Terras

40 ideeën voor barbecuefeesten: de juiste decoratie zorgt voor een vrolijke sfeer

ideeën voor grillfeesten tafeldecoraties papieren tafelloper

In de zomer verandert het leven buiten – de comfortabele lounge belooft vele ontspannende uren buiten, het zwembad nodigt uit om af te koelen na een lange dag werken en het hele gezin verzamelt zich in het weekend rond de tuintafel. Maar geen terras is compleet zonder een tuingrill – wie wil er nu niet zelf lekkernijen bereiden en de avond afsluiten met vrienden? Natuurlijk moet niet alleen het eten goed smaken – accessoires, bestek en accessoires zorgen voor een goede sfeer aan tafel. We geven je 40 ideeën voor barbecuefeesten – zo maak je de juiste decoratie! laat je inspireren.

Ideeën voor barbecuefeesten – waar u op moet letten bij het organiseren??

ideeën voor grillfeestjes kom verfraaien

De eerste stap naar een geslaagd tuinfeest is een goede planning. Bepaal vooraf het menu – de salades, voorgerechten en vlees moeten passen bij de smaak van de gasten. Bereken aan de hand van de ingrediëntenlijst hoeveel vlees, kaas, salades en alcohol je nodig hebt. Als je cocktails bereidt, moet je ongeveer 0,4 liter per persoon plannen. Bier is een populaire drank in de hete zomermaanden – je moet zeker 1,2 liter per gast kopen. Voor wijnliefhebbers kun je ongeveer 0,5 liter per persoon krijgen. Limonade en sap zijn verfrissend – reken op 1,2 liter per persoon. Qua eten kun je budgetten voor 400 gram vlees per volwassene en 200 gram per kind. Voor volwassenen zijn 200 gram koolhydraatrijke salades met pasta en voorgerechten met aardappelen en 120 gram groentesalades voldoende. Serveer 2 broodjes per persoon.

grillfeestideeën cocktailset feestkiezer

Denk ook van tevoren aan de afwas – heb je genoeg borden, bestek, servetten voor alle gasten of moet je nog wegwerpborden halen. Bedenk wie waar gaat zitten – als iedereen comfortabel rond de tuintafel kan zitten, dan heb je een serveerwagen nodig. Als het aantal gasten groter is dan 20, dan is de inspanning voor de gastheer gewoon te groot. Dan loont het de moeite om een ​​buffet te organiseren.

Ga twee dagen voor het feest winkelen – als je sommige ingrediënten niet kunt vinden, kun je altijd het menu bijwerken. Kies gerechten die je snel kunt bereiden en die al gekookt zijn – vooral overdag is er meestal geen tijd om te experimenteren.

Als je alles al hebt voorbereid / gepland, kun je de juiste tafeldecoratie bedenken – je vindt hieronder veel eenvoudige knutselideeën.

Ideeën voor barbecuefeesten: houten onderzetters schilderen

ideeën voor grillfeesten onderzetters verf hout

De hierboven afgebeelde houten onderzetters zorgen voor een vrolijke zomerse sfeer aan tafel. Voor het project heb je een houten plank, een zaag, verschillende glazuurkleuren, schuurpapier en een borstel nodig. Snijd de houten plank eerst in vijfhoeken en schuur vervolgens de randen met schuurpapier. Maak het houten oppervlak grondig schoon en laat het drogen, breng vervolgens het glazuur aan met een borstel. Compleet! Onze tip: Serveer heerlijke cocktails of exotisch fruit op de onderzetters.

Maak je eigen dienblad voor wijn en kaas

ideeën voor grillfeestjes dienblad snijplank zelf maken

Een dienblad waarop voldoende ruimte is voor het wijnglas en het kaasplateau in klein formaat – u scoort gegarandeerd punten bij alle gasten. Verwelkom alle vrienden op een charmante manier! Gewoon meerdere snijplanken kopen, een stuk hout afzagen met een zaag of boor (zie foto) en klaar. Als je wilt, kun je het handvat schilderen met schoolbordverf en de namen van de respectievelijke gasten erop schrijven.

Ideeën voor barbecuefeesten – houten kist voor de koelbox

ideeën voor grillfeesten koelbox verberg decostandaard hout

De koelbox wordt niet alleen gebruikt bij excursies, maar is ook zeer handig in uw eigen tuin en kan de drankjes van gasten bewaren. Maar toegegeven – ook al is het een uiterst praktisch apparaat, de plastic doos ziet er niet echt mooi uit. Maar je kunt ze ook in een oude plantenbak zetten en daarna met kleur in het zonnetje zetten. Onze tip – verf de doos wit zodat deze niet heet wordt onder de sterke zonnestralen. Label de doos zodat de gasten zich kunnen oriënteren en zichzelf snel kunnen bedienen.

Borden in vrolijke kleuren op de tuintafel

ideeën voor grillfeesten borden schilderen handwerk versieren

Witte borden zien er saai uit – versier ze met stippen en strepen in vrolijke zomerkleuren – roze, rood, blauw en geel vormen een sfeervol geheel. Laat de kinderen meehelpen – in dit geval kunnen ze porseleinen stickers kopen en op de borden plakken. Dan hoeven de kleintjes alleen nog de plaatjes in te kleuren. Op het einde kun je de borden 25 minuten in de oven laten branden op 170 graden.

Versier de borden met de servettechniek

ideeën voor barbecuefeestjes servetten flamingoprint

Als je een ingewikkeld motief hebt gekozen (zoals hierboven – flamingo), dan kun je dit met de servettechniek op de borden bevestigen. Maak de porseleinen schalen eerst goed schoon en laat ze drogen. De meeste ambachtelijke winkels verkopen speciale verzorgingsproducten als basis voor porselein – breng een beschermende laag aan en laat de borden 2 uur opzij. Knip ondertussen voorzichtig het motief van het servet uit en bevestig het na 2 uur met speciale lijm op het bord. Laat het op het einde 90 minuten in de oven op 130 graden branden.

Ideeën voor barbecuefeesten – porselein schilderen

ideeën voor grillfeesten serveerborden ideeën voor schilderen

Als je echter vrienden met kinderen hebt uitgenodigd voor een barbecuefeestje, dan kun je de kleintjes vragen om de porseleinen schaaltjes te beschilderen. U zult zeker blij zijn – en nog meer – de kinderen zullen zich wijden aan het knutselproject terwijl u ongestoord het eten klaarmaakt. Er is geen risico op letsel en u hoeft zich geen zorgen te maken over de kleintjes die rond de tuingrill spelen.

Theelichtjes spuiten zacht licht en creëren sfeer

ideeën voor grillfeesten kandelaar verf decoratie tuintafel

Theelichtjes creëren sfeer. Als je van plan bent om de avond af te sluiten met vrienden, moet je denken aan sfeerverlichting aan tafel. In het volgende project worden er gaten geboord in een vierkante staaf, worden de waxinelichtjes erin geplaatst en wordt de staaf geschilderd in roze/blauw/roze. Geometrische motieven laten ze groter lijken en geven de tafel een modern tintje.

Verf de koelbox en versier hem fantasierijk

ideeën voor grillfeestjes ananas koeltas

Ook bij een klein tuinfeestje mag de koelbox natuurlijk niet ontbreken – laat hem stralen in felle zomerse kleuren. De oude verflaag eerst voorzichtig met schuurpapier wegschuren, het oppervlak grondig reinigen van vuil en stof en laten drogen. Breng vervolgens een grondlaag aan, laat deze drogen en breng vervolgens lak aan in de gekozen tint. Laat het weer een paar uur drogen en teken daarna de details met een speciale pen voor plastic. Knip de groene schutbladen uit vilt en plak ze op het deksel.

Versier de koelbox met magneten en washi tape

Ideeën voor barbecuefeestjes versieren letters met koeltasflessen

Stickers, washi-tape en kleine magneten worden gebruikt in het volgende knutselproject – de koelbox ziet er zo zoet uit als suiker op de kindertafel. De kleintjes zullen zeker gefascineerd zijn door het design. Je kunt de koelbox dan gebruiken als accent voor een kinderverjaardagsfeestje. De kinderen mogen natuurlijk meepraten en kunnen altijd nieuwe elementen toevoegen aan het ontwerp.

Verras de gasten met ongebruikelijke plaatskaarten

ideeën voor grillfeestjes hamburger tuete deco idee

Als er etensresten zijn, verpak je dat voor je gasten in gepersonaliseerde papieren zakjes. Je kunt de tassen ook naar je vrienden sturen in plaats van uitnodigingen – je moet ze daarna naar het feest brengen. Zelfs als iedereen elkaar kent, is het de moeite waard om plaatskaartjes te maken – je vrienden zullen zulke kleine details zeker waarderen.

U kunt verschillende sjablonen afdrukken, of u kunt zelf een sjabloon maken en deze gebruiken om alle plaatskaarten te verfraaien. Als je niet alle gasten persoonlijk kent, of als er vrienden voor het eerst bij je thuis komen, kun je ook een menu samenstellen. Maak een schets en markeer daarop waar de gasten het bestek en accessoires kunnen vinden, waar ze het overgebleven eten kunnen weggooien, enz..

Ideeën voor barbecuefeesten – kerstverlichting als accent boven de tuintafel

ideeën voor barbecuefeestjes hamburgerslingertafel

Kerstverlichting is niet alleen buitengewoon decoratief, ze verspreiden ‘s avonds ook zacht licht over het eetgedeelte. Geef de indirecte verlichting een nieuwe look – met een beetje handigheid kunnen de gloeilampen in kleine hamburgers worden veranderd. De kerstverlichting zal ieders aandacht trekken en zorgen gegarandeerd voor sensatie. Koop gewoon speciale pennen in de ambachtswinkel en gebruik ze om de gloeilampen te schilderen. Even laten drogen en dan de ketting weer ophangen.

De grillspiesen worden echte eyecatchers

ideeën voor grillfeesten spiesjes verfideeën deco

Grillspiesen mogen natuurlijk niet ontbreken in het huishouden – deze zijn uiterst praktisch, niet alleen voor vlees, maar ook voor champignons, aardappelen en andere garnituren. Plak plakband eenvoudig in een spiraal op het houten handvat en schilder het handvat vervolgens met verf. Laat het drogen en verwijder vervolgens voorzichtig de afplaktape. Onze tip – kies de kleuren die passen bij het kleurenschema van het schoolbord.

Een goede planning speelt een beslissende rol bij een geslaagd barbecuefeest. Maak vooraf duidelijk wat je die dag gaat voorbereiden, hoeveel gasten er komen en of ze samen aan de tuintafel gaan zitten of liever een buffet organiseren. Bereken de benodigde hoeveelheden vlees, broodjes, kaas, alcohol – zo heeft u altijd een overzicht van de gemaakte kosten. Maak een boodschappenlijstje en koop de producten indien mogelijk twee dagen voor het feest. Dan kun je beginnen met knutselen. Verras de gasten met kleurrijke houten onderzetters, verwelkom ze met een kaasplankje. Bied verfrissende drankjes aan uit de nieuw geverfde koelbox. Creëer een vrolijke sfeer met liefdevol beschilderde borden, verfraai porseleinen schalen met de servettechniek en maak zelf een kandelaar van hout. Je kunt meer stijlvolle DIY-projecten vinden in de onderstaande fotogalerij, laat ze je inspireren.

Servetten versieren in vintage stijl

ideeën voor barbecuefeestjes servetten stoffen verfplaten

Versier lantaarns met koffiefilters 

ideeën voor grillfeesten kaarsen lantaarns sfeer tafel versieren

Versier de plantenbak met geometrische patronen

ideeën voor grillfeesten sappige cactussen verf houten emmer

Servetten gemaakt van stof met een gestreept patroon

ideeën voor barbecuefeestjes stoffen servetstroken verf versieren

Maak samen met de kinderen kandelaars van plasticine

ideeën voor grillfeestjes cactussen boetseerklei tinker kaarshouder

Versier rietjes met bloemen van koffiefilters

Ideeën voor barbecuefeestjes cupcake papieren bekers

De wandplank wordt een dienblad

ideeën voor grillfeestjes serveertafel aan de muur bevestigen

Bouw zelf een grilltafel en zet hem in de spotlight

ideeën voor grillfeesten serveerwagen bouw je eigen idee

ideeën voor grillfeesten exotische tafeldecoraties loper strepen

barbecue ideeën paraplu's waslijn

ideeën voor grillfeesten bloemen tafeldecoraties

ideeën voor grillfeesten punch coole tips

ideeën voor een barbecuefeestje versieren kopjes maak zelf stof

barbecue ideeën opbergruimte plastic bekers borden servetten

grill party ideeën buffet voorbeeld organiseren

ideeën voor grillfeesten windlichten verlichting tuin

ideeën voor barbecuefeestjes plaatskaarten uitnodigingsideeën

ideeën voor grillfeesten tischeko gewoon bijzettafels

Ideeën voor barbecuefeesten Ideeën voor riemaccessoires

barbecue feestideeën tafel rotan mand bloemen decor vogelhuisje

ideeën voor grillfeesten deco zomergevoel blauw

BBQ feestideeën lantaarn tuintafel vintage

ideeën voor grillfeesten naai zelf een picknickdeken strepen

barbecue feestideeën schommel kinderen vrije tijd tuin

ideeën voor barbecuefeestjes plaatskaarten zonnebloem tafeldecoraties