Tuinieren

Een kas bouwen – tips voor hobbytuinders over het telen van groenten

kassenbouw idee-hout-bloempot

Een kas vangt de zonnestralen op en maakt gebruik van het broeikaseffect zodat groenten langer kunnen oogsten. Onder het glazen dak worden de lucht en grond goed opgewarmd zodat zaailingen kunnen groeien en ontkiemen als het buiten nog koud is. Iedereen in eigen tuin Bouw een kas en aangezien je groenten wilt telen, moet je natuurlijk van tevoren een aantal dingen overwegen. Dus wat is er nog meer belangrijk om te weten bij het plannen??

Een kas bouwen – wat te overwegen??

kasgebouw achthoekig-design-vintage-style-klein-buesche-bluehen

Met een stabiele en stormvaste kas kan het tuinseizoen verlengd worden van het vroege voorjaar tot het late najaar. Een kas bouwen is de droom van elke hobbytuinier. Je hebt bijna de vrije hand met de vorm en het ontwerp. Kits in verschillende maten en prijsklassen worden aangeboden in tuin- en bouwmarkten en op internet – van vrijstaande en schuine kassen tot extreem goed geïsoleerde thermische kassen. Of je nu bouwt met hout, glas of metaal, je hebt extra accessoires nodig zoals tafels, planken, verwarming, bewatering, ventilatie, plantenverlichting, prikbakken, etc..

Werk beschermd in de kas

kassenbouw-tuinaccessoires-fruit-groenten

Een kas voor het kweken van groenten hoeft niet heel groot te zijn. Een goede planning en voorbereiding is erg belangrijk. Voor groenteplanten zijn nog kleinere kassen en kassen in miniformaat voldoende. Het gaat om een ​​eenvoudige beschermconstructie van kunststof die flexibel in de tuin kan worden verplaatst. Als je wat meer ruimte nodig hebt voor stekken en jonge planten, moet je een inloopkast hebben Bouw een kas. Dit biedt voldoende ruimte op meerdere niveaus.

Veilig planten overwinteren in de kas

kas-gebouw-zwart-deco-pompoen-raam-ruiten

Een kas biedt in de winter een ideale beschutting voor planten en dient tevens als werktafel en opslagruimte voor gereedschap. Ook in de zomer gedijen sommige groenten, zoals tomaten, beter in de kas. Kasruiten zijn gemaakt van glas of doorschijnende kunststofplaten. De basisconstructie voor een kas bestaat meestal uit aluminium of verzinkt staal. De beschermlaag op houten kassen moet regelmatig vernieuwd worden.

Tuin onder een glas

kas-bouw-wit-schattig-design-romantische-schuur

Men dient te kiezen voor een stabiele, blijvende structuur op een vorstbestendige ondergrond. Voor de overwintering van planten moet de kas voldoende isolatie van de vloer hebben. Uw tuinwerk is onafhankelijk van het weer.

Greenhouse verlengt het tuinseizoen tot in de winter

Glazen huis bouwen planten groeien build-stekken rekken systeem box

wie een? Bouw een kas klimaatbeheersing moet overwegen. Het kan zowel verwarmd als onverwarmd zijn (koud huis). In het koelhuis is het microklimaat ideaal voor veel robuuste potplanten. Zorg voor voldoende luchttoevoer op warme dagen! Automatische ventilatoren zijn niet ingewikkeld om te installeren.

Kas bouwen-tips Hobbytuinier materialen-tomaten telen Oranjerie

Meerdere beglazingen garanderen een goede thermische isolatie 

jonge planten kweken kas kas bouwtips tuinseizoen

Kastips - Kas bouwen Verleng het tuinseizoen

Tips voor tuingereedschap voor kasplanken, tafels, bedden, verwarming, irrigatie

Kas kas-tuin jonge planten-groenten kweken-zaailingen-tips-onverwarmd

Houten kassenbouw tips-hobby tuinieren

Tuintips Hobbytuinieren Kasventilatie Verwarming Kasbouw

kas kunststof-metaal-frame-klein-design

kas-gebouw-uitgewerkte-hut-look-dakraam-solar

kas-gebouw-tuin-idee-plant-cultiveren-groente-fruit

kassenbouw-steiger-hout-glas-diy-idee

kasbouw hobby tuinman-accessoires-folie-metalen-steiger-planken