deze tijd wordt de technologie verder ontwikkeld en verbeterd. Dat maakte analist Chunk Wok Seok bekend in een interview met The Korea Herald.

super smartphone nieuwe opvouwbare samsung galaxy x handmaat

Samsung had eigenlijk andere ideeën voor alternatieven voor het conventionele smartphone-display, bijvoorbeeld een display dat kon worden uitgerold en opgerold. Ook Apple, Lenovo, LG en Microsoft werken intensief in deze richting. Misschien is dat wel de toekomst voor de volgende generatie smartphones. Dus wacht maar af wie als eerste doorbreekt met het revolutionaire model.