technologie

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 in vergelijking – specificaties, functies

iphone-7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-test-onderzoek

In maart presenteerde Samsung op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona zijn topsmartphone, de Samsung Galaxy S7. Een paar maanden later volgde Apple dit voorbeeld. Nu is de iPhone 7 nog in de voorverkoop, maar hij is bijna uitverkocht en op 16 september gaat hij officieel wereldwijd in de verkoop. We nemen iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 ter vergelijking en rapporteer over de feiten, reserveringen en eerste indrukken.

Neem iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 in vergelijking

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 -vergelijking-functies-illustratie-display-optica-review

Natuurlijk hechten de twee bedrijven veel belang aan het uiterlijk en een extravagante, maar tegelijkertijd is een eenvoudige uitstraling in ieder geval gewild. Net als bij Samsung en Apple wordt aluminium gebruikt als materiaal voor de behuizing. De Amerikanen blijven trouw aan de unibody, terwijl de Zuid-Koreanen het uitbreiden met gebogen glas. Ze maken alleen een verschil in grootte of gewicht. Een ontwerpnadeel van beide modellen is de camera aan de achterkant, die uit de behuizing steekt. Welk ontwerp aantrekkelijker lijkt, is echter een kwestie van smaak.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 in vergelijking – grootte, afmetingen en algemeen uiterlijk

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 - zwarte optische display hold-functies

Afgezien daarvan verschillen de top-smartphones in grootte. Samsung is breder en hoger met een paar millimeter – iPhone H 138 mm, B 67 mm, Samsung – H 142 mm, B 70 mm, en iets dikker – 7,9 mm versus 7,1 mm. Maar één verschil is al merkbaar: het gewicht. De smartphone van Samsung weegt maar liefst 152 gram, terwijl de iPhone 7 slechts 138 gram weegt.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 exterieur – optionele kleuren en behuizingsmateriaal

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 -vergelijking-optica-kleurbehuizing

Het kleurenpalet van ‘s werelds twee grootste smartphonefabrikanten is beperkt tot een paar nobele nuances die al bekend zijn bij Apple – goud, zilver en roségoud, waarbij spacegrijs ontbreekt en wordt vervangen door mat zwart. Samsung biedt nog steeds een sneeuwwitte variant om uit te kiezen en vertrouwt over het algemeen op een hoogglans oppervlak. iPhones maken een echte doorbraak met de edele variant diamond black, nu eens niet mat gepolijst, maar verkrijgbaar in hoogglans. Een aandachtspunt hierbij is dat de laatste versie alleen beschikbaar is in de varianten met geheugengrootte 128GB en 256GB. Waarschuw aan de kant van de fabrikant voor de gevoeligheid van de coating.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – water- en stofbestendig 

iphone-7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-waterdicht-stofdicht-extra-functie

Apple heeft de afgelopen jaren niet echt toegewerkt naar waterbestendigheid, maar de concurrentie vraagt ​​om veranderingen en de Amerikanen zijn blij met de eerste iPhone in zijn soort.Samsung Galaxy S7 is gecertificeerd volgens IP68 en iPhone 7 – tot IP67. Men vraagt ​​zich af wat de afkortingen betekenen. De weerstand van elektronische apparaten tegen invloeden van buitenaf, zoals vreemde voorwerpen, contact met water e.d., wordt aangegeven in IP (uit “International Protection”) beschermingsgraden. Dankzij de IP68-certificering moet een Samsung zonder problemen een waterbad van 30 minuten op een diepte van maximaal 1,5 meter kunnen doorstaan. De laatste iPhone-generatie is waterdicht tot IP67 en beschermd tegen stof.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – de concurrentie onder beeldschermen

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-display-illustratie-afbeelding

Het beeldscherm maakt een flink verschil en scoort daarmee punten van Samsung, niet alleen qua formaat, maar ook qua schermresolutie en techniek. De nieuwste generatie Galaxy geeft zijn content weer op een 5,1-inch Super AMOLED-display en heeft een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels. Terwijl de iPhone 7 wordt geleverd met een kleiner 4,7-inch IPS-scherm en iets is verbeterd in vergelijking met zijn voorganger. Het “Retina HD”-scherm heeft een resolutie van 750 x 1.330 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi, wat afhankelijk is van de prestaties van 577 pixels per inch (ppi) van Samsung.

Bovendien is het iPhone-scherm 25% helderder dan voorheen en wordt de 3D-aanraakfunctie ingeschakeld – app-snelkoppelingen oproepen door stevig op een pictogram te drukken. Dankzij de Amoled-technologie verbruiken Samsung’s nauwelijks stroom en tonen ze constant belangrijke informatie, zoals afspraken of inkomende berichten, op een energiezuinige manier.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – de thuisknop

iphone-7-samsung-galaxy-s7-vergelijkingsknop-menu-homebutton

De home-knop is het volgende punt dat de gebruiker kan overtuigen. Bij Apple is het echter de afwezigheid van een. Als onderdeel dat gevoelig is voor beschadiging, wordt de fysieke knop volledig bediend door de force-touch-functie. Een vibratiemotor onder de vingerafdruksensor zorgt voor het knopgevoel en dezelfde technologie wordt ook gebruikt op het trackpad van de MacBook.

iPhone 7- en Samsung Galaxy S7-camera’s

iphone7-samsung-galaxy-s7-comparison-camera-detailed-view-specificaties

De camera’s van de twee smartphones bevinden zich aan de achterkant van de behuizing en hebben elk een resolutie van 12 megapixels. Bij de iPhone is hij zoals voorheen naar rechts georiënteerd en bij de Galaxy in het midden. S7 verhoogt alleen de prestaties van de camera van de S6 als het daglicht afneemt. In de zevende editie voorziet Apple ook de kleinere iPhone-versie van een beeldstabilisator die motieven en objecten herkent en de instellingen beter aanpast.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – batterij, batterijprestaties en opladen

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-batterij-batterij-opladen

Over het batterijprobleem kunnen echter geen duidelijke uitspraken worden gedaan. De lithium-ionbatterijen van de twee smartphones kunnen niet worden verwisseld. In dit geval geeft de capaciteit van de batterij niet de werkelijke gebruiksduur van de smartphone aan. De Samsung Galaxy S7 heeft een capaciteit van 3.000 mAh en is dankzij de snellaadfunctie binnen 90 minuten volledig opgeladen. De iPhone-batterij van Apple kan 1.960 mAh bevatten en heeft volgens een officiële verklaring de langste batterijduur. Snel opladen is echter niet mogelijk.

iPhone 7- en Samsung Galaxy S7-processors

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-processor-hart-stuk-hardware

Beide top smartphonefabrikanten vertrouwen voor de kern op zelfgemaakte merken. In de Samsung Galaxy S7 werkt een Exynos 8890 met vier keer 1,6 GHz en vier keer 2,3 GHz. met toegang tot 4 Gb RAM. Een heatpipe is zo geïnstalleerd dat deze zelfs bij veeleisende taken niet oververhit raakt. Wat de processor betreft, houdt Apple zich net als voorheen in. De zevende generatie iPhone heeft een A-10 Fusion-chip die vier cores aanstuurt op 3 GHz en toegang heeft tot 2 GB RAM. Tot nu toe zijn er geen empirische waarden gegeven over de iPhone 7, maar volgens Marketingbaas Phil Schiller is de nieuwe processor 40 procent sneller dan die in de iPhone 6s. De GPU zou zelfs twee keer zo snel moeten zijn.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – het besturingssysteem

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-besturingssysteem-ios

Als het om het besturingssysteem gaat, verschillen Android en iO’s qua beveiliging, maar ook qua bediening. Android wordt als zeer adaptief beschouwd, wijzigingen kunnen op elk moment in detail worden aangebracht. Programmeurs vinden het aantrekkelijker. Terwijl iOS-gebruikers gewoon de achtergrondafbeeldingen op hun apparaat kunnen aanpassen. Maar de tweede software wint door de duidelijke lijn die het volgt – eenvoudig, gebruiksvriendelijk ontwerp.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – ingebouwde en uitbreidbare geheugengrootte

iphone-7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-opslaggrootte-opslagruimte

Misschien wel het meest relevante kenmerk van smartphones op het gebied van besluitvorming is nu ook de grootte van het geheugen. Apple veranderde zijn strategie met de laatste iPhone – de versie met slechts 16 GB is niet meer beschikbaar. De keuze bestaat uit 32 GB, 128 GB en 256 GB. De geboden opslagruimte is nog steeds niet uitbreidbaar. Bij Samsung is dit zoals gebruikelijk anders. 32 GB of 64 GB zijn beschikbaar en een uitbreiding tot 200 GB is mogelijk met een micro SD-kaart.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – speciale kenmerken van de modellen en accessoires

iphone-7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-accessoires-hoofdtelefoon

Apple heeft de geruchten en speculaties laten uitkomen met een speciale functie – de jack-verbinding is geschiedenis. De reconstructie was nodig vanwege de spatwaterdichtheid van de nieuwe iPhone. De nieuwe draadloze hoofdtelefoon kan worden aangesloten via Bluetooth of de Lightning-connector. Er wordt een adapter meegeleverd zodat de koptelefoon voor de andere i-apparaten kan worden gebruikt. Wordt de adapter echter in het oplaadbusje gestoken, dan kun je het apparaat niet opladen en bijvoorbeeld tegelijkertijd muziek luisteren. De iPhone 7 mist ook de schakelaar aan de linkerkant voor het snel instellen van de stille modus. De Samsung Galaxy S7 heeft een USB 2.0-poort en een jack-poort voor conventionele hoofdtelefoons.

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – koptelefoonaansluiting of niet

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-poort-jack-luidsprekers

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 – huidige prijs

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijking-koop-prijs-aanbieding

Als topsmartphones horen de twee duidelijk thuis in de hogere prijslijst. Officieel beginnen de prijzen voor een iPhone van de laatste generatie bij 759 euro voor de kleinste variant, en voor de verlengde versie iPhone 7 Plus bij 899 euro. Galaxy S7 is in maart officieel gepresenteerd, dus de prijs is wat lager en er is er nu al vanaf rond de 600 euro.

iPhone 7 uitgebreide versie – iPhone 7 Plus

iphone-7-vergelijking-iphoneplus-variant3e-extensie-extensie

In principe bieden Samsung en Apple nog steeds twee modellen aan. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou de Samsung Galaxy S7 Edge worden. Het belangrijkste verschil zit in het scherm met zijn bijzonder afgeronde glas. De uitgebreide versie van de iPhone is de ‘Plus’-versie met een dubbele camera aan de achterkant.

Samsung Galaxy S7 – de Edge-versie

samsung-galaxy-s7-vergelijking-edge-variant-extensie

iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 in vergelijking – de conclusie

iphone7-samsung-galaxy-s7-vergelijkingstests-rapporten

Bij het vergelijken van deze twee topuitgeruste smartphonemodellen kan geen enkele als de duidelijke winnaar naar voren komen, omdat dit uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak is. Misschien zou de iPhone iets sneller zijn dan de Samsung, maar wat kun je er in het dagelijks leven echt mee. Apple scoort met drukgevoelig display en home-knop, verbeterde camera daarentegen is Samsung blij met het uitbreidbare geheugen en het hoge resolutie display, maar dan met de praktische snellaadfunctie.