technologie

Leg je wereld vast in een zeepbel met de 360-graden bubbelcamera

360 graden Bublecam hd camera hd-beelden

Soms vind je jezelf ergens dat zo mooi is dat je het gewoon niet kunt beschrijven. Het beste wat je kunt doen is foto’s maken. Maar in plaats van meerdere foto’s van het landschap of een panoramische opname te maken met de iPhone (wat alleen werkt als je vaste handen hebt, zoals een chirurg), zou je de 360-graden Bublcam gebruik maken van. Bublcam, momenteel op Kickstarter, is een 14-megapixel HD-camera met vier 190-graden lenzen, zodat hij foto’s en video’s kan maken zonder blinde vlekken.

360 graden Bublecam – 14 megapixel camera met vier 190 graden lenzen

360-graden Bublecam kickstarter project innovatief

Door het tetraëderontwerp kunnen de vier lenzen elkaar overlappen en krijg je een perfecte foto. Omsloten door vier solide gegoten aluminium structuurringen, is Bubl zogenaamd redelijk goed beschermd. Beelden worden gestabiliseerd dankzij de drieassige versnellingsmeter waarmee u de kleine camera kunt vasthouden bij het maken van snapshots.

360 graden Bublecam kickstarter bal met vier lenzen

De afbeeldingen worden gemaakt met volledige resolutie (3840 x 3840) en geëxporteerd als JPEG, waardoor delen en bewerken een fluitje van een cent is. Video (en audio) met 30 frames per seconde in 720p of 15 frames per seconde in 1080p worden snel bewerkt in MP4-formaat. Nu de camera in staat is om multiplex 4-beelds quad-video op te nemen, zal Bubl geweldig zijn voor elke time-lapse-video die je wilt opnemen.

360-graden Bublecam kickstarter innovatief

Je kunt je foto’s en video’s direct opslaan op de meegeleverde micro SD-kaart, of je kunt een USB 2.0-poort gebruiken, of een WiFi LIVE-stream (rechtstreeks naar je computer of telefoon). De Bublcam kan je opnames binnenkort ook rechtstreeks opslaan bij verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en Google Drive.

360-graden Bublecam vier lenzen vliegen

Op het moment van schrijven heeft dit project 681 supporters en is het erin geslaagd om ruim boven hun doel van honderdduizend dollar te komen (nu 293 duizend dollar).

360 graden Bublecam bal klein compact

De instappakketten zijn al lang uitverkocht, maar je kon kiezen tussen een witte of zwarte camera, voor 499 dollar per stuk. Je krijgt ook een ministatief, cameratasje, brillendoekje, t-shirt en onbeperkte toegang tot het laatste nieuws en exclusieve updates. Als je bereid was om tot $ 549 uit te geven, kon je kiezen tussen zilver, blauw, rood, geel, wit of zwart. De geschatte oplevering is gepland voor mei 2014.

360-graden Bublecam SD-kaart wlan livestream

360 graden Bublecam camerastandaard

360 graden Bublecam foto's video's hoge resolutie