Terrassen

Het perfecte tuinfeest ondanks Corona – onze tips en ideeën

De tuin als het nieuwe centrum van het sociale leven? Dit jaar zou dit meer dan ooit het geval kunnen zijn. Dit komt omdat het ontmoeten van andere mensen vanwege Corona als minder risicovol wordt geclassificeerd, vooral buitenshuis. Maar alleen degenen die op hun eigen terrein de juiste voorwaarden scheppen, kunnen echt profiteren van deze regeling. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste tips die voor een tuinfeest in de praktijk kunnen worden gebracht.

De juiste verlichting voor tuinfeesten

Verlichting voor een tuinfeest dat doorgaat tot in de kleine uurtjes is belangrijk

Samen grillen tot in de vroege uurtjes? Meestal maakt het gebrek aan verlichting al te snel een einde aan deze plannen. Juist daarom loont het de moeite om aandacht te besteden aan de juiste verlichting van de buitenruimte. Met eenvoudige middelen en weinig kapitaal zijn goede resultaten te behalen. Want een stijlvol verlichte tuin kenmerkt zich vooral door het feit dat de lampen discreet worden gebruikt.

Zonne-lichtjes zijn perfect voor een tuinfeest

Ondergronds gelegde stroomkabels bieden de mogelijkheid om lampen en armaturen permanent te installeren. Dit is echter lang niet de enige optie die in dit verband kan worden genomen. Moderne solarlampen slaan ook in de praktijk een goed figuur. Ze hebben het voordeel dat ze volledig vrij van het bestaande elektriciteitsnet kunnen worden verplaatst. In ruil daarvoor moeten kopers een wat lagere lichtsterkte als nadeel accepteren.

Flexibel dankzij het dak

Een terrasoverkapping kan uw gasten beschermen tegen zowel te veel zon als regen

Opdat de eerste regenbui de festiviteiten niet verpest, heeft het terras de juiste overkapping nodig. Talloze fabrikanten bieden de mogelijkheid om deze op een later tijdstip te installeren. Meestal zijn kleine klusjes voldoende om de overkapping stevig aan het huis te bevestigen.

Als alleen de overkapping van het terras niet voldoende is, zijn er andere mogelijkheden. Zo geniet het klassieke tuinhuis de laatste jaren een nieuwe populariteit. Het belichaamt een vorm van zelfstandigheid die zorgt voor uitgebreid gebruik van uw eigen tuin. Dit kan bijvoorbeeld bij het gebruik als kantoor aan huis, als het werk gescheiden van de kamers van het privéleven moet plaatsvinden. Anderen gebruiken het tuinhuis liever als sauna en creëren er een plek van ontspanning voor zichzelf in.

Modern tuinhuis ook te gebruiken als buitenkeuken of kantoor aan huis

Ook de aanschafkosten kunnen in de praktijk worden beïnvloed. Enerzijds komt dit doordat de montage zelf kan worden uitgevoerd. Iedereen met een bepaald niveau van technische kennis kan de montage zelf doen. Op deze manier worden de aanschafkosten puur op het materiaal gereduceerd. Passende aanbiedingen voor alle verschillende soorten moderne tuinhuisjes zijn gemakkelijk te vinden. Een enorme selectie tuinhuisjes biedt bijvoorbeeld deze pagina aan.

Grill of buitenkeuken?

Voor degenen die graag grillen, is het de moeite waard om een ​​hoogwaardig model aan te schaffen

De juiste verlichting, een gezellige overkapping en een paar sierplanten voor op het terras. Wat nog ontbreekt is de daadwerkelijke plaats van bereiding van de gewenste gerechten. In deze context is de grill natuurlijk heel klassiek. Als je in de zomer toch de voorkeur geeft aan dit soort koken, is het de moeite waard om een ​​hoogwaardig model te kopen. Extra functies, zoals de nauwkeurige meting van de temperatuur, maken de implementatie van vele andere spannende recepten mogelijk die tot nu toe misschien niet werden overwogen.

modern terras met buitenkeuken als perfecte locatie voor een feestje met vrienden

Als je nog een stap verder wilt gaan, raden we je een Zicht op de buitenkeuken. Wat in de zuidelijke landen van Europa al lang een traditie is, vindt nu ook zijn weg naar veel Duitse huizen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen buiten te koken. Anderzijds blijven vuil en geurtjes, die bij de voorbereiding op zich niet geheel te vermijden zijn, buiten de eigenlijke leefruimte. Iedereen die bereid is de kosten in het midden van de viercijferige reeks te dragen, heeft er in ieder geval baat bij.

Meer handige tips voor het organiseren van een huisfeest in Corona-tijden (gelet op de beschermende maatregelen) vind je in dit artikel.