Tuinieren

Grote bloempotten planten – 60 ideeën, foto’s en suggesties

grote bloempotten plantentuin stoplicht tafeldecoratie

Als je niet de ruimte of het geduld hebt om een ​​meestertuinier te worden, kun je in plaats daarvan containertuinieren onder de knie krijgen. Het is een makkie – alles wat je nodig hebt is een grote bloempot, potgrond, wat planten en je bent klaar om te gaan. Zelfs als de mogelijkheden echt talrijk zijn, geven we je enkele suggesties voor het planten van grote bloempotten. Met onze ideeën voor plantcombinaties zult u geïnspireerd raken om uw terras of balkon te verfraaien met mooie potplanten en het hele jaar door te genieten van hun bloei.

Bloembakken nazomer Hardwerkende Lieschen Impatiens veelkleurige brandnetel

Deze emmer met makkelijk te verzorgen planten is een waar genoegen in de nazomer. De focus ligt op de levendige ‘Rustic Orange’ gekleurde brandnetel (Solenostemon scutellarioides), die te herkennen is aan zijn roestige bladeren en die blijft tot de eerste nachtvorst. De vuller in deze compacte emmer is de hardwerkende Lieschen ‘Compact SunPatiens’ (Impatiens sp.). Met minuscule oranje bloemetjes en donker glanzend blad contrasteert hij goed met de bronskleurige brandnetel. De kleine snapper ‘Yellow Moon’ (Torenia sp.) Vult het arrangement aan met overhangend, weelderig groen en presenteert zijn delicate, gele bloemen met paarse accenten. Zet de emmer in de volle zon of halfschaduw en zorg voor goed water.

Bloempotten plantenschaduw caladias waternavel Fournier-Tourenien

Deze vier planten geven de illusie van een jurk tot op de grond. Helemaal bovenaan schitteren de caladia’s – ‘Celebration’ en ‘Florida Sweetheart’. Clusters van witte Fournier-touringia vullen de lege ruimtes tussen de caladiumstengels en bedekken ook de hele emmer. De laatste blikvanger is de elegante waternavel die over de rand van de kuip is gegroeid. Zet de beplante bloempot in de schaduw en geef hem regelmatig water.

Varens Ivy Impatiens Caladien Shade

Caladiums behoren tot de meest populaire planten voor schaduwrijke locaties en betoveren ons met hun prachtige bladeren. Hier ziet u een voorbeeld met Caladium ‘Miss Muffet’. Andere populaire soorten zijn ‘Pink Simphony’, ‘Iceberg’ en ‘Candyland’.

Bloempotten groepsterras zinnias fuchsia geel

Het hoogtepunt in deze bloempotten zijn de prachtige zinnia’s – ‘Zowie! Yellow Flame ‘en’ Magellan Salmon’. Paarse verbena’s en blauwe magische bellen dienen als vulstoffen en vormen een mooi contrast met hun textuur en kleur. Kies voor goedkope plastic emmers die weerbestendig en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Het groeperen van je potten in een kleine ruimte kan een gezellige minituinsfeer creëren.

Rieten mand zinnia cape leadroot veranderende kruid klimop

Deze geweven rieten mand is een geweldige manier om een ​​blinde buitenmuur te versieren. Het ziet er net zo mooi uit tegen een achtergrond van baksteen, hout of beton. Roze zinnia’s en gele knolbegonia’s zijn de “thrillers”. Cape leadwort ‘Blue Cape’ en converteerbare roos ‘Golden Lantana’ geven een extra vleugje drama als opvulling. De Engelse klimop met zijn delicate, bekende vorm is de “spiller” die deze prachtige hangende pot een gevoel van beweging geeft.

Zomer Zinnias Magic Bells Verbenas

Een eenvoudige bloempot die elke donkere hoek kan opfleuren. Gele magische bellen en fuchsiakleurige zinnia’s harmoniëren met de koperkleurige pot. Paarse verbena’s bieden nog een interessante blikvanger. Doordat de magische bel hangend groeit ontstaat er een fijn gevoel van beweging.

hoge plantenbak glasvezel moderne erwtenplant Ageratum

Hoge plantenpotten van glasvezel met steenlook zien er tijdloos mooi en uiterst modern uit. Dankzij de duidelijke geometrische vormen slaan ze overal een goed figuur. De neutrale tint brengt de unieke natuurlijke schoonheid van de bloemen naar voren. Hier overtuigt de erwtenplant (Senecio rowleyanus) met zijn unieke vorm, terwijl paarse magische bellen en paarse ageratum-planten subtiele kleurspatten toevoegen.

blauwe waaierbloem succulent zomer hangende plantpot glasvezel

Hangende bloempotten zijn een gemakkelijke manier om ruimte te besparen en een kamer prachtig te decoreren. In dit voorbeeld wordt een mengsel van vetplanten geplant in een hangende pot van glasvezel. De blauwe waaierbloem vormt een verfrissend contrast met de donkere pot. De bloeiperiode van de groenblijvende, kruidachtige plant loopt meestal van mei tot oktober.

Bloempotten plant zomer tinnen kuipjes converteerbare rozen hardwerkende hagedissen

Dit stevige tinnen bad – een juweeltje op de rommelmarkt – is gevuld met een levendige mix van converteerbare rozen en hardwerkende hagedissen. Met hun dichte bladerdek vormen donkerrode Alternanthera-planten, groene brandnetels en gele waternavel een prachtig decor voor de bloeiende planten. Coleus-soorten (gekleurde brandnetel) werden voor het eerst naar Europa gebracht in de 18e eeuw en zijn nog steeds erg populair. Ze kunnen niet goed tegen de kou, dus plan ze niet te snel in, b.v. B. in maart buiten zetten.

Het geheim van deze rustieke esthetiek is om de plantenbak niet te overplanten. Deze verweerde, roestige metalen emmer van de rommelmarkt is beplant met evergreens, vrijbloeiende Rieger begonia’s, gekleurde brandnetels en andere eenjarige bloemen.

Een eenvoudige gereedschapskist van gegalvaniseerd metaal wordt een bloembak en past perfect bij de lentedecoratie op de tuintafel. Een klassieke combinatie van lichtgroene munt, rode geraniums en witte zilverkool zie je hier. De rustieke charme van het verweerde metaal contrasteert met de zachte en subtiele kleuren van de bloemen.

Plaats deze vintage uitziende metalen emmer in een dromerige, romantische tuin of op een lichtovergoten terras. Het bad zelf is ontworpen met klassieke Victoriaanse lijnen, maar het zijn de bloemen die het geheel echt magisch maken. De sleutel tot succes voor deze look is het combineren van contrasterende texturen. Clublelies, roze dianthus, Ipomoea ‘Ace of spades’, delicate blauwe lobelia en roze angelonia’s vormen een geweldig ensemble vol kleuren en texturen.

zomerhangmand dianthus zilverblad klimop

Deze romantische hanging basket geeft een gevoel van magie en mysterie door zijn prachtige kleuren. Om dit bewegingseffect te bereiken, moet u proberen de bloei en het bladgroen in evenwicht te brengen. Zet eerst een hanging basket met veenmos en plant dan dianthus, petunia, bladzilver en klimop. Laat bobhaartjes (Soleirolia soleirolii) aan de hanging basket hangen.

zomertafel terras petunia's dianthus evergreen

Om een ​​indrukwekkende bloempot te creëren kun je de planten het beste op verschillende hoogtes plaatsen. Als je bloemen zoals dianthus kiest om in het oog te springen, kun je niet fout gaan.

Petunia Dianthus Bob Haired Bloempotten Zomer

Deze levendige compositie zet de bloemen in de schijnwerpers. De bloempot met de overhangende bloemen troont op een wit geschilderde bakstenen muur – er zijn roze petunia’s, delicate korte haren en roze dianthusballen.

grote bloempotten plant rode geraniums veelkleurige brandnetel siergras

Vroeger hadden de zuiderlingen de keuze tussen geraniums die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vochtigheid en die met veel bloemen. Deze keuze hoeft nu niet meer gemaakt te worden, want de hybride rassen Calliope bieden het beste van twee werelden. De rode geraniums vormen het middelpunt van deze compilatie, terwijl Ipomea batatans en gekleurde brandnetels een prachtig decor vormen.

Zonneterras sierasperges Impatiens Efeutute Neon

Een mooie bloempot met makkelijk te verzorgen planten voor zonnige terrassen. SunPatiens kan uitstekend overweg met de sierasperge Asparagus densiflorus en de efeutute Neon. Alles is ondergebracht in een geglazuurde keramische pot, waarvan de lichtgroene afwerking de natuurlijke kleuren van de planten onderstreept.

Gemengde cultuur sla groenten viooltje geel grote plantenbak

De gemengde culturen worden steeds populairder. Ook groenten en bloemen kunnen hun teamspirit tonen in de bloempot. Donkerpaarse viooltjes zijn prachtig te combineren met donkere slasoorten zoals Lollo Rossa.

grote bloempotten plant zomer taro plant olifant oor

Het hoogtepunt van deze prachtige zomerplantencombinatie zijn de extra grote bladeren van de taroplant (Colocasia esculenta), ook wel olifantenoren genoemd. Kleine, kleurrijke bloemen dienen om de gaten op te vullen. Taro is een bolgewas en is perfect voor diepe bloempotten. Met goede zorg kan hij anderhalve meter hoog worden. Het olifantenoor vormt gele bloemen die in juli-augustus te zien zijn.

grote bloempotten plant leeuwenbek Dianthus sedum petunia

Wanneer bepaalde kleuren en texturen worden herhaald, ontstaat er een mooi, uniform geheel. Leeuwebekken (Antirrhinum majus’ Liberty Classic Yellow), Dianthus ‘Boquet Rose Magic’ en Veronica spicata ‘Red fox’ kunnen in de grootste pot worden ondergebracht. Wit vilten kruiskruid en Sedum ‘Lemon Ball’ maken de look af. Twee van de meest opvallende planten komen dan terug in de twee kleinere potten: de petunia ‘Supertunia Vista Bubblegum’ in de middelgrote pot en de Sedumplant in de kleinste pot.

grote plantenbak lente bloemen kleur b viooltje heuchera ivy

Een onverwachte toevoeging aan tulpen is de zwaardvaren (Nephrolepis exaltata). Er zijn ook viooltjes ‘Lavender Blue’ en ‘Purple Wing’, sweet flag (Acorus), Heuchera en klimop. Deze eenvoudig gevormde betonnen potten brengen de kleuren van de bloemen naar voren.

grote plantenbak groep geraniums magische bellen Mecardonia

Hittebestendige geraniums, magische bellen en mecardonieën in geel en paars verwelkomen de zomer op een vrolijke manier. Er is een mooi contrast tussen deze witgekalkte potten en de bloemen. Welke planten je ook kiest, zorg ervoor dat ze vergelijkbare behoeften hebben. Alle drie de planten doen het goed in de volle zon, waardoor ze geweldig zijn om te groeperen.

Tinnen Emmer Bloemen Gerbera Madeliefjes Salie Marguerites

Een van de beste manieren om uw tuin op te fleuren met bloemen, is door gebruik te maken van de seizoensverkoop bij uw plaatselijke kwekerij en door vooraf planten te kopen. De jonge planten kunnen in verzinkte emmers op het terras bewaard worden tot ze klaar zijn om in het tuinbed geplant te worden. Hier zie je gerbera madeliefjes, salie, madeliefjes (Leucanthemum Shasta), daglelies en zoete aardappelranken nagemaakt.

Lente narcissen kleipotten van verschillende soorten narcissen

Met hun tere, gele bloemen zorgen de narcissen overal voor een goed humeur. Ze luiden de komst van de lente in en zijn super gemakkelijk te verzorgen. Hier zijn ze geplant in klassieke terracotta potten, maar narcissen zien er geweldig uit in elke container. Verschillende soorten narcissen kunnen gecombineerd worden in grote bloempotten, bijvoorbeeld Daffodil Ice Follies, Narcissus Tete-a-Tete, Daffodil actaea en andere.

grote emmer olifantenoor Sunpatiens, Citronella Sobilanthes Bubbikopf

Droom je van een zomervakantie? Haal dan de tropen in je eigen tuin. Het is kinderspel met deze combinatie: olifantenoor ‘Maui Gold’, SunPatiens in oranje, geurige citronellaplant, otterkoppen (strobilanthes) en bubbikop.

Raambak schaduw Caladium Heuchera hulstduif-beuken

Heb je een lege bloembak voor een raam in de schaduw? Hier is een geweldige suggestie voor schaduwminnende planten: Caladium ‘Aaron’, hulstvaren, Heuchera ‘Key Lime Pie’, witte dovenetel (Lamium maculatum ‘White Nancy’), klimop en lichtroze maagdenpalm.

Verhoogd bed houten bloembak gekleurde brandnetel petunia kroontjeskruid geranium zomer

Deze vrijstaande bloembak slaat overal een goed figuur: voor een lege huismuur of als afscheiding op het terras. Wolfsmelk “Diamond Frost”, gekleurde brandnetel, petunia “Supertunia Vista Bubblegum” en geranium werden hier geplant.

Lente Bloempotten Leeuwebekken Viooltjes Tulpen Peterselie Klimop

Containertuinieren biedt visuele diversiteit en is rijk aan kleur en textuur. De bloempotten zijn het perfecte canvas voor unieke composities van kleur en structuur. In de zee van gedurfde kleuren voegen deze opvallende leeuwebekken hoogte toe. Ze passen goed bij een mix van bloemen die fungeren als vullers en morsers, waaronder viooltjes, tulpen, peterselie en klimop. Elke bloem betovert met zijn eigen charme.

grote kuipen plantenterras zomerwimpelgras geraniums petunia's angelonia's

De natuurlijke tinten van de zoete aardappelrank en het lampreinigergras (Pennisetum) brengen het trio van roze geraniums, petunia’s en angelonia’s echt naar voren. Petunia’s zien er geweldig uit als een containerplant omdat ze in een verbazingwekkende verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar zijn en bloeien van de lente tot de herfst.

Plant jaarrond grote kuipen, coniferen, viooltjes, winterharde klimop

Een van de uitdagingen van containertuinieren is om de planten zo te combineren dat je het hele jaar door een mooi plaatje hebt. De oplossing is om groenblijvende bomen te combineren met eenjarigen. Dit voorbeeld laat zien hoe mooi het samenspel tussen coniferen, klimop, tuinviooltje “Pandora’s Box” eruitziet.

Schaduwbakken plant Coleus Climbing Fig schoenmaker palm

Ook in een grote bak staan ​​deze planten het hele jaar mooi: klimvijg, schoenpoetserpalm en caladia. De bladeren van roze en rode caladia zijn overal een echte eyecatcher.

Lente grote planter narcissen Zauberblöckchen Zilverkool Elfenspiegel nemesia

Laat de lente maar komen! Deze bloempot is een streling voor alle zintuigen en combineert narcissen met sterke kleuren en geurige seizoensbloemen. Dit trio bestaat uit magische bellen ‘Superbells Dreamsicle’, het delicaat geurende zilveren kruid ‘Snow Princess’ en de elfenspiegel nemesia ‘Sunsatia Lemon’.

Toren keramische emmer van oranje viooltjesgras

Je kunt ook experimenteren met de opstelling van de potten om hoogte te creëren. Voor dit fantastische arrangement is een toren gebouwd van twee keramische potten. Combineer felgekleurde bloemen eens met een plant als gras. Groen gras en klimop passen goed bij de oranje viooltjes en gehoornde viooltjes.

grote potten plant rood viooltje snijbiet

Hier zie je een soortgelijke aarden pottoren, maar dan met planten die overwegend rood en groen zijn. Rode gehoornde viooltjes werden gecombineerd met rode snijbiet.

Groene Lelies Dwerg Magnolia Caladia Schaduwterras

Groene lelies zijn zeer robuust en niet alleen ideaal als kamerplant. Voor deze mooie combinatie werden rode caladia ‘Freida Hemple’, groene lelies en een compacte magnolia ‘Little Gem’ in een grote bak geplant. Dit zal helpen een regenpijp te verbergen en wat kleur toe te voegen aan de donkere hoek.

Emmers plant zomer siergrassen Semperflorens Begonia Caladia

Soms gaat het bij design meer om vorm dan om functie, wanneer planten met onderscheidende visuele eigenschappen fantastische accenten in de tuin leggen. Let gewoon op hoe de verschillende vormen met elkaar in verband staan. Planten als siergrassen en caladia zorgen voor visuele hoogte en zijn prachtig te combineren met de Semperflorens begonia’s.

grote bakken siergrassen waternavel waternavel grind

Dit voorbeeld creëert een interessant gevoel van gecultiveerde chaos. Laat je planten gewoon uit de kuip groeien. In deze grote bak domineert bijvoorbeeld de dwergcalamus (Acorus gramineus ‘Ogon’), maar aan de rand zie je de waternavel (Lysimachia nummularia ‘Aurea’), die zich een weg naar buiten baant en een delicaat, zachtgroen tapijt vormt.

Groentesalade leeuwebekken goudsbloemen gemengde cultuur

Oude houten kisten, vaten of emmers zijn ideaal als bloempotten. Aangezien deze niet zijn ontworpen om te planten, moet u drainage toestaan ​​en drainagegaten boren. Een ander geweldig idee voor gemengde cultuur wordt hier gepresenteerd: soorten sla met gele goudsbloemen en witte leeuwebekken.

Rozemarijnboom topiary tubs tuinbed kruidenplanten

De naam voor een klassiek aangelegde Franse tuin is “Parterre”. Met zijn geometrische vorm is dit bedontwerp erop geïnspireerd. Wat je tuinplan ook is, je tovert een blikvanger in het midden van een bloembed door er een grote plantenbak te plaatsen. In het midden van dit bed van kruidenplanten rijst een rozemarijnboom op en herinterpreteert de klassieke stijl.

Bloembak raam herbeplanting fontein gras begonia's veelkleurige brandnetel

Gekleurde brandnetels, begonia’s en paars fonteingras ontspruiten uit deze spectaculaire bloembak. Het putgras bloeit van zomer tot herfst. De gekleurde brandnetel is er in alle kleuren van de regenboog. De sierplant ziet er vooral in de zomer erg sterk en kleurrijk uit.

Fountain gras rood lente herfst Coleus rood

Het fonteingras kan ook uitstekend alleen in de emmer gepresenteerd worden. De rode coleus past perfect bij de rode tint van het siergras. Van de lente tot de late herfst kun je genieten van de schoonheid van deze planten.

Buxus sempervirens Elegantissima wit geel wit gehoornde viooltjes

Niet alle buxusstruiken zijn stevig en donkergroen. Zo heeft Buxus sempervirens ‘Elegantissima’ fijn groen blad met een witte of gele rand. Witte gehoornde viooltjes passen er perfect bij en benadrukken de kleur van de buxusstruiken.

grote plantenbak barokstijl steen roze verbena witte vette bladeren Bacopas

Als je de mysterieuze charme van een aantal echt bijzondere plantenbakken in barokstijl wilt benadrukken, kies dan voor eenvoudige, maar elegante bloemen. In dit geval zijn de twee grote stenen potten beplant met roze verbena en witte vette bladeren (bacopas).

grote bloempotten zomerzon veelkleurig brandnetel groene roos

Het kan een uitdaging zijn om robuuste, maar ook visueel aantrekkelijke planten te vinden die ook in de volle zon gedijen. Gekleurde brandnetels en converteerbare roosjes zijn hier perfect voor, omdat ze tegen hitte en vocht kunnen en ons betoveren met hun vrolijke kleuren.

grote kuipen plantideeën van Algerijnse klimopnaaldpalm

Gebruik grote bloempotten voor een geweldig effect. Je kunt er meer en grotere planten kwijt. Door de diepte van de emmer hoeven ze ook niet zo vaak water te krijgen. In dit voorbeeld zie je een geweldige combinatie van planten voor de zomer: de groenblijvende Algerijnse klimop (Hedera algeriensis) en een van de meest vorsttolerante palmen – de naaldpalm (Rhapidophyllum hystrix). Voeg wat kleurrijke seizoensplanten toe!

Lente narcissen geel viooltje viooltjes

Door bloemen te groeperen op vorm of kleur, kun je zelfs in middelgrote potten prachtige combinaties maken! Grote gele narcissen, middelgrote viooltjes en kleine viooltjes vormen een vrolijke mix in deze terracotta kuip.

Emmer Pinea glauca Conica Impatiens

Hier omringt een ring van koraalkleurige impatiens een Alberta-dwergspar. De Picea glauca Conica is extreem winterhard en uitermate geschikt als kuipplant. Hij kan tot 2,5 meter groot worden.

Hangmand drakenvleugel begonia zilver regen dichondra

Deze roze drakenvleugel begonia is de perfecte plant voor een hanging basket, want hij wordt zo’n 30 cm hoog en 25 tot 30 cm breed en bloeit de hele zomer tot in de herfst. Voor een nog spannendere compilatie, combineer ze met zilveren regen (Dichondra ‘Silver Falls’).

Impatiens, groene lelie, begonia, varen en klimop hangmand schaduw

Uw tuin is een canvas en tuinontwerp is uw penseel. Een van de beste manieren om je creativiteit te uiten, is door je hanging baskets op onverwachte plekken op te hangen. De schaduwminnende planten in deze hanging basket zorgen voor een unieke variatie aan vormen en hoogtes. Deze omvatten groene lelie, begonia, varens en klimop.

Vensterbank bloembak witte bloemen violet blad contrast

De tegenstellingen trekken elkaar aan! Hier zien we een uniek spel van contrasten. Witte bloemen en zwart-groen blad in combinatie met decoratieve smeedijzeren versieringen die het geheel een vleugje gothic geven.

Stalen paal plantenbak summer lush

Bloemen hoeven niet alleen op de grond te groeien. Op een stalen paal is plaats voor elke plantenbak. De bloemen groeien weelderig en bedekken ze bijna volledig. Het lijkt alsof de bloemen in de lucht zweven.

witte baard iris baard kruipen steenbreek schaduw

Deze paraplu-iris (Iris tectorum) en joodse baard (kruipende steenbreek Saxifraga) zijn perfect als kuipplant voor een schaduwrijke standplaats. De kruipende steenbreek groeit als meerjarige kruidachtige plant en bloeit van mei tot augustus.

Chrysanten, goudsbloemen, snoep, tegetes en crotons Herfst kuipplanten

Ook de volgende planten vormen een mooie groep: chrysanten, goudsbloemen, knabbels, tegetes en crotons. Hun kleuren passen prachtig bij elkaar en wekken het herfstgevoel op!

grote kuipen plant herfst huis entree terras trappen

Dit bloemstuk zorgt ook nog eens voor een vrolijke, hoge sfeer bij jou op de stoep! Fel gele en oranje tinten worden gecombineerd met paars en blauw. Een krans van havens dient als basis voor het ensemble. Muurpeper Lemon Ball, sierkool, sierpeper, Salvia leucantha en zwavelcosmea vinden dan plaats in de grote emmer.

narcissen druif hyacinten lente wit viooltje

Narcissen zijn ideaal als kuipplant in het voorjaar. Ze vermenigvuldigen zich over het algemeen vanzelf en kunnen van jaar tot jaar zelf een grote emmer vullen. Ze vereisen ook minimaal onderhoud en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Narcissen kunnen goed overweg met andere voorjaarsbloeiers zoals de druif. De druif is tussen de 15 cm en 30 cm hoog.

Geraniums planten petunia lobelia zomerbakken

Geraniums “Caliente Pink”, petunia’s “Surfinia Rose Veined” en lobelia “Techno Heat Light Blue” werden gekozen voor deze prachtige combinatie. Geraniums, petunia’s en lobelia gedijen in vergelijkbare omstandigheden en zijn perfect om samen te planten in grote bloempotten.

Zomerbakken plant gekleurde brandnetel waaier bloem papegaai bladeren verbena's petunia's

In tegenstelling tot snijbloemen geeft een levendig bloemenarrangement in een kuip maandenlang kleur aan het terras. Combineer planten die onder dezelfde groeiomstandigheden gedijen en elkaar aanvullen. Deze zes planten doen precies dat: de gekleurde brandnetel (coleus) brengt kleur op schaduwrijke plekken. De waaierbloem en papegaaienbladeren geven het geheel vorm. Verbena’s, magische bellen en petunia’s brengen kleur in het spel.

Siergraszegge Carex comans 'Amazon Mist' Sedum Echeveria

Het samenspel van grassen en vetplanten zorgt voor een aangenaam contrast. Hier harmonieert de siergraszegge Carex comans ‘Amazon Mist’ perfect met de kruipende sedum en paarsrode Echeveria. De Echeveria heeft tinten zoals rood, oranje en paars die worden herhaald door de zegge.

Dipladenia Mandevilla klimplant zomer zonnige standplaats

Een ander leuk idee voor grote bloempotten is om klimplanten en bloemen te combineren met hangende groei. Dipladenia (Mandevilla) doet het bijvoorbeeld goed als kuipplant en bloeit van het voorjaar tot de eerste nachtvorst. Je kunt ook een zonminnende bloemsoort kiezen.