Terrassen

Overdekt terras – ideeën voor een ontspannen vrije tijd

Overdekt terras hout metaal constructie ideeën modern

Terrasoverkappingen zijn niet voor niets zo populair. Afgezien van het feit dat het terras er gezelliger uitziet, omdat het lijkt te zijn omgetoverd tot een kamer, is de overdekt terras heeft ook als voordeel dat het terras beter benut kan worden. In plaats van binnen te verstoppen in de regen of felle zon, kun je met een overkapping gemakkelijk buiten blijven. Misschien heb je het geluk dat je hieraan hebt gedacht toen je het huis bouwde en voor een overdekt terras zorgde door het dak te verlengen. Maar als u nog geen overkapping heeft vanaf de aanbouw van het dak van uw huis, dan zit er niets anders op dan deze toe te voegen..

Overdekt terras – welke varianten zijn er?

Overdekte terrashuisuitbreiding ideeën voor zwembadvloertegels

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen voor een overdekt terras. Het meest stabiel en duurzaam is een dak gemaakt van hout of metalen constructies. Het houten dak ziet er bijzonder goed uit en doet denken aan een gezellige boshut. Als zodanig kan het op een aantal manieren worden afgedekt.

Als je het alleen laat met de balken, of de metalen steunen, krijg je een soort pergola waarop klimplanten kunnen groeien die na verloop van tijd een aangename halfschaduw zullen creëren. Het sleutelwoord hier is “tijd”, omdat het daarvoor nodig is. Als u niet zo lang wilt wachten op een overdekt terras, kunt u in plaats daarvan mooie vouwgordijnen bevestigen, die u naar wens kunt openen of sluiten. Het nadeel van deze variant is dat hij je alleen kan beschermen tegen de zon, maar niet tegen regen.

Overdekt terras – functioneel en praktisch

Overdekt terras zon windscherm glazen dak metalen constructie

Hetzelfde effect krijg je als je het overdekte terras afdekt met glas, alleen is er dan ook bescherming tegen regen. Het glas kan transparant of gematteerd zijn en kan ook probleemloos gebruikt worden voor de overkapping van het terras zelf. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de lichttransmissie met rolgordijnen te regelen.

Mochten dergelijke varianten voor een overdekt terras niet schaduwrijk genoeg voor je zijn, dan is er natuurlijk nog de variant waarin een “echt” dak wordt gebouwd, dat wordt afgedekt met pannen.

Het overdekte terras wordt een wintertuin?

Overdekt terras hout open haard buiten eethoek

Een overdekt terras kan ook tegen de wind worden beschermd door bijvoorbeeld de zijkanten af ​​te sluiten met beglazing. Speciale folies, die eventueel ook kunnen worden verwijderd, zijn ook een goedkopere optie. Op deze manier krijg je ook een gezellige wintertuin, die je zelfs in het koude seizoen kunt gebruiken voor koffie met familie of vrienden.

Overdekt terras – voorbeelden van succesvol terrasontwerp

Overdekt terras zonwering ideeën modern

Als u niet kunt kiezen tussen al deze opties, zal de volgende galerij met voorbeelden voor een overdekt terras u zeker helpen. Alle mogelijkheden zijn daar vertegenwoordigd. Het is alleen belangrijk dat u duidelijk weet welke van de vele voordelen voor u het belangrijkst zijn en natuurlijk welk budget voor u beschikbaar is.

Als je al een overdekt terras hebt, ben je misschien op zoek naar een paar ideeën over hoe je dit het beste kunt ontwerpen en inrichten om het comfort en een aangename sfeer te behouden. Ook hier kunnen onze voorbeelden u zeker helpen. Maar laat je inspireren zodat je eenvoudig je eigen overdekte terras kunt plannen.

 Moderne glazen terrasoverkappingen beschermen ook tegen regenTerras metalen houtconstructie buiten eethoek

Het overdekte terras beschermt de meubels tegen regen en zon

Moderne terrasontwerpideeën privacyscherm bamboe

Rolgordijnen voor het overdekte terras beschermen in de zomer tegen de sterke zonnestralen

Terras rolgordijnen houten plantenpot ideeën

Terras houten dakraam zonlicht ideeën

Terras houten dak binnenplaats ontwerpideeën

Terras, massief houten dak, eettafel, bank, natuurstenen platen

Terrasideeën constructie massieve natuursteenplaten

Terrasideeën modern stijlvol design zonwering

Terrasideeën zonwering moderne natuursteenplaten

Terrasideeën Zonwering modern praktisch

Overdekt-terras-inclinatie-kunststof-aluminium-rotan-fauteuil-buitenhaard

Overdekt-terras-grijze-vloertegels-witte-tuinmeubels-rotan-hangstoelen

Overdekt-terras-corten-stalen-decoratieve-lezer-gesneden-panelen-privacy haag

Overdekte-terras-golfplaten-houten-frame-rotan-stoelen