Terras

Moderne verlichting in de tuin transformeert de buitenruimte

Tuinverlichting subtiel gaaf design

Foto door: Mckay Landschapsverlichting

de Verlichting in de tuin en voor de huisingang is tegenwoordig een absolute must. We geven je een paar tips over waar armaturen geïnstalleerd moeten worden en hoe je accenten kunt zetten met decoratieve LED-lichtkettingen.

Verlichting in de tuin – praktische tips

ontwerpideeën voor blauwe gevelverlichting

Foto door: Yogesh Wadhwana

de Verlichting in de tuin is net zo belangrijk als de verlichting in huis. Een doordacht verlichtingssysteem markeert de belangrijke plekken, voorkomt struikelongevallen en kan de buitenruimte volledig transformeren. De gevel van het huis moet daarom goed verlicht zijn. De ingebouwde vloerlampen zijn perfect voor het trappenhuis. De regel is – plan ten minste één staande lamp voor elke stap. Als je een keermuur hebt, kun je er LED-lichtslingers op monteren – zo zorg je ervoor dat je gasten ze zien. Het zwembad in de tuin is een geweldige manier om overdag af te koelen, maar het zwembad kan ‘s avonds gevaarlijk zijn. Verlicht niet alleen het zwembad zelf, maar ook het gebied rond het zwembad waar het nat is en het risico op uitglijden bestaat.

Verlichting in de tuin – benadruk de verschillende zones

blauwe led-verlichting grasgazon

Foto door: Phil Kean Designs

Met de juiste selectie voor Verlichting in de tuin je zorgt ervoor dat de verschillende zones in de tuin gemarkeerd zijn. Onze tip – combineer meerdere verlichtingssystemen. LED bloempotten kunnen het terras subtiel van de tuin scheiden, langs het tuinpad kunnen lantaarns gemonteerd worden. Lampen en lampen die op verschillende hoogtes worden geïnstalleerd, zorgen voor interessante accenten in de tuin.Verlichtingssystemen met bewegingssensoren besparen elektriciteit en beschermen het huis tegen diefstal. Lampen met zonnepanelen zijn zeer efficiënt – u moet zeker van tevoren nagaan of er voldoende zonlicht in de regio is om de lamp van stroom te voorzien. Anders kan het gebeuren dat de lampen de tuin maar de halve nacht verlichten.

Trappenhuis met verlichting

Verlichting inbouwspots huis entree

Foto door: Soloway Designs

Zonnelampen verlichten de ingang van het huis

Verlichting tuin trappenhuis solar verlichting

Foto door: via ijzer

Keerwand met ingebouwde verlichting

Verlichting keermuur natuursteen tuin

Foto door: Mckay Landschapsverlichting

 Reling met LED-lichtketting

Balkonleuning verlichting terras rotan meubelen

Foto door: Milieuverlichting

Verlichtingssysteem met bewegingssensoren

Tuinverlichting stenen tegelvloer

Foto door: Sutton Suzuki Architects

Vloerverlichting

Tuin pergola zwembad terrassen bomen

Foto door: Land&Waterontwerp