Terrassen

WPC-terrasplanken – waterdichte en duurzame bekleding

wpc-terrasplanken-zwembad-luxe-lounge-visualisatie

Hout ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het materiaal is slechts in beperkte mate geschikt voor buitengebruik – vooral vocht kan het nauwelijks aan. Zelfs de meest duurzame exotische houtsoorten hebben speciale coatings nodig en hebben regelmatig onderhoud nodig. Als je jezelf deze moeite wilt besparen, kun je het hout gebruiken WPC-terrasplanken vervanging. Ze bieden een waterdicht en duurzaam alternatief voor houten vloeren.

WPC-terrasplanken – vergeleken met hout

wpc-decking-detail-color-profiles-antislip-maatvast

Een fundamentele vergelijking tussen WPC-terrasplanken en hout kan niet worden gemaakt. Dit komt voornamelijk door het feit dat de verschillende houtsoorten / inheems en exotisch / zich ook buiten anders gedragen – sommige zijn stabieler en kunnen lang meegaan, terwijl andere na enkele jaren sterk vervormen. De duurzaamheid van het natuurlijke materiaal is vooral te danken aan factoren als – onderbouwconstructie, bestaande/niet bestaande speciale coating en natuurlijk de ligging van het terras. In principe zijn terrassen en balkons op het noorden en oosten meer blootgesteld aan slecht weer en in dit geval is het raadzaam om een ​​dak te bouwen.

WPC-terrasplanken – voor- en nadelen in één oogopslag

Terras met metaal- en glasconstructie in modern gebouw

de WPC-terrasplanken verschillen ook sterk in kwaliteit van elkaar. Ze worden aangeboden in twee versies – met of zonder holte, de tweede is in wezen duurzamer en duurzamer. Bovendien kan de kleur van de kunststof planken in de loop van de tijd veranderen – wat voor de koper vaak een verrassing is. Boards van lagere kwaliteit kunnen broos worden.

WPC-terrasplanken bij het zwembad – waterbestendig en vormstabiel

wpc-terrasplanken-zwembad-modern-landschaps-gazon-huis

Een algemene vergelijking is niet mogelijk, maar er kan wel een vergelijking gemaakt worden tussen een bepaalde houtsoort en WPC-vloeren. Bovenal moet de koper aandacht besteden aan de kwaliteit van de twee, de speciale behandeling van het oppervlak die het materiaal beschermt tegen sneeuw en regen en natuurlijk de zorg.

Combineer WPC terrasplanken met moderne kunststof rotan stoelen

wpc-terrasplanken-kunststof-rotan-bruin-stoffering

de WPC-terrasplanken hebben de volgende voordelen – ze zijn gemakkelijk te onderhouden, meestal zeer duurzaam en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen / houtsplinters en kinderen die op blote voeten lopen, kunnen zichzelf verwonden /. De nadelen hebben voornamelijk te maken met de optica – de WPC-terrasplanken kan de prachtige houtpatina maar gedeeltelijk imiteren.

Vloeren voor het zwembad – WPC-platen zijn perfect

Ideeën voor tuinontwerp met reliëfoppervlak voor vloeren

Sommige fabrikanten slagen er echter in om de natuurlijke houtnerf te imiteren – zoals de hoogwaardige collectie van Twinson.

De WPC-platen zonder holte vervormen niet 

Luifel Tuin Zwembad Zithoek Rotan Meubels Zitzak

Bestendig en gemakkelijk te onderhouden – WPC-vloeren voor buiten

Luifel Tuin Zwembad Zithoek Rotan Meubels Zitzak

Stijlvolle toevoeging aan de architectuur

Vloerbedekking WPC minimalistische moderne architectuur eengezinswoning

Lekker op het terras zitten

Rotan meubelen rotstuin rivierbomen

Voor het poolhouse

Houten vloeren of WPC-platen - voordelen nadelen

Vloerplank ligstoelen tuintafel gazon

Kruk ligstoel zwembad tuin palmbomen prachtige natuur

Terras op het noorden tuin gazon klimplanten

Vloerplaat WPC-bestendig materiaal lantaarn zithoek tuin

Planken vloer kunststof balustrades openbare ruimte

Vloeren siergrassen mooi design natuur houtlook

Terrasvloeren WPC houtvergelijking ontwerpideeën

Terras bezetten zithoek waterpartijen tuinvijver

Rotan meubelen parasol plavuizen rivierstenenTerrasplanken lantaarn plantenbak piketomheiningWPC zwembad reliëf oppervlak antislip

Tips om uw zwembad te verbeteren