technologie

Identificeer planten met behulp van de smartphone – de beste 8 apps

Planten bepalen -app-technologie-ontdekken-informatie

Als de temperaturen buiten al aangenaam zijn, is het tijd om de wereld opnieuw te ontdekken – je houdt van uitgaan, wandelen, rennen, wandelen en andere dingen. Er is altijd iets nieuws te leren over flora en fauna. Ook de technische vooruitgang heeft natuurliefhebbers en gepassioneerde ontdekkingsreizigers iets te bieden. Met apps op je smartphone of tablet volg je diersoorten en Identificeer planten. We rapporteren over 8 van de beste.

Identificeer planten met Plantsnap

plant-determine-app-communicatie-functie-plant-snap

‘Plant Snap’ helpt niet alleen bij het identificeren van een plant, maar stelt u ook in staat om deze te kopen. Eerst moet de onbekende plant worden geregistreerd en herkend door de app. Dan zul je alle informatie erover onderzoeken, vooral hoe je het kunt laten groeien en verzorgen. Optioneel is deze plant online te bestellen bij gecertificeerde kwekers.

Identificeer planten met de Like That Garden-app

plant-bepaal-app-smartphone-zoals-die-tuin

‘Like That Garden’ is heel gemakkelijk in de omgang. Helaas is de app alleen ontworpen voor Apple-apparaten. De onbekende plant moet in de app worden gescand en wordt vergeleken in de database. Zodra de plant is gevonden, is er veel informatie over beschikbaar, inclusief verwante variëteiten en populaire locaties.

Handige apps voor tuiniers – nuttige informatie en tips over tuinieren

Worden bepaalde gezondheidsapps in de toekomst vergoed door de zorgverzekering??

Innovatieve wasknijper Peggy met app-aansluiting

Identificeer planten met de Flower Checker-app

plant-identify-app-gadgets-technologie-internet-flower-checker

De Flower Checker-app verwijst naar echte botanici om de exacte plantensoort te bepalen. De met de smartphone gemaakte foto wordt door de app naar botanici gestuurd en binnen 24 uur door hen herkend. Dan kun je googlen en informeren naar de informatie die je nodig hebt. Van alle apps is deze misschien wel de meest nauwkeurige en betrouwbare voor echte professionals.

Identificeer planten met Leaf Snap

Identificeer planten -app - smartphone-leaf-snap

‘Leaf Snap’ is het resultaat van de samenwerking tussen de University of Maryland, Columbia en het Smithsonian Institute en kan boomsoorten identificeren op basis van hun blad. In het VK heeft de app de database van het Natural History Museum in Londen, die betrouwbare informatie heeft over tal van bomen.

Identificeer planten met behulp van de Plantifier

plant-identify-app-plantifier-functionele-technologie

‘Plantifier’ is een app voor Android en Apple die samenwerkt met het MyGarden.org-team en de gebruiker helpt om de onbekende plantensoort nauwkeurig te definiëren. De foto wordt opgeslagen in een database en zichtbaar gemaakt voor andere gebruikers op internet. Iedereen kan raden en uiteindelijk de plant precies bepalen.

Identificeer planten met behulp van Nature Gate

plant-determine-app-smartphone-nature-gate

De Nature Gate-database bevat nuttige informatie over 700 verschillende planten. Een uitgebreide versie maakt het ook mogelijk om vogels, vlinders en vissen te herkennen. Voer eerst het gebied en de locatie van de ontmoeting in en noteer vervolgens de gevraagde plant, of vis, vogel of vlinder en voeg deze toe aan de andere vermeldingen.

Identificeer planten met behulp van Iplants

Planten-identificeren-app-technologie-smartphone-iPplant-

‘IPflanzen’ is een Duitse app die nauw verbonden is met twee andere apps – iGarte en iForest, om zo gedetailleerd mogelijk informatie te kunnen geven over de onbekende plant. Er is geen foto nodig van het ras dat je zoekt, maar door de verschillende kenmerken van het blad, de plantenfamilie en dergelijke te bepalen, helpt het om de exacte naam van de plant zelf te achterhalen.

Identificeer planten met Google Goggles

plant-identify-app-gadgets-google-goggles-technology

‘Google Goggles’ is geen echte app, maar een extensie van Google die helpt bij het identificeren en identificeren van het object op een foto. Soms lukt het niet precies om het te definiëren, maar begeleidende vragen en informatie ondersteunen de zoektocht.

* Alle apps zijn te downloaden voor Android en in de iStore