Terras

Decoratie voor de tuin – de mysterieuze charme van moderne sculpturen

decoratie voor tuin zwart-glanzend-abstract-basis

Groene planten en driedimensionale figuren lijken elkaar op mysterieuze wijze aan te vullen, alsof ze voor elkaar zijn gemaakt. Het groen benadrukt de harmonie van de lijnen en de silhouetten van de sculpturen, verspreid over de tuin, waardoor ze een echt kunstwerk worden. Met een van die Decoratie voor tuin je zult je nooit eenzaam voelen en je zult er zeker altijd van je vrije tijd kunnen genieten.

Decoratie voor de tuin – de sculpturen als onderdeel van modern tuinontwerp

decoratie voor tuin bal-metal-base-stone-lavendel

Bij het kiezen en plaatsen van de tuinbeeldjes zijn er een paar regels die moeten worden gevolgd zodat hun charme niet verloren gaat. Nogmaals, de wetten van harmonie en stijl heersen voor iedereen Decoratie voor tuin waar we ook rekening mee moeten houden.

Bij het inrichten van uw buitenruimte wordt u wederom verwend. Misschien kun je je een echt kunstwerk veroorloven, een beeldhouwwerk. De keuze is enorm, ten eerste wat het beeld precies voorstelt en ten tweede van welk materiaal het is gemaakt. Deze tuinkunstwerken kunnen in principe realistisch of abstract zijn. Ze zijn gemaakt van steen (graniet, marmer), plaatstaal, zijn gegoten of gemaakt van geverfd metaal, smeedijzer, keramische tegels of hout. Dit zijn vrij dure kunstwerken en niet iedereen kan zo’n tuinbeeldje betalen.

Decoratie voor de tuin – hoe kies je de juiste sculpturen

decoratie voor tuin spiraal-zilver-bank-rood-accent-terras

Het alternatief voor de sculpturen als Decoratie voor tuin zijn driedimensionale figuren die in elk tuincentrum te vinden zijn. Uniek zou ik ze niet willen noemen, maar ze hebben een raar tintje en een goed humeur. Dergelijke figuren zijn meestal gemaakt van gekleurd glaskeramiek, metaal of plastic. De keuze hangt af van uw voorkeuren en budget.

Sculpturen en decoratieve figuren moeten zorgvuldig worden geselecteerd op hun uiterlijk, grootte en afwerking. Het is essentieel dat ze in harmonie zijn met de stijl van het huis en met het landschap. Klassieke marmeren beelden zouden behoorlijk belachelijk zijn in een landelijke boerderij. Omgekeerd zullen vrolijke, kleurrijke keramische kippen verspreid in het gras er kitscherig uitzien in een klassiek ontworpen tuin.

Stem de grootte van de sculpturen af ​​op de grootte van de tuin

decoratie-voor-tuin-gouden-ringen-idee-gazon-minimalistisch

De taak van Decoratie voor tuin is om de ruimte om je heen te verenigen en daardoor het middelpunt van de aandacht te worden. Ze voegen veel kleur en structuur toe in verschillende delen van de tuin. De kleine binnenplaats zal er interessant en anders uitzien met decoratieve figuren, het zal visueel worden uitgebreid omdat de figuren deze optische illusie van ruimte creëren. Een groot tuinbeeldje is zeer in het oog springend en moet zorgvuldig worden geplaatst, hetzij in het middelpunt van de belangstelling of in een hoek waar het niet zoveel aandacht trekt.

De grootte van de tuinfiguren is ook erg belangrijk. Kleine figuren zullen verloren gaan op de enorme binnenplaats, en grote hebben voldoende ruimte nodig om goed opgemerkt te worden. Vaak volstaat het om een ​​stijlvol figuur te kiezen die veel charme aan uw tuin zal toevoegen. Afhankelijk van de stijl van uw tuin, kunt u ook groepen figuren rangschikken. Op een landelijke tuin ziet een groep hanen en kippen met kuikens of kippen er bijvoorbeeld geweldig uit. Of hoe vind je daar een familie slakken in het gras? Cool is het niet? Je kunt dus een compositie maken van verschillende kleine decoratieve figuren, uiteraard thematisch gekozen. Als je een tuin hebt die groot genoeg is en je wilt genieten van een paar sculpturen en groepen sculpturen, plaats ze dan zo dat er niet meer dan twee in het zicht vallen. Dit voorkomt de indruk van redundantie.

Pas de tuindecoratie harmonieus aan de omgeving aan

decoratie-voor-tuin-moderne-vijver-idee-roedes-metaal

de Decoratie voor tuin moet in harmonie zijn met de omgeving. Het moet een organisch onderdeel van de ruimte zijn en onaantrekkelijke gebieden animeren om het visuele beeld te veranderen. Je kunt twee keer nadenken over waar je de tuindecoratie precies wilt plaatsen. U kunt bijvoorbeeld enkele tuinfiguren direct bij de ingang laten staan, zodat ze direct zichtbaar zijn en uw gasten altijd een warm welkom geven! Sommige tuinfiguren kunnen als verrassingselement in een hoek van de tuin worden verborgen en een kleurrijke groep figuren kan buiten tussen het groene gras worden geplaatst. Oh ja, waarom zou er niet een groepje kleine figuurtjes aan weerszijden van het voetpad naar de voordeur staan? Dat ziet er super gaaf uit, niet? of?

Benadruk de schoonheid van de sculpturen met planten

decoratief, origineel, modern design, Engelse binnenplaats

De tuinfiguren moeten harmoniëren met je planten daar omdat ze hun “levende” frame of achtergrond creëren. Elke langwerpige vorm wordt benadrukt, de verticale lijnen benadrukken het perspectief en de balans van het vlak van de bloembedden en gazons. Dit doorbreekt de lange horizontale lijn van de struiken. Kleurrijke keramische beeldjes zullen verloren gaan te midden van bloeiende bloemen, maar zullen er veel beter uitzien op het groene gazon. Als we de schoonheid van de sculpturen en tuinfiguren willen benadrukken, moeten niet de planten domineren, maar hun achtergrond. Hier afgebeeld zijn de fantastisch mooie sculpturen van David Harber.

Moderne tuinsculptuur van hout en glas

Ideeën voor houten tuindecoratie glas origineel, creatief, ruimtebesparend

Tuindecoratie met geïntegreerde verlichting

Fonteinen gebouwd in metalen tuinbeeldje in originele vorm

Fleur de tuinvijver op – met een metalen sculptuur

Tuinwater is voorzien van moderne stijlvolle tuinvijver

Klassieke tuin in Engelse stijl

Ontwerp tuindecoratie ideeën sculpturen waterpartijen Engelse tuin

Decoratie-ideeën foto's Engelse stijl sculptuur van hoge kwaliteit

Houten basis hercken planten verticale vergroening trellis

versier mooie ideeën metalen tuinfiguren tuinhuisje

Mediterrane woonstijl metalen figuren decoratie sculptuur zwembad

Moderne metalen haagplanten accentueren lentebomen

maak moderne metalen tuindecoratie-ideeën foto's privacyscherm

Decoratie ideeën waterornamenten sculpturen metalen bomen vaste planten

Metalen moderne tuinontwerp originele creatieve decoratie-ideeën

Decoratieve metalen sculptuur roestvrije ideeën prachtig stijlvol