Terras

Grote boomhut in je eigen tuin – tips en hints voor planning en constructie

Bouw je eigen gids voor grote boomhutideeën

Voor veel mensen is het hebben van een eigen boomhut in de tuin een jongensdroom. Ervaren hobby ambachtslieden kunnen de kleine boomhutten bouwen waar de kinderen mee kunnen spelen. Maar grote boomhutten zijn iets heel anders. In dergelijke boomhutten kunnen mensen wonen, maar de meeste worden alleen gebruikt als vakantiehuis of als toevluchtsoord in de eigen tuin. Maar wat is er nodig om een ​​grote boomhut te bouwen? Hoe kan zo’n project worden gerealiseerd??

Bouw een grote boomhut – de locatie

Bouw zelf een grote-boomhut-tips-hints

Grote boomhutten kunnen worden ondersteund door een boom. Dat lukt bij de gigantische boomreuzen in de Amazone of Canada, maar zulke grote, stabiele bomen vind je in de meeste privétuinen niet. Ze zijn alleen voldoende om een ​​kinderspeelhuis te dragen. Dit feit is echter geen uitsluitingscriterium voor het hebben van een eigen boomhut in de tuin. Omdat de boom het huis niet alleen hoeft te dragen, wordt bij grote huizen meestal een draagconstructie gebouwd die het huis stabiliseert en ondersteunt.

Belangrijker dan de hoogte is de groei van de bomen, voor een mooie boomhut moet de boom een ​​volgroeide boomtop hebben die het huis omringt met voldoende blad. Voordat de bouw begint, wordt een specialist ingehuurd om het draagvermogen en de stabiliteit van de boom te controleren.

De stabiliteit en grootte van de bomen is cruciaal voor het plannen van de boomhut. Voor grote huizen moet eerst een bouwkundig ingenieur worden geraadpleegd. Het is ook raadzaam om de boomhut te laten plannen door een deskundige boomhutarchitect. Voor constructie op grote hoogte kunnen ook professionals nodig zijn die gespecialiseerd zijn in montage op extreme hoogten. (raadpleeg a.u.b.) Pigo extreme techniek).

Verkrijg een bouwvergunning voor een grote boomhut

Bouw-je-eigen-grote-boomhut-tuin

In de meeste deelstaten heb je voor een kleine kinderboomhut geen bouwvergunning nodig, maar voor een groot huis in je eigen tuin wel. Informeer eerst bij uw verantwoordelijke bouwautoriteit, in sommige deelstaten heeft u zelfs voor uitsluitend privégebruik een bouwvergunning nodig.

Bouw een grote boomhut – geschikte bouwmaterialen

Bouw zelf een grote-boomhut-familie-schommel

Het gebruik van duurzame, ecologisch compatibele houtsoorten is belangrijk voor de meeste eigenaren van boomhutten. Voor het bouwen van huizen worden lichte, weerbestendige en stabiele houtsoorten gebruikt. De meest populaire houtsoorten zijn douglas en lariks. Eikenhout is duurzamer en stabieler, maar ook navenant duurder. Voor de onderbouw worden veelal RVS profielen gebruikt.

Bouw een grote boomhut – met deze kosten moet je rekening houden

groot-boom-huis-bouw-zelf-tuin-project

De kosten zijn geheel afhankelijk van de grootte en inrichting van het Bauhaus. Een kleine boomhut voor de kinderen is al te realiseren vanaf circa 2000 euro. Een wat groter huis, waarin ook volwassenen in de zomer kunnen overnachten, kan voor zo’n 5000 euro worden gebouwd. Grotere projecten zijn dienovereenkomstig duurder, vooral als het huis ook moet worden beglaasd en thermisch geïsoleerd, zodat het het hele jaar door als gastenverblijf, vakantiehuis of zelfs woonhuis kan worden gebruikt. Zulke huizen kosten minimaal rond de 35.000 euro, uiteraard zijn er geen bovengrenzen.

Grote boomhut gemaakt van gerecycled hout – milieuvriendelijk en goedkoop

grote-boom-huis-bouw-zelf-ideeën-retraite

Hoe hoger de boomhut, hoe mooier het uitzicht

groot-boom-huis-bouw-zelf-achtertuin-project