Tuinieren

Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van siergazons – hoe doe je dat precies?

tuinontwerpideeën voor landschapsontwerp gazon siergazon

U weet het al goed: uw siergazon is veeleisend en heeft intensieve zorg nodig. Direct na de winter, in maart en april, moet je wat tijd investeren en dat Onderhouden van decoratieve gazons. Juist dan moet u wat reparatiewerkzaamheden aan het gazon uitvoeren als het gazon de volgende schade vertoont:

Hoe een siergazon onderhouden op kale plekken – handige tips en trucs

kunststof stoepranden

Kale plekken: Ja, dat gebeurt na de winter, op sommige plekken is het gazon verdwenen! Daar moet je opnieuw ploegen, bemesten en nieuwe siergazonzaden op een diepte van 1-2 cm zaaien. Deze activiteiten worden vervolgens gevolgd door overvloedige irrigatie. De redenen voor de vernietiging van het gazon kunnen van aard verschillen, maar meestal zijn de meeste terug te voeren op intensief vertrappen en regelmatig lopen op het gazon, of het gras verdort door gebrek aan zorg en onderhoud.

ongelijke gazons

Een gazon-tips aanleggen voor allround bodemverzorging van de site

Oneffen gazons: je kunt ze weer verbeteren door ze te vullen met humus om de inkepingen glad te strijken en eventuele oneffenheden te verwijderen. Strooi de grond goed op het gazon. De resulterende kale plekken moeten dan gezaaid en bemest worden.

Tips voor het verbeteren van het gazon

tips voor het verzorgen van siergazon voor tuinplanning landschap moderne ideeën

Een te losse grond is slecht voor het gazontapijt, omdat het gazon gemakkelijk vocht verliest en het gras geelachtig en droog wordt. Dit gebeurt in het voorjaar na de koele dagen. Om het gazon te verbeteren, moet je rollen. Op deze manier kun je molshopen en mierennesten egaliseren. Het gewicht van de rol mag niet hoger zijn dan 100-150 kg.

Siergazon onderhouden – de juiste bewatering

gazonsproeiers zorgen voor siergazons bij het besproeien

Overmatige bodemdichtheid van het gazon: Bij langdurig water geven kunt u op sommige plaatsen in het gazon een overmatige verdichting van de graszode waarnemen, waardoor luchttoegang tot de wortels wordt verhinderd en water en voedingsstoffen worden geblokkeerd. Maak een steek in het gazon met speciale machines met een aangehechte holle roterende schop op de trommel. Dit gebeurt tot een diepte van 8 cm. Na het doorboren van het groene gebied, strooi zand met een korrelgrootte van 2-5 mm zodat de gaten worden opgevuld. Dit verbetert de bodemporositeit, waterdoorlatendheid en het opnamevermogen van de bodem. Dit bevordert de ontwikkeling van het wortelstelsel en verhoogt de vitaliteit en veerkracht van de graszode.

Volg onze tips over hoe u Onderhouden van decoratieve gazons en je hebt dit voorjaar een tapijtachtige groene ruimte met fijn, lommerrijk gras. We wensen je veel plezier en gezellige uurtjes bij het werken in de tuin!

Geniet van siergazons in het voorjaar en de zomer

bloembed siergazonverzorging bloeiende landschapsideeën mooi

Rand het gazon met kunststenen 

Siergazonranden stoepranden ideeën-tuinlandschapsideeën

Rand het gazon met een lage bakstenen muur

Onderhoud siergazons hoe is de juiste tips ideeën voor tuinontwerp

Ideeën voor het afkanten van gazons

borderrand voor plantenbakken van bamboehout

platte stenen border siergazonranden gazon

gebogen randen gazon ideeën voor borders

Tips voor het maken van een bloembedranden-gazononderhoudsgebied

bloembedden ideeën voor gazonranden creëren tuinontwerp