Terrassen

Ideeën voor terraswanddecoratie – Maak de saaie, kale muur leuker!

Het terras moet zo gezellig en uitnodigend mogelijk zijn. Een kale, saaie muur is hier niet zo handig voor. Gelukkig zijn er ook op dit gebied volop mogelijkheden om mooie eyecatchers te creëren. Naast diverse soorten groen zijn er ook andere decoratieve elementen die hiervoor geschikt zijn. En sommige kun je zelfs zelf maken met een beetje handmatige vaardigheid of enthousiasme voor handwerk. We presenteren enkele coole ideeën voor de decoratie van de terraswand!

Terras wanddecoratie – letter met gloeilampen

Maak je eigen terras wanddecoratie - letters van hout met een ketting van lampjes als verlichting

Het eerste idee voor terraswanddecoratie is bijzonder praktisch, omdat het niet alleen overdag je terras siert, maar ook ‘s avonds als verlichting kan dienen. Zo’n ontwerp kun je zeker met reeds gebouwde lampen aanschaffen of laten maken. Maar als je daar zin in hebt, kun je het ook zelf bouwen. Hiervoor kunt u zelf een plaat triplex snijden of een afgewerkte houten letter kopen. Markeer vervolgens de punten waar de gloeilampen moeten komen. Houd voor de juiste afstand ook rekening met hun diameter. Boor vervolgens de gaten met een boor. De ideale maat is kleiner dan de gloeilampen zodat ze niet door het gat kunnen glippen. Alleen het stopcontact moet er doorheen passen.

Voordat u de kerstverlichting bevestigt, schildert u de letter in de gewenste kleur, indien nodig meerdere keren. Zodra de verf droog is, kun je de stopcontacten door de gaatjes steken, de lampjes vastschroeven en voorzichtig de kabel aan de achterkant nieten. Zorg ervoor dat u niet door de kabel niett om kortsluiting te voorkomen.

Versier de muur op het terras met andere lampen

Terras wanddecoratie met lantaarns voor een vleugje romantiek

Kerstverlichting is niet de enige optie (wat dacht je van een sprookjeslichtgordijn?). Ook andere soorten lampen kunnen gebruikt worden om een ​​sfeervolle lichtzee te creëren. Hier heeft u de keuze en kunt u de terraswanddecoratie aanpassen aan uw huis-, terras- en tuinstijl. In dit voorbeeld werden bijvoorbeeld klassieke lantaarns in grote groepen aan de muur achter de bank bevestigd.

Terras wanddecoratie met banden

Moderne terraswanddecoratie met zwarte banden als doe-het-zelf idee

Banden in verschillende maten met elkaar gecombineerd – zo simpel en toch zo creatief kan een terraswanddecoratie zijn. U kunt zelf bepalen hoe groot de decoratie voor de terrasmuur moet zijn en hoeveel banden u in totaal combineert. U kunt ook zelf de kleur kiezen. Leg de hoepels eenvoudig op de grond totdat u tevreden bent met uw arrangement. Het is het beste om er een foto van te maken, zodat u een sjabloon kunt hebben bij het lijmen. Lijm vervolgens de banden op de raakvlakken aan elkaar met sterke lijm. Zodra de lijm is opgedroogd kun je je decoratie inkleuren (bijvoorbeeld met spuitverf).

Hoelahoep als decoratie voor terrassen

Terraswanddecoratie - hoelahoep in groepen rangschikken en decoreren met planten

Als het arrangement te eenvoudig en modern voor u is, kunt u ook andere decoraties toevoegen. Wat dacht je van een vleugje romantische boho chic door macramees of planten toe te voegen? Ook kun je hier en daar kerstverlichting om de banden wikkelen. Planten daarentegen kunnen echt zijn en regelmatig worden vervangen, of je kunt gewoon kunstplanten gebruiken.

Elementen gemaakt van mozaïek

DIY-decoratie voor terrasmuren met kleine mozaïeksteentjes

Met kleine, kleurrijke mozaïekstenen kan een grote verscheidenheid aan motieven worden gemaakt. Als je de fantasie hebt en iets heel unieks wilt maken, kun je de stenen eenvoudig zelf stuk voor stuk bevestigen, zodat je motieven van elk formaat kunt ontwerpen. Voor zo’n terraswanddecoratie kunt u ook motieven gebruiken die geprefabriceerd zijn op een net en alleen met mortel aan de muur bevestigd hoeven te worden. Zo zijn glasmozaïekstenen erg populair en vooral weerbestendig. Het is het beste om de kleuren te matchen met het textiel op het terras.

Mozaïek in de lijst

Mozaïek muurschildering in een fotolijst op een houten muur

Uw terraswanddecoratie van mozaïek wordt bijzonder elegant als deze wordt ingelijst zoals in dit voorbeeld. Dit geeft je een vleugje mediterrane flair die je naar wens kunt combineren met een modern en eenvoudig metalen frame, een romantisch, sierlijk vintage frame of een rustiek houten frame..

Marokkaanse flair

Ronde keramische tegels voor Marokkaanse en exotische wanddecoraties

Of wat dacht je van zulke Marokkaanse keramische tegels?

Houten foto’s

Terras wanddecoratie gemaakt van houten strips voor hangplanten

Je hoeft geen professionele vakman te zijn om coole houten muurschilderingen te maken. Zo kun je met dunne houten stroken een mooi raster maken, waarbij je alleen de stroken op maat hoeft te knippen, aan elkaar te lijmen of te spijkeren en vervolgens te lakken. U kunt het gewenste ontwerp ook op ware grootte uittekenen op karton, de afmetingen noteren en vervolgens bij de bouwmarkt op maat laten knippen. Zo’n modern raster, dat naar wens van een patroon kan worden voorzien, is niet alleen mooi, maar ook praktisch – je kunt kleine bloempotten bevestigen, ze inpakken met kerstverlichting of de terrasmuur op andere manieren versieren.

Decoratie op het terras voor aan de muur van houten planken

Terras wanddecoratie met schilderijen van hout - rustiek en modern tegelijk

Houten planken zijn ook ideaal voor doe-het-zelffoto’s. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, kunnen deze in verschillende richtingen worden gerangschikt en vervolgens in verschillende kleuren worden geverfd.

Cortenpanelen als wanddecoratie

Terraswanden decoreren met cortenstalen platen met lasergesneden motieven

Cortenplaten zijn een alternatief voor klassieke afbeeldingen. Meestal worden ze direct als privacyscherm gebruikt, maar dergelijke panelen komen ook goed tot hun recht op een lichtgekleurde muur en nemen de rol van een mural aan – gewoon weerbestendig! Er zijn prachtige modellen met lasergesneden motieven die hiervoor gebruikt kunnen worden. Maar ook kleinere elementen zoals de filigrane tak op onderstaande foto zijn echte blikvangers en een perfecte terraswanddecoratie om de buitenruimte op te fleuren..

Gebruik patina wanddecoratie van roestvrij staal

Filigrane tak gemaakt van patina om een ​​grijze terrasmuur te versieren

Decoratie voor terraswanden van hergebruikt hout of pallets – borden en spijlen voor op het terras

Bouw zelf decoraties van sloophout en pallets - borden en staven

Luiken als achtergrond voor lantaarns

Rustieke wanddecoratie voor op het terras gemaakt van donkere houten planken met lantaarns

Decoreer terraswanden met spiegels en bijzettafels

Spiegel op het terras met bijzettafel voor planten en decoraties en latwerk

Insectenhotel in metalen cirkels voor een natuurvriendelijke decoratie

Insectenhotels van cortenstaal voor natuurvriendelijke decoratie van de terraswanden

Ideeën voor terraswanddecoratie van verschillende materialen