Tuinieren

Groenten op het balkon – creëer een verhoogde bedtuin

verticale tuin tegen groentesaladerassen

Het is nu winter, maar de herinneringen aan de hete zomer en de mooie momenten op het balkon zijn nog vers. Maar één ding ontbrak zeker: een moestuin! Maar hoe kun je met succes kruiden en? Groenten op het balkon salarisverhoging? Het antwoord is simpel: een tuin met verhoogd bed kan groenten zoals spinazie, sla en wortelen huisvesten. Het is belangrijk dat de zon direct op de volkstuin schijnt en dat de planten worden beschermd tegen de wind.

Groenten op het balkon – ruimtebesparende verhoogde bedden

Kruidenbloempotten, rotandoos, zorg voor groenten

Je kunt niet wachten tot de zomer komt en je bent heerlijk Groenten op het balkon kan groeien? Start nu met de keuze van emmers en dozen. Paprika’s, tomaten, komkommers en tal van soorten bonen kunnen perfect in één pot geplant worden. De emmer moet 12-15 liter per plant kunnen bevatten. Deze groenten houden van het zonnige en beschutte balkon. In een hoogslaper met afmetingen van ca. 80x100x30cm kunnen ca. 22 salades geplant worden. Bij het ontwerpen van een balkon moet u echter letten op het totale gewicht – wanneer de emmers met aarde zijn gevuld, wegen ze behoorlijk wat en een balkon kan maar een bepaalde belasting dragen.

Plant groenten op het balkon – begin met plannen in de winter

Kruiden balkonbeplanting zomer tomaten verzorgen

Nadat u de bloembakken en emmers hebt verkregen, de afzonderlijke soorten groenten hebt geselecteerd en u tot in detail hebt geïnformeerd over hoe u ze moet verzorgen, kunt u beginnen met plannen. Het is het beste om er in de winter mee te beginnen – de tomaten kunnen bijvoorbeeld in maart op de vensterbank worden gezet en zodra de lente komt op het balkon. Als je groenten uit zaden wilt kweken, moet je de afzonderlijke dozen labelen. Het is in ieder geval aan te raden om een ​​tuinplan op te stellen en een dagboek bij te houden zodat er niets vergeten wordt.

Groenten fruitbomen plantenbakken

Zorg planten rotan dozen emmers

Onderhoudstips voor dakterrassen

midden in een grote stad zorg groene oase

Bloembak reling sla verzorgingstips lente

Tuin dakterras huis houten kist reling

Onderhoudstips balkon zomer zonnig windscherm

Bloemen kruiden kamille planten hobby tuinman

Balkon tomaat wortel ui salade

Gazon besproeien – tips voor het juiste onderhoud van gazons