Tuinieren

Tuinonderhoudstips – start het tuinseizoen met enthousiasme!

verzorging tuintips patio bloempot grijze chaise longue bijzettafel

Vandaag heb ik wat tijd buiten in de tuin doorgebracht. Ik moet het meteen zeggen, zo saai was het toch niet. Er wordt immers veel getuinierd en dat maakt de tuin des te mooier, toch?! We hebben er nog een paar bij Onderhoudstips voor de tuin voor u klaargemaakt. De lente is hier nu en dit is de beste tijd om opnieuw te beginnen in uw buitenruimte. Wat kun je buiten doen, vraag je je misschien af? Ja, nu kun je onkruid wieden, dode bladeren verwijderen en tuinplanten snoeien. Dit alles heeft een zeer therapeutisch effect. Zie het zo: je sluit officieel de deur van de winter en opent je leven dit voorjaar voor nieuwe mogelijkheden. Hier zijn een paar tips voor tuinonderhoud die u zullen helpen uw tuin in perfecte staat te brengen en in te richten zodat u volop kunt genieten van het nieuwe seizoen!

Tips voor tuinonderhoud – Wees gemotiveerd!

zorg tuintips lichtblauw vetplant pot tafel tuin wandbekleding hout

De eerste zeer belangrijke voorwaarde en een van onze tuintips voor tuinieren is dat je goed gemotiveerd moet zijn! Vind je wat je meer motiveert – spannende projecten aanpakken of de groeiende tuinplanten verzorgen en observeren? Ik vind het vooral interessant om wat nieuwe planten te kopen en die in mijn tuin te planten. Dat motiveert me voor meer tuinactiviteiten en geeft mijn dagelijks leven echt zin.

Tips voor tuinonderhoud – voeg kleuren toe met felgekleurde bloemen

tuinverzorgingstips struik bloempot idee

Soms heb je een doe-het-zelf-project in de tuin, zoals deze. Het is een mooie en moderne plantenbak. Ik heb dit vorige maand opnieuw geverfd en nu is het klaar voor het lenteseizoen! Dit is een mogelijkheid die we zeker willen vermelden in onze tips over tuinonderhoud, omdat je zo goedkoop en naar eigen smaak de tuin kunt opfleuren..

Onderhoud de tuin en fleur hem op met gekleurde bloempotten

verzorging tuintips bloempot verf lichtblauw struik bloesem rood

Wil je meer tips over tuinonderhoud? Geen probleem! Als je eenmaal prachtig nieuw groen hebt en ervan wilt genieten, kun je de rest van de tuin aanpassen aan de schoonheid van je nieuwe plant! Op de volgende foto vind je mijn nieuwste aanwinst op de werf. Het is een grijze pot met bloeiende Ixora en “Silver Falls” dichondra, ook wel de zilveren ponyvoet genoemd.

De tuin aanplanten – Loropetalum met roze bloemen

verzorging tuintips heesterbloesem paarse planten idee

Deze winter heb ik ook nieuwe stoelen gekocht voor mijn buiten eettafel, dus ik ben zeer gemotiveerd om de tuin echt mooi te maken. Nu is het wat makkelijker voor mij om het onkruid te wieden en de tuinpaden op te ruimen, want als ik in de tuin werk, stel ik me altijd iets moois voor dat op me wacht. En dat is ook nog eens een van onze tuinonderhoudstips voor jou! Stelt u zich eens ontspannende avonden in de buitenlucht, lekker eten, goede wijn en een koel briesje voor dat de sfeer verzacht na de hete zomerdag.

Tips voor tuinonderhoud – maak het pad schoon

tips voor tuinonderhoud tuinpad gebladerte kiezel lichtgrijs design

Het is geen toeval dat de kopjes in het artikel over tuintips van vandaag dubbelzinnig kunnen worden geïnterpreteerd. Maar hier bedoelen we het heel specifiek: het schoonmaken van de tuinpaden betekent het verwijderen van het oude blad. In de meeste gevallen betekent dit veel werk, dus kies er in ieder geval een goede zonnige dag voor uit! Het wordt echt een goed nieuw begin en een mooie start van het nieuwe seizoen!

Tuinonderhoud – tuinpad na het vegen van de bladeren

tips voor tuinonderhoud ontwerp tuinpad idee steen kiezelsteen

Ja, ik combineerde witte kiezels met grijze kiezels voor mijn tuinpad en probeerde de uitstraling naar buiten op te frissen en wat meer pit te geven. Sommige mensen vinden het saai, maar ik hou er wel van. Een van onze tips voor tuinonderhoud is om de tuin in te richten zoals jij die het liefste hebt. Ik breng zoveel tijd door achter de computer, daarom vind ik het heel fijn om nu buiten mijn handen vuil te maken! En jij?

Plant nieuwe planten bij het verzorgen van de tuin

tuinonderhoudstips hark kiezelstenen bladeren weg

Nee, ik heb het niet uitstekend gedaan met mijn tuinpad, dat weet ik! Maar het leven is precies zo dat we enkele onvolkomenheden moeten accepteren en gewoon moeten toegeven dat we niet alles kunnen beheersen. Veel plezier met het toepassen van onze tips over tuinonderhoud!

Tuin en terras voordat de bladeren worden geveegd

tips voor tuinverzorging bladhark lente winter latwerk

Nazorg in de tuin

tuinverzorgingstips plant bloempot latwerk steen tegels

Tips voor tuinonderhoud, terrasreiniging, bloempotten planten

verzorging tuintips dichondra bodembedekker zilver

zorg tuintips dichondra betonstenen bloempot struik idee

tips voor tuinverzorging gebladerte terras lente plantenpot

tuin onderhoudstips varens steen tegels vloeren beton

Tips voor tuinonderhoud varens bloempot grijs design

verzorging tuintips kerstverlichting gloeilampen design verlichting terras