Terrassen

Ontwerp het terras – verschillende elementen bieden een breed scala aan mogelijkheden

Ontwerp een terras mediterraan-keramische-terrastegels-blauw-wit

Als persoonlijke ontspanningsoase, beschut tegen de dagelijkse stress of als locatie voor geweldige barbecues met familie en vrienden, krijgt het terras een groot belang in de snelle tijden van vandaag. Veel huiseigenaren hechten bijzonder belang aan een individueel ontwerp volgens hun persoonlijke wensen. Dit kan worden gerealiseerd met behulp van verschillende elementen die de uitstraling en flair van het terras vormen. Waaronder:

– vloeren

– grasveld

– Planten

– Meubilair

– overkapping

– decoratie

– Zon bescherming

– Privacy bescherming

– tuinhuis

– Gereedschapsschuur

– Speeltoestellen voor kinderen: schommel, peuterbad, zwembad, enz. Als u uw terras wilt inrichten en nog op zoek bent naar ideeën voor de buitenruimte, bent u bij ons aan het juiste adres.

Elementen zoals planten, meubels en decoraties kunnen snel en eenvoudig worden uitgewisseld. Vloerbedekkingen, tuinhuisjes en luifels daarentegen zijn aankopen waarvoor een bepaalde levensduur wordt berekend. Betrouwbare functionaliteit en een aantrekkelijk uiterlijk zijn een vereiste. Aangezien het terras het hele jaar door aan weer en wind is blootgesteld, vormen met name deze criteria een uitdaging. Het kan geen kwaad om vooraf goed te onderzoeken en af ​​te wegen welke materialen u voor welke doeleinden wilt gebruiken.

Ontwerp van het terras – het centrale element: de terrasoverkapping

Ontwerp het terras zonwering-uitschuifbare-zonwering-terrasoverkapping-panelen-wpc-plank-combinatie

Omdat de terrasoverkapping de basis vormt om buiten te blijven, moet deze met grote zorg worden gekozen. Mogelijke terrasoverkappingen zijn:

– Hout

– tegels

– WPC

– keramische vloertegels

Hout en tegels zijn tijdloze klassiekers die nog steeds erg populair zijn. Ook op dit gebied staat de ontwikkeling echter niet stil: materialen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en geoptimaliseerd voor gebruik buitenshuis.

WPC-terrasplanken

Design terras -wpc-watervijver-vogelperspectief

Er zijn WPC-materialen die de mooie uitstraling van hout combineren met de praktische eigenschappen van kunststof. Het is voordelig dat WPC beter bestand is tegen vocht dan producten van puur hout en niet uitzet bij blootstelling aan hitte in vergelijking met producten van puur plastic.

Keramische terrastegels zijn ook een elegante oplossing. De keramische terraselementen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in verschillende designs. De houtlook varianten zijn erg populair. Het buitenkeramiek is gemakkelijk schoon te maken en is vorstbestendig, antislip en duurzaam.

Als laatste ontwikkeling op dit gebied vertegenwoordigen de Cerpiano vloertegels het eerste keramische buitenvloersysteem. Deze terrasoverkapping is tot nu toe alleen hier online te vinden.

Wat dacht je van deze keramische vloertegels??

Design terrasvloer-tegels-houtlook-eettafel

Keramische vloertegels zijn voorbestemd voor gebruik buitenshuis. Ze zijn extreem duurzaam, absoluut vorst- en weerbestendig, evenals kleur- en UV-bestendig. Daarnaast hebben de platen een uitstekende slipweerstand, zodat zelfs natte voeten niet het risico lopen uit te glijden als je op blote voeten loopt. Dankzij de breuk- en krasvastheid kunnen vallende voorwerpen en kinderspeelvoertuigen geen schade veroorzaken in de vorm van krassen, scheuren, etc. De keramische vloertegels danken hun bijzondere robuustheid aan hun productieproces: het 100% natuurlijke materiaal wordt verbrand bij extreem hoge temperaturen. Ook qua uiterlijk staat dankzij de tijdloze elegantie niets een langdurig gebruik van Cerpiano keramische vloertegels in de weg.

Ontwerp een terras in mediterrane stijl

terras-design-mediterraan-blauw-keramische-vloertegels-rotan-zitgroep

Je stelt je voor Terras in mediterrane stijl die je doet denken aan je vakantie in het zuiden? Dan vindt u bij de haardrode vloertegels gegarandeerd de juiste kleur. Bent u meer geïnteresseerd in een modern terras dat indruk maakt met zijn elegante stijl? In deze context slaat de vulkaangrijze versie zeker een goed figuur. Daarnaast biedt het kleurenpalet titaangrijze panelen die een mooi, licht oppervlak creëren en kastanjebruine panelen die een gezellige warmte uitstralen. De verschillende oppervlakken, glad en gegroefd, beïnvloeden ook het uiterlijk van het terras.

Door panelen van gelijke grootte in een kruisverband te leggen, creëer je een rechte structuur. Met de verspringende legtechniek (half-bond – het gebruik van halve panelen is hier vereist) kunt u een meer gevarieerde structuur creëren. De manier van leggen biedt ook de mogelijkheid om creatief te zijn.

De technische details zoals standaardformaten [1.492 x 325 x 40 mm (0,48 m²), 742 x 325 x 40 mm (0,25 m²)] evenals constructie- en plaatsingsspecificaties moeten in acht worden genomen.

Ontwerp het terras – combineren, uitbreiden, vergroten, verkleinen, …

terras-design-terras-platen-mogelijkheden-aanpassing-zwembad-gazon-uitbreiding

Met een succesvol gelegde vloerbedekking heb je de basis gelegd voor JOUW terras. U kunt dit nu afronden met passende decoratieve elementen, planten en andere accessoires. Afhankelijk van de leefsituatie kan het gebied geleidelijk worden uitgebreid: volgend jaar heeft u misschien een gereedschapsschuur nodig, heeft u interesse in een tuinhuisje voor gezellige barbecues of wilt u gewoon een zwembad aanleggen of aanleggen – UW terras biedt u de mogelijkheid om wees creatief en besteed alle creatieve activiteiten.