Terrassen

Rieten stoelen en houten tafels brengen een vleugje exotisch naar een dakterras in Mexico

Rieten stoelen en houten tafels, hangstoelen, dakterras creëren een exotische bar

In dichtbevolkte gebieden bieden dakterrassen een toevluchtsoord tegen de chaos en het lawaai van de grote stad. Door hun royale oppervlakte zijn ze niet alleen geschikt om uw eigen toevluchtsoord te creëren. Feesten of zelfs officiële evenementen kunnen ook in de open lucht plaatsvinden. Geen wonder dat veel gerenommeerde restaurants en bars tegenwoordig op een dakterras zitten. Het hieronder beschreven dakterras in Mexico geeft bezoekers de kans om onder het genot van een cocktail te genieten van het uitzicht over de stad. Rieten stoelen en houten tafels voegen een exotisch tintje toe, fonteinen leiden het oor af van het straatlawaai en een pergola werpt verkoelende schaduwen over de stoelen. Het is een groene oase midden in de stad die uitnodigt tot verpozen en ontspannen.

Rieten stoelen en houten tafels op het dakterras toveren het om tot een exotisch toevluchtsoord midden in de stad

Dakterras rieten stoelen en houten tafels pergola tegelvloer

Toen de architecten van Vertebral het dakterras voor het eerst zagen, waren ze onder de indruk van zowel de grootte als het prachtige uitzicht. Ze besloten om van de beschikbare ruimte een kleine groene oase te maken. Eerst werd het terras omlijst met hoge glazen balustrades. Daarna werd er een plankenvloer gelegd en werd er een lange pergola gebouwd van lokaal hout.

Dakterras rieten meubelen lounge banken grijs pergola baksteen

De architecten hebben bewust geen roomdividers gebruikt om het terras zoals gebruikelijk in meerdere ruimtes op te delen. In plaats daarvan hebben ze ze optisch verdeeld in verschillende zones die verschillende functies vervullen. Gasten kunnen in alle rust kletsen onder de pergola en in de loungegroepen in de zon liggen. Er is zelfs een podium met een aangrenzende dansvloer. Perfect voor de zomeravonden wanneer er livemuziek wordt gespeeld.

Rieten stoelen en houten tafels dakterras pergola siergrassen

Groenblijvende exotische siergrassen, vaste planten en zelfs sierbomen werden in verhoogde perken geplant. Ze brengen veel groen op het terras, bieden privacy en bescherming tegen de wind en geven tegelijkertijd een vrij zicht op de stedelijke skyline. Het eindresultaat is een uitnodigende “ruimte” waar natuur en architectuur elkaar ontmoeten.

Dakterras rieten stoelen en houten tafels grijze ligbedden vaste planten

Het exotisch ogende tuinmeubilair verspreidt een luxueuze vrijgevigheid en voegt de finishing touch toe aan het terrasontwerp. De rieten stoelen en de houten tafels vormen samen met de hangstoelen van echt rotan, de hangmatten en de ligbedden van hout een comfortabele loungeplek waar bezoekers kunnen ontspannen.

Rieten stoelen en houten tafels komen helemaal tot hun recht met de woonaccessoires

Dakterras tuinmeubelen Marokkaanse stijl bank ronde tafel steen

Om het loungemeubel er niet saai uit te laten zien, hebben de architecten het opnieuw gestoffeerd en versierd met sierkussens met kwastjes. Het hoogwaardige textiel voelt bijzonder aangenaam aan op de huid. Meerdere salontafels met metalen poten en een massieve natuurstenen plaat maken het meubilair op het dakterras compleet. Om ervoor te zorgen dat de gasten zich ook ‘s avonds op hun gemak voelen, werden er verschillende hanglampen en vloerlampen geïnstalleerd. Ze creëren een romantische sfeer na zonsondergang.

Naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes

Rooftop bar vorm gootsteen baksteen stenen grind

De bar is door middel van grote glazen schuifdeuren naadloos verbonden met het aangrenzende dakterras. Ook de grens tussen binnen- en buitenruimte loopt door de inrichting in elkaar over. Binnen was het restaurant ingericht met dezelfde rieten stoelen en houten tafels die ook comfortabel buiten zitten.

Het exotische dakterras in Mexico is een uitstekend voorbeeld van een geslaagd terrasontwerp. De natuurlijke materialen zorgen voor een gezellige sfeer en de planten ontspannen de zintuigen. De waterpartijen zorgen voor de finishing touch en creëren een echte stadsoase.

Dakterras plant hoge emmer bakstenen muur

Dakterras oosterse lantaarn design waterornamenten

EEN wervel project