Tuinieren

Kool planten – een perfecte groente voor beginners met tips

bladeren koolsalade gezond eten tuin groen

Kool is een populaire groente die kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan gerechten te bereiden. Het is een van de superfoods en wordt vaak gebruikt als ingrediënt in gezonde smoothies. Om deze reden moet je dit ook in je tuin hebben Kool planten vergeet niet. Kool behoort tot de slafamilie. Het is dus niet meer dan logisch dat hij heel gemakkelijk te verzorgen en op te voeden is. De kleuren van de bladeren kunnen variëren tussen geelgroen, rood, blauwgroen en vele andere tinten groen, afhankelijk van de variëteit. Zo krijgt je moestuin ook wat kleur. Verder kunnen de bladeren van de koolplanten gekruld of gegolfd zijn.

Kool planten en tegelijkertijd de tuin inrichten

plant idee kool tuin groente bed roze paars

Bij kool wordt, net als bij sla, de smaak beter bij lagere temperaturen. De kool wordt bijzonder lekker na de eerste nachtvorst. Ook over de eerste sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Een sneeuwdeken deert hem helemaal niet. Voorwaarde is wel dat de wortels niet te vochtig worden. In dit artikel leggen we je graag uit waar je op moet letten als je de kool in je tuin wilt planten en oogsten. Je zult merken dat het helemaal niet moeilijk is om het onder de knie te krijgen. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken over plagen en ziekten, aangezien deze uiterst zeldzaam en atypisch zijn.

Kool planten en verzorgen

groene koolplanten gekrulde bladeren

Kies voor het planten van kool een plek in de tuin die zonnig is maar in de middaguren gegarandeerd schaduw. Dit is vooral belangrijk in regio’s met een warm klimaat. De zaden worden geplant op een diepte van slechts 6 millimeter. U laat ca. 2,5 cm vrij tussen de afzonderlijke nesten. Zodra de eerste zaailingen verschijnen, is uitdunnen noodzakelijk. Laat een nieuwe ruimte tussen de 20 en 45 cm. Je kunt de verwijderde zaailingen verplanten of gebruiken voor consumptie, want ze zijn ook nog eens erg gezond.

Kool in wit en groen

maak moestuin koolplant groen wit

Houd er bij het planten van kool rekening mee dat de planten wel een meter hoog kunnen worden. Om deze reden zou het een voordeel zijn als u ondersteuningen in de vorm van palen of iets dergelijks opzet. Water geven moet regelmatig worden gedaan. Het wordt echter stopgezet vanaf de eerste nachtvorst. Na het zaaien moet u de grond bemesten. Herhaal het hele ding dan na een maand nog een keer. Kool heeft 55 tot 75 dagen nodig om te rijpen.

Plant het gewas na de kool

paars lila kleur koolplanten kleurrijke tuintips

Bij het oogsten kunt u ofwel afzonderlijke bladeren verwijderen. Begin met de buitenste. Of je kunt de hele plant afsnijden.

Gekrulde kool in opvallend paars

koolplanten paarse gegolfde pot tuintips

Kool met gladde bladeren en een gekrulde rand

gladde bladeren van koolrand gekrulde groente idee beginners