Terrassen

Moderne terrassen en tuinen – 11 inspiraties voor landschapsarchitectuur

moderne terrasideeën-inspiratie-tuin-landschapsinrichting-inrichting-beplanting

Als u momenteel uw terras aan het plannen bent en op zoek bent naar een modern tuinontwerp, kan wat inspiratie erg nuttig voor u zijn. En dan komt dit artikel waarschijnlijk op de goede plek, want we hebben 11 minimalistische buitenruimtes en moderne terrassen Er zijn voorbeelden samengesteld die als suggestie kunnen dienen als ook u een modern terras wilt creëren. Kijk eens naar de mooie elementen die voor jou beschikbaar zijn om onder andere te ontwerpen.

Moderne terrasideeën

moderne terrassen tuin-minimalistisch-grind bed-dakbedekking-beton

Een moderne tuin die eenvoudig is ontworpen, is hier te zien. Eenvoudig hoeft niet per se te betekenen dat er weinig planten zijn. Zelfs met meerdere exemplaren kan een tuin er minimalistisch uitzien als deze niet te weelderig is en ook op een ordelijke manier in de tuin is verdeeld. Moderne terrassen moeten ook met minimalisme worden ontworpen. Een geweldig voorbeeld vind je hier.

Moderne terrassen en ideeën voor tuinontwerp

moderne terrassen minimalistische-plaat-beton-verlichting

Gebruik bijvoorbeeld veel beton voor moderne terrassen. Dit terras heeft niet alleen betonnen muren, maar ook een indrukwekkend dak van beton, dat op warme zomerdagen bescherming biedt tegen de zon of tegen de regen. Daarnaast zijn er moderne terrastegels, maar ook moderne terrastegels met brede voegen ertussen, zoals ze zo vaak worden gebruikt voor minimalistische tuinen.

Moderne betonnen terrasmeubels

moderne terrassen, betonlook-gootsteen-terrasplaten-beplanting-bodembedekking

Als u een groot terras ontwerpt, is het raadzaam om dit in verschillende gebieden op te delen. Voor dit terras is een comfortabele zithoek, eethoek en tuinkeuken ontworpen. Het ontwerp in eenvoudig, grijs beton, gecombineerd met een houten vloer en houten meubilair is een geweldig idee voor moderne terrassen.

Moderne tuinen voor elke smaak

moderne terrassen tuin-zwembad-tuinpad-minimalistisch-huis-design

Dit voorbeeld van moderne terrassen is ook een groot stuk grond waarop verschillende ruimtes kunnen worden ontworpen. Het grote terras strekt zich uit van de ene kant van het huis naar de andere en bestaat uit een zwembad, een eethoek, een overdekte lounge en een onder de blote hemel. Hier zie je het moderne terrasontwerp van bovenaf.

Minimalistische terrasideeën

moderne terrassen grote-tuin-bomen-struiken-grassen-verhoogde bedden

Mooie terrassen en tuinen zijn een kwestie van smaak. Wat de een leuk vindt, spreekt de ander helemaal niet aan. Maar als je van de minimalistische buitenruimte houdt, dan is deze tuin ook een grote inspiratiebron. Denk bij het ontwerpen van moderne terrassen ook aan het tuinontwerp.

Zwembad, eethoek en zithoek op het terras

moderne terrassen zithoek-houten salon-eetkamer-tuin keuken

Plan het tuinterras, maar ook andere elementen zoals vloeren, tuinpaden en eventuele terrasbeplanting om een ​​perfecte verdeling van de meubels en decoraties te garanderen. Dit voorbeeld van moderne terrassen is ontworpen met eenvoud. Verschillende meubels en oppervlakken van hout geven de buitenruimte een aangename, warme sfeer.

Moderne terrassen met verschillende ruimtes

ontwerp moderne terrassen-ideeën-gazongebied-open haard-zithoek

Ook dit grote, moderne terras is opgedeeld in verschillende ruimtes. Er is gekozen voor een onregelmatige vorm om de buitenruimte interessanter te maken. Moderne patio’s hebben vaak meer dan alleen een zithoek, als de ruimte het toelaat. Ook in dit voorbeeld is dat het geval. Afgezien van het eetgedeelte en de gezellige lounge, is er nog een zithoek ontworpen rond een open haard.

Zwembad op het terras

moderne terrassen zwembad-chaise longue-zwembad-buiten

Het zwembad is ingericht met meerdere ligstoelen. Het kan worden gezegd dat dit gebied een ander terras is. Hier ziet u dus een mogelijkheid hoe u meerdere moderne terrassen tegelijk kunt inrichten om het beste comfort te garanderen. Er zijn hier geen luifels. Ze kunnen echter ook achteraf worden toegevoegd met luifels, parasols of zonnezeilen.

Eenvoudige tuin

moderne terrassen huis-minimalisme-stijl-exterieur-design

De tuin is bijzonder eenvoudig. Alleen een groen gazon en grote bomen aan de rand van het pand sieren de buitenruimte en zorgen er zo voor dat de kleine tuin groter lijkt. Voor minimalistische en moderne terrassen kunt u ook kiezen voor moderne terrasoverkappingen zoals hier, waar hout prachtig gecombineerd kan worden met beton of natuursteen.

Modern terras privacyscherm gemaakt van hout

moderne-terras-verhoogde bedden-design-tuinmeubels-terras-meubels-hout

Aangezien dit een zeer kleine achtertuin is, strekt het terras zich uit over de gehele tuin en is het hoogtepunt. Het eetgedeelte en het gebied om te zonnebaden bij de whirlpool waren niet alleen verdeeld over meerdere niveaus, maar waren ook prachtig geïntegreerd in het tuinontwerp. Dus als je het terras wilt beplanten, is dit moderne voorbeeld van een terras een mooie manier om te zien hoe dat kan. Ook de moderne terrasdecoratie op de eettafel is een mooie blikvanger.

Ontwerp een klein terras

moderne-terrassen-kleine-tuin-whirlpool-eettafel-grassen-evergreen

Moderne terrasplanten die je ook kunt gebruiken om de tuin minimalistisch in te richten zijn grassen. Ze zijn zowel geschikt voor perken als voor het ontwerpen van plantenbakken, potten en bloembakken, zodat je elke ruimte buiten met deze planten kunt decoreren en vormgeven. Moderne terrassen zijn vaak omlijst met verhoogde bedden, zoals hier het geval is.

Tuin en terras aan zee

moderne-terras-huis-mediterrane-architectuur-eenvoudige-tuin-paar-planten

Dit indrukwekkende pand ligt direct aan zee en heeft daarom een ​​eigen aanlegsteiger, waar gasten ook per boot langs kunnen komen. Dit terras- en tuinontwerp met zwembadgedeelte, waarin ook de verlichting mooi is aangebracht, bewijst dat een perfect ontwerp voor moderne terrassen van kleiner formaat mogelijk is,

Trap- en zwembadverlichting

moderne-terrasverlichting-idee-bar-overkapping-reling-glazen-trappen

Als u een zwembad in uw tuin plant, moet u ook aan verlichting denken, want dit zorgt ‘s avonds voor een heerlijke sfeer. Ook andere ruimtes in de tuin kunnen mooi verlicht worden en tegelijkertijd moderne terrassen in de schijnwerpers zetten. In dit voorbeeld hebben de trappen die naar het huis leiden ingebouwde verlichting.

Barbecuegebied in de tuin – ideeën voor een tuinkeuken met een bar

moderne-terras-buitenkeuken-grijze wandbekleding-tegel-barstoelen

Ook te noemen is deze ruimte met tuinkeuken, grill en toog. Dit alles bevindt zich onder een vrij kleine overkapping met ingebouwde verlichting. Voor moderne terrassen kunt u ook kiezen voor wandbekleding die eenvoudig en ook monochroom is. Felle kleuren zijn minder geschikt. In dit gebied is de muur ontworpen met lichtgrijze natuursteentegels.

Groen privacyscherm voor terras en tuin

moderne-terras-tuin-klein-gazon-zwembad-steiger-meer-haag-privacy scherm

Rond het zwembad is een klein grasveld aangelegd, dat geen ruimte laat voor bedden en andere beplanting. Als je ruimte ook beperkt is, kun je dit idee gebruiken voor moderne terrassen en kiezen voor een hoge haag voor vergroening, die ook fungeert als schutting en privacyscherm. Het buitenterrein ziet er zoveel natuurlijker uit.

Moderne gevel

moderne-terras-minimalistische-design-ideeën - muur-heesters-siergrassen

Het overdekte terras loopt langs de raamfronten en gaat dan over in een ruime zithoek, die eveneens is overdekt met een overkapping. Het is niet ongebruikelijk dat moderne terrassen of zithoeken niet direct voor het huis liggen. Deze variant wordt gekozen als in plaats daarvan een ander gebied in de tuin moet worden benadrukt, zoals in dit geval het lange zwembad.

Ontwerp het terras opzij

modern-terras-groot-zwembad-lounge-gazon-gemakkelijk-onderhoud-gevel-3d-panelen

Toch ligt het zwembad niet direct voor het smalle terras, dat meer dienst doet als tuinpad. Het wordt van het huis gescheiden door een smal gazon, dat ook is voorzien van minimalistische stapstenen in een vierkante vorm. Dit is nog een voorbeeld van moderne terrassen die dit type tuinpad gebruiken.

Terrasontwerp foto’s

moderne-terras-beton-design-dakbedekking-exotische-meubels-zitplaatsen-boeddhistische

U kunt ook verschillende stijlen combineren voor moderne terrassen. Dat is helemaal geen probleem! De minimalistische uitstraling van de grijze betonlook wanden wordt gecombineerd met exotisch terrasmeubilair en textiel dat de boeddhistische stijl representeert. Afhankelijk van de inrichtingsstijl kan je dan ook het terras inrichten.

Terras voor het poolhouse

moderne-terras-zwembad-design-gastenkamer-badkamer-eetkamer

Om de gasten ook te laten genieten van alle comfort, kiezen veel huiseigenaren voor een poolhouse die dienst kan doen als gastenverblijf. Moderne terrassen zijn ook een goed idee voor het ontwerp voor en rond het poolhouse. Het poolhouse zelf bestaat uit twee aparte kamers, waarvan de ene de slaapkamer en de andere de badkamer herbergt.

Moderne terrasoverkapping

moderne-terras-pergola-metalen-lat-bank-schuifraam

Het terras werd vervolgens ontworpen tussen deze twee gebieden. Moderne terrassen kunt u ook uitrusten met een moderne pergola. In dit geval is het gemaakt van metaal en bevindt het zich tussen de twee delen van het pension om aangename schaduw te bieden. Maar dat is niet alles wat dit terras te bieden heeft.

Creëer een terras met een open haard

moderne-terras-open haard-tuin-idee-canapae-hout-salontafel-buiten-tapijt

Van een originele, antieke bank met bijpassende salontafel is een gezellige zithoek ontworpen. Ook de grote open haard, waar het zitgedeelte op gericht is, is een blikvanger. Rust moderne terrassen uit met tapijten om ze er nog comfortabeler en huiselijker uit te laten zien. Zo krijg je snel een tweede woonkamer, maar deze keer buiten.

Terras met zwembad en whirlpool

moderne-terras-klein-zwembad-whirlpool-ligstoelen-schuifdeuren-gevelhout

Ook deze woning heeft een eigen aanlegsteiger en is op soortgelijke wijze ontworpen als het vorige voorbeeld aan zee. Moderne terrassen kunnen visueel worden gescheiden van het zwembad, zelfs als het direct aan het terras ligt. Hiervoor zijn in deze tuin eenvoudig twee niveaus ontworpen. Het eetgedeelte bevindt zich op het terras met directe toegang tot het zwembad en de tuinkeuken.

Idee voor kleine tuinen

moderne-terras-meer-rivier-perceel-kleine-tuin-exotische-planten-tuin-keuken-inspiratie

Houd bij het plannen van het terras en de tuin rekening met hoeveel groen u waardeert en ontwerp de moderne terrassen en zithoeken dienovereenkomstig. Deze buitenruimte heeft meer betegelde ruimtes dan groen. Planten staan ​​alleen aan de rand van het perceel en vormen zo de erfgrens.

Veel zitplaatsen

moderne-terras-achtertuin-eenvoudige-beplanting-kuip-pergola-design

Deze buitenruimte daarentegen mist volledig groene ruimtes. Planten verschijnen in sommige perken en in potten en zorgen voor wat natuurlijke accenten in de tuin. Maar er zijn meer dan genoeg zitplekken in de vorm van banken en moderne stoelen in turquoise. Zoals u kunt zien, kunnen moderne terrassen en tuinen worden ontworpen met een willekeurig aantal planten.

Houten pergola

moderne-terras-houten-pergola-idee-bar counter-barkruk-stoelen-turquoise

Houten pergola’s zijn ook geschikt voor moderne terrassen. Het is alleen belangrijk dat de pergola een modern design heeft, zoals in dit voorbeeld het geval is. Net als de beplanting in de tuin, is de inrichting van het terras vrij eenvoudig en timide. Twee moderne, turquoise stoelen en drie barkrukken aan de bar werden gebruikt om zithoeken te creëren.

Ontwerp moderne tuinen en terrassen

moderne-terras-tuinpad-diagonale-houten-vloeren-sprookjes-lounge-fauteuil-roestvrij staal

Hier zie je weer dat er verschillende materialen gebruikt kunnen worden voor moderne terrassen. Als grijze en witte tegels een te koele sfeer uitstralen naar uw smaak, kunt u ook hout als vloerbedekking gebruiken. In combinatie met de patina, die hier gebruikt is voor de trappen en de open haard, ontstaat er een interessante look.

Versier met grind

moderne-terras-helling-design-bedden-planten-bankjes-houten-hek-privacy-bescherming-idee

De treden werden ook verlengd en tegelijkertijd gebruikt als bedden, waardoor de uitstraling van verhoogde bedden ontstond. Moderne terrassen inlijsten met grind is ongetwijfeld ook een goed idee. In dit voorbeeld dienen kiezelstenen ook als vloer voor het eetgedeelte beneden en de gezellige zithoek bestaande uit lounge rieten fauteuils erboven. Planten werden hier overvloedig verspreid.

Diverse moderne terrassen

moderne-terras-glasrailing-zwembad-bescherming-mozaïek-grijze-tegels-pergola-luifel

In deze buitenruimte zijn meerdere moderne terrassen ontworpen. Er is het zwembadgedeelte, dat is uitgerust met een glazen balustrade en ligstoelen. Onder een transparante pergola bevinden zich twee zitgedeeltes als overkapping, die slechts gedeeltelijke schaduw garandeert, wat perfect is in het warmere voorjaar.

Woonideeën voor op het terras

moderne-terras-buiten-woonkamer-bank-grijs-wenteltrap-salontafel-wit

Voor de zomer moet u denken aan moderne terrassen met een meer beschermend dak. Dit is tevens de derde zithoek op deze woning, die zich kenmerkt door comfortabele meubels waardoor het terras op een woonkamer lijkt. De vloer en het plafond zijn versierd met warm hout en een gezellige sfeer is gegarandeerd.

Tuinhaard voor moderne terrassen

moderne-terras-open haard-tuinontwerp-ideeën-brandhout-plank-baksteen-wit

Zoals u kunt zien, zijn de interieurideeën voor het terras talrijk. Of het nu gaat om een ​​open haard, een eet- en zithoek, of een overkapping boven de tuinkeuken, u moet zelf beslissen wat de beste elementen zijn voor uw omgeving. Voordat u echter aan uw terrasplanning begint, moet u zoveel mogelijk opties overwegen en zorgvuldig plannen!

Ontwerpen door Metropool ontwerp

Fernanda Marques Arquitetos Associados

O + L BOUWPROJECTEN

MGS Architectuur

Choeff Levy Fischman Architectuur + Design

Mario Romano

ICRAVE

Luis Bosch en Max streng

Knop modern ontwerp

YAMAMAR Design Architects en Terremoto

Bower-architectuur