Tuinieren

Een bedrand bouwen – een bedrand van hout, metaal of steen

bedrand gebouw zwarte hamer tuindecoratie

Geen tuin is compleet zonder de juiste perkrand – want die geeft structuur aan de buitenruimte en zorgt voor orde. We laten je enkele ideeën zien over hoe je dat kunt doen Bouw bedranden kan en geeft u een overzicht van de materialen.

Bouw bedranden – van metaal, van steen of liever van hout?

bietenrand bouwen hout pfaehle verhoogd bed bloemen kool gazon tuin

Als je je bedden wilt omlijsten, heb je in principe verschillende opties om uit te kiezen – je kunt een laag decoratief houten hek gebruiken, een bedframe van metaal of elastiek kopen of frame-elementen van natuursteen / gietsteen gebruiken. In principe gaan al deze alternatieven gepaard met hoge kosten. Dakpannen en bakstenen zijn een goedkoop alternatief. Je kunt ook grind, rivierstenen, glazen flessen of gerecycled hout / bijvoorbeeld pallethout gebruiken. Onze tip – meet de tuin van tevoren, maak een schets en markeer de rand van het bed erop. Bereken dan precies hoeveel meter je nodig hebt voor je project.

Bouw bedranden – randelementen van gietsteen

bloembed rand gebouw natuursteen idee kiezelstenen weg rotstuin

De bedrand van natuursteen ziet er natuurlijk uit en is een mooie toevoeging aan de landelijke tuin – maar is helaas ook duurder. Een goedkoop alternatief is het zogenaamde steengieten – het is gemaakt van cement, maar heeft een vergelijkbaar uiterlijk. Het is makkelijk te verwerken en de mogelijkheden voor de mallen zijn bijna eindeloos. U kunt wit cement gebruiken om de bedombouw van gietsteen te maken, omdat deze eenvoudig naar wens in te kleuren is. Zo bouw je een originele border die perfect past bij de stijl en inrichting van je tuin.

Bedombouw van steen, hout of kunststof – een overzicht

Het metalen bedframe zorgt voor meer orde in de tuin

Tuinieren op strobalen – Innovatief planten en verzorgen van groenten

Moderne cortenstalen border voor in de tuin

bietenrand bouwen cortenstaal roestvrijstalen treden vorm tuinpad

Wil je een hoogwaardige border aanleggen en de tuin op verschillende plekken scheiden, dan is de border met cortenstaal een goede keuze. Het materiaal is bijzonder weerbestendig en de elementen hebben geen speciale onderbouw nodig. De natuurlijke roest zet mooie accenten in de tuin en past goed bij elke tuinstijl. Zo geef je de tuin een duidelijke structuur en realiseer je tegelijkertijd een mooie landschapsarchitectuur.

Combineer materialen voor randen

bietenrand bouwsteen grind natuursteen combinatie gazon bloembed

Als u een heel bijzonder tuinontwerp wilt, kunt u de bedden in de buitenruimte omlijsten met verschillende materialen. Zo kunnen ze gedifferentieerd worden naar type of kan de tuin op orde worden gebracht. Je kunt ook een combinatie van materialen gebruiken om een ​​bloembed te bekleden. In dit geval moeten de geselecteerde randen een verschillende hoogte, structuur en kleur hebben om visueel van elkaar te verschillen. Een goed voorbeeld hiervan is te zien op de foto. Voor de bedrand worden hier natuursteen, grind en klinkersteen gecombineerd. Zo wordt het bed meteen een blikvanger in de tuin.

Bedrand gemaakt van rivierstenen en grind

Rand-bedden-bouwen-rivier-stenen-grind-tuin-hoge-vaste planten

Er zijn zelfs een aantal opties voor het afkanten van stenen bedden. Naast natuursteen en klinker kunnen ook keien of rivierstenen worden gebruikt om de bedden te begrenzen. Deze zijn makkelijk te vinden in de natuur en kosten dus niets. Bovendien is elke bedrand van rivierstenen uniek, net als de stenen zelf.Als je hebt gekozen voor een tuinontwerp zonder gazon, kun je het gazon vervangen door grind en de keien direct in het grind leggen.

 Bouw bedranden – steen gegoten voor de exotische tuin

Bietenkanten-bouwen-beton-veilig-kanten

Het steengieten als bedrand is niet alleen goedkoop, maar kan ook in elke gewenste vorm worden vormgegeven. U bepaalt zelf of rond, vierkant, met bloemen of andere versieringen. Deze variant is perfect voor een exotische tuin met mulch en groene struiken. Steengoed kan worden gebruikt om prachtige randen te bouwen die de mulch visueel van het gazon scheiden.

Bouw bedranden van pallets

Bedding-bouw-hout-laag-hek-groenblijvende-kruiden-ideeën

Door zijn mooie uitstraling en natuurlijke effect is hout een populaire variant als je een bedframe wilt bouwen. Als u een beperkt budget heeft, kunt u zelfs pallethout gebruiken, dat veel goedkoper is maar er nog steeds net zo goed uitziet. De pallets kunnen eenvoudig worden herschikt en passen perfect op de rand van verhoogde bedden.

Bedframe gemaakt van gerecycled hout zelf bouwen

Bietenrand-bouw-hout-gerecycled-hoog-afbakening

Als je houdt van de uitstraling van oud hout, dan kun je het bedframe bouwen van gerecycled hout. Het teruggewonnen hout heeft een meer natuurlijke uitstraling en is daarom perfect voor traditionele tuinen. Je kunt dit gebruiken om een ​​klein houten hek voor je bloembed te bouwen en orde te scheppen in de tuin.

 Stenen rand voor de landelijke tuin

Bloembed-bouwen-landelijk-keien-tuinpad

Als je droomt van een weelderige landhuistuin, die indruk maakt met veel kleuren en heerlijke geuren, dan heb je een mooie border nodig. Anders kunnen planten schieten en zich over de hele tuin verspreiden. Niet alle materialen kunnen echter worden gebruikt voor de bedrand in de landhuistuin. Materialen als metaal of elastiek passen gewoon niet bij deze bijzondere tuinstijl. Aan de andere kant kun je niet verkeerd zijn met een stenen omlijsting. De stenen geven de landhuistuin een romantisch tintje en combineren prachtig met de bloeiende perken.

 Bouw zelf een tuin in landhuisstijl – natuurlijk beddengoed gemaakt van hout en steen

Perk-gebouw-tuin-landelijke-stijl-bloemperken-randen

Als alternatief voor steen kunt u een bedframe van hout maken voor een landelijke tuininrichting. Hier wordt echter vooral oud hout bedoeld omdat het de populaire rustieke uitstraling creëert. Combinaties van hout en steen kunnen ook voordelig zijn in de landhuistuin en zorgen voor mooie accenten in de buitenruimte.

 Natuursteen border voor de volkstuin

Bedding-bouwen-natuursteen-randelementen-gazonrand

Natuursteen is meestal duurder en heeft daarom alleen de voorkeur als border in kleinere tuinen. Om een ​​harmonieus totaalbeeld in de tuin te creëren, kunt u de bedrand met natuursteen combineren met een tuinpad van hetzelfde materiaal.

Bouw bedranden – maak zelf bedranden van oude stenen

Bedding-gebouw-gazon-rand-natuursteen-rand-gazongebied

 Bouw zelf bedranden van bakstenen en muur met beton

Bedding-bouwstenen-beton-ideeën-grind-vloer

 Randafwerking van bakstenen – een stijlvol en goedkoop idee

Bloembed-bouwen-bakstenen-grind-tuinpad

Bouw bedranden – Op het voorplein bloemperken aanleggen en omranden

Perkgoed-randen-gazon-ideeën-bloemperken bouwenHet bloembed omranden – korte stapsgewijze instructies

Bedding-bouwen-steen-metaal-instructies

Bepaal eerst de lengte van de rand en markeer deze

Bedding-randen-bouwmaterialen-ideeën kiezen

Stap 2 – selecteer het materiaal / hieronder afgebeeld – geprefabriceerd metaal Gazonrand /

Beddengoed-bouwideeën-metaal-elastisch

Of vierkant hout / dat in ieder geval met metalen klemmen moet worden vastgezet

Beddengoed-gebouw-metaal-beddengoed-weide

Natuursteen is duur, maar gietsteen/onder/ heeft een gelijkaardige uitstraling

Bedding-bouwen-steen-gieten-zonder voegen

Graaf diep in de rand van het bed en versier het dan met rivierstenen

Bloembed-bouw-stenen-ideeën-instructies

Idee voor het bouwen van beddengoed met metalen randen

Bedding-bouwen-beton-straatstenen-randen

Bedding-randen-bouwen-stenen-zelf-ideeën-maken