Tuinieren

17 bloemen en planten die op magische wijze vlinders in de tuin aantrekken

Buddleia koninklijk rood

Creëer de perfecte vlindertuin door de juiste bloemen te planten. Deze prachtige planten lokken je op magische wijze Vlinders in de tuin en bieden ze een levensonderhoud.

1. Phlox voor vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin trekken phlox aan

Phlox heeft de hele zomer prachtige rode, roze, lavendelkleurige of witte bloemen. Hun prachtige geur verrukt onze neuzen net zo veel als hun nectar hongerige vlinders verrukt.

2. Anijshysop – vlinders in de tuin

vlinders tuin anijs hysop paars

Er zijn veel redenen om anijshysop te kweken. Deze plant is hitte- en droogtetolerant, de herten en konijnen laten hem met rust, hij bloeit wekenlang in de nazomer en de vlinders zijn er dol op. Het is ook een geweldige snijbloem.

3. Royal Red vlinderstruik of Buddleia

Vlinders in de tuin vlinderstruik

Deze struik wordt niet voor niets de vlinderstruik genoemd – hij is de hele zomer bedekt met vlinders. Een makkelijk te verzorgen struik met geurende bloemen in de kleuren blauw, paars en wit.

4. Oranje kroontjeskruid

oranje kroontjeskruidvlinders in de tuin

Terwijl je deze oranje kroontjeskruid kweekt, kun je er zeker van zijn dat je veel monarchvlinders in de tuin zult aantrekken. De vlinders drinken in de zomer nectar van de oranje bloemen en de rupsen voeden zich met de bladeren van de plant.

5. aster

Vlinders in de tuin aster plantensoorten

Een prachtige herfstplant die bloeit in de kleuren blauw, paars, roze, rood en wit. Aster heeft een dubbele rol. De bloemen voorzien de vlinders van nectar voor de herfst en de rupsen voeden zich met de bladeren van de plant.

6. Rode zonnehoed

vlinderplanten rode zonnehoed

Er zijn veel redenen om zonnehoeden te kweken als je een zonnige tuin hebt. Het is de favoriete plant van veel vlinders. Verdraagt ​​hitte en droogte, een perfecte snijbloem en bloeit het grootste deel van de zomer.

7. Salvia – Blue Queen of May Night

vlinderplanten mainacht blauwe koningin

Er is een soort Salvia voor elke tuin: sommige zijn groot, sommige zijn kort. Sommige hebben blauwe of paarse bloemen en andere hebben rode, oranje of roze bloemen.

8. Converteerbare roos (Lantana)

Vlinders in de tuin

De kleurrijke veranderende roos bloeit de hele zomer in felle tinten paars, roze, rood, oranje, geel, crème en wit. De veelzijdige plant staat perfect in zowel bloempotten als perken. De vlinders zullen het met ons eens zijn – de converteerbare roos is een perfecte aanvulling op uw vlindertuin.

9. Penta’s

vlinder bloemen pentas tuin

Een tuinkampioen met stervormige bloemen in felle kleuren als roze, rood en wit. Deze bloem houdt van warme omstandigheden, is goed bestand tegen droogte en is een veilige lokstof voor vlinders en kolibries.

10. Passiebloem

Passiebloemklimmer trekt vlindertuin aan

De passiebloem is een van de meest exotische klimplanten die je kunt kweken. Het is ook een van de beste voor vlinders, aangezien een groot aantal van hen hun nectar drinken.

11. Mexicaanse zonnebloem

Mexicaanse zonnebloemvlinders in de tuin

Deze plant is lang, weelderig en perfect voor vlinders. Geniet de hele zomer van deze onderhoudsvriendelijke, grote, oranjekleurige bloemen.

12. Verbena – Verbena bonariensis

Verbena vlinders planten bloemen

Deze plant is een perfecte snijbloem – maar maak je geen zorgen over het gebruik in boeketten. Hoe meer je knipt, hoe meer hij bloeit met mooie paarse bloemetjes.

13. Zinnia

Zinnia in de tuin trekt vlinders aan

Bijna iedereen houdt van de zinnia, daarom is het ook een favoriete bloem van vlindertuinders, hoveniers en beginners. Hij bloeit de hele zomer in een eindeloze reeks kleuren.

14. Waterstoofpot

wasserdost roze bloemen tuin vlinders magnit

Kweektorens van Wasserdost die meer dan 6 meter hoog worden. Als je niet zoveel ruimte in je tuin hebt, maak je geen zorgen – sommige soorten blijven kleiner.

15. Susan met zwarte ogen

zwartogige susanne tuin zomerbloeier

De zwartogige Susanne is net zo perfect voor boeketten als voor vlinders. Deze stevige vaste plant bloeit in de nazomer met grote gele bloemen.

16. Bronzen venkel

Vlinders in de tuinplant bronzen venkel

De bronzen venkel voegt textuur toe aan elke tuin met zijn filigrane bladdecoratie. Het is ook een veilige manier om zwaluwstaartvlinders in de tuin aan te trekken.

17. Meisjesoog

girl's eye bloem lokken vlinders in de tuin

Deze prachtige meerjarige bloem heeft kleine gele bloemen over weelderig groen blad dat de Vlinders in de tuin trekt aan.