Terrassen

20 interessante ideeën voor een houten terras en terras in je tuin

houten-terras-terras-ideeën-moderne-tuin-design-

Laat je hierdoor meeslepen Ideeën voor houten dek en terras inspireer en ontwerp je houten terras in de tuin volgens deze originele suggesties.

Verleng je woonkamer buiten in de tuin door een houten vlonder rond het huis te bouwen en daar een gezellige zithoek te creëren. Wil je het zitgedeelte overdekt houden, dan kun je een open tuinhuisje plaatsen. Zo ben je beschermd tegen regen en zon.

Ideeën voor houten dek en terras voor alle seizoenen

houten vlonder-terras-ideeën-moderne-tuin-design-exclusief-luxe-zwembad

de Ideeën voor houten dek en terras zijn niet alleen bedoeld voor de zomer. Verlaat uw tuinterras niet na de zomer. Je kunt een vuurplaats bouwen en ondanks de koude avonden buiten blijven. Plaats banken rond de open haard die het uitzicht op de tuin niet belemmeren.

Ideeën voor houten terras en terras in de stad

houten vlonder-terras-ideeën-moderne-tuin-design-landelijke-stijl-privacy-bescherming-hek

Zelfs in de stad kun je de Ideeën voor houten dek en terras gebruik maken van. Bepaal de grenzen van uw zithoek op het terras met stenen tegels en plantenbakken. Plant zoveel mogelijk bloemen en je hebt een stukje paradijs midden in de stadsjungle.

Een privé retraite

houten terras-terras-ideeën-moderne-tuin-design-zwembad-lounge-overkapping

Het schilderachtige houten terras in de achtertuin creëert een idyllische sfeer en voegt stijl toe aan het tuinontwerp. Op de veranda kunnen volop bloempotten met planten geplaatst worden.

Een rond ontwerp

houten vlonder-terras-ideeën-moderne-tuin-design-natuurlijke-vijver-landhuisstijl

de Ideeën voor houten dek en terras laat ontwerpen in verschillende vormen zien. Een voorbeeld is het terras met een ronde vorm. Deze structuur is eenvoudig en laat veel creativiteit toe. In het ronde gedeelte kun je een gezellige zithoek neerzetten waar je tijd kunt doorbrengen met familie en vrienden.

Houten terras met een eenvoudig ontwerp

ideeën voor houten dek en terras in de tuin stap ontwerp

Een houten terras kan er ook behoorlijk indrukwekkend uitzien met een eenvoudig ontwerp. Voor een merkbaar effect kun je een houten platform bijna op vloerniveau bouwen en erboven een platform opzetten zodat een multi-level effect naar voren komt. In dit geval zouden de ingebouwde banken voor meer comfort erg praktisch zijn.

Slim houten dekontwerp

ideeën houten vlonder en terras in de tuin ronde vormen

de Ideeën voor houten dek en terras ziet er misschien eenvoudig uit, maar is eigenlijk best indrukwekkend. Een zeer aan te bevelen model is een vlonder met veel hoeken, rondingen en daarbovenop een paviljoen. Zo’n multifunctioneel model brengt altijd stijl in je tuin.

Tuinontwerp rond het houten terras

ideeën houten vlonder en terras in de tuin klimplanten

Als u een houten terras in uw tuin plaatst, betekent dit niet noodzakelijk dat u waardevolle ruimte verliest. Bouw een pergola over de zithoek en laat er klimplanten op groeien. Zo heb je een gezellig en groen hoekje in je tuin.

Panoramisch uitzicht zonder obstakels

ideeën houten vlonder en terras met uitzicht op de tuin

Blijf dicht bij het maaiveld en bouw het tuinterras net een trede hoger. Zo kunt u onbelemmerd genieten van de omgeving, terwijl u comfortabel op de tuinstoel zit.

Open houten dek

ideeën vrijstaande houten vlonder en terras in de tuin

Meest Ideeën voor houten dek en terras in de tuin zijn vooral mooi omdat ze een bevrijdend gevoel geven. Creëer uw tuinterras buiten, weg van huis. Bouw aan de ene kant banken in en laat de andere kant open zodat je kunt genieten van het uitzicht op de tuin.

Bouw het houten dek strategisch

ideeën voor het planten van houten vlonders en terrassen in de tuin

Plaats een prieel aan de westzijde van het tuinterras. Dus dit gebied zal zelfs op de heetste dagen een comfortabele plek zijn. Voeg andere elementen toe voor het houten terrasontwerp, zoals ruimte voor een bubbelbad of een hondenhok in de hoek.

Tuinterras met whirlpool

ideeën voor houten vlonder en terras in de tuin whirlpool

Sommige Ideeën voor houten dek en terras bevatten luxe elementen zoals een open ligbad, waterbassin of whirlpool. Plaats de whirlpool in een hoek van het houten terras en geniet van de rust. Het zou erg handig zijn als het terras met de hottub vanaf meerdere plekken te bereiken is.

Tuinterras met een chique design

ideeën houten vlonder en terras in het tuinpaviljoen

Om uw tuinterras er opvallend en uniek uit te laten zien, bouwt u een tuinhuisje in de vorm van een paviljoen boven het dek. De elegante ronde vormen zijn de perfecte verbinding tussen binnen- en buitenruimtes. U kunt zich dus gemakkelijk en comfortabel verplaatsen tussen het huis en de binnentuin.

Bouw een houten dek als toegift

ideeën voor houten vlonder en terras in de tuin toevoeging

Als je een kamer hebt met grote ramen waar je van de zon kunt genieten, maar je houdt zo van de zon dat je een houten vlonder aan de buitenkant bouwt, dan is dit het idee voor jou. Geniet van het zonlicht op het open tuinterras tijdens de warme zomerdagen.

Gazebo op het houten dek

ideeën houten vlonder en terras in het tuinhuisje

de Ideeën voor houten dek en terras bevatten vaak een tuinhuisje als toegift. Het dak kan naar wens worden afgedekt om schaduw te creëren. Je kunt ook klimplanten rondom laten groeien. Zo wordt de gazebo onderdeel van de groene omgeving.

ideeën voor houten vlonder en terras in de tuin tuinterras

ideeën houten vlonder en terras in de tuinhaard

ideeën houten vlonder en terras in de tuin stedelijke omgeving

ideeën houten vlonder en terras in de achtertuin

ideeën houten vlonder en terras in de stenen tuin