Tuinieren

Water besparen in de tuin – 11 tips uit de droge tuin

Water besparen -tuin-droog-tuin-grind-tuin-design-grit

Het waterverbruik, vooral buitenshuis, kan aanzienlijk worden verminderd met behulp van eenvoudig advies van professionals. Tuinmannen geven tips en trucs om je te verplaatsen Bespaar water kan, zeker als er een zonnige tuin is. Wat betreft vergroening is het raadzaam om in regio’s met minder regenval te kiezen voor droogtetolerante planten.

Bespaar water in de tuin – leg grind of mulch

save-water-tuin-droge-woestijn-tuin-mulch-grind-cactus-boom

Grind en gruis nemen geen vocht op en laten het water weglopen. Zo krijgen de planten in de tuin extra water.

Water besparen in de tuin – potplanten

waterbesparende-tuin-droog-kruik-bloempotten-tuinontwerp

Plantenbakken en bloempotten zijn goede alternatieven en besparen water voor het bewateren als ze correct worden gekozen. Klei verdampt veel vocht, dus kies alleen geglazuurde potten en emmers van de juiste maat.

Water besparen in de tuin – zonwering

waterbesparende-tuin-droge-schaduw-siergras-heestertafel

Bomen dienen als natuurlijke schaduw tijdens het warme seizoen. Als die er niet zijn, kun je er een paar planten. Een boom heeft in de regel een bed nodig dat zo groot en diep is als de diameter van het bladerdak.

Bespaar water in de tuin – maak optimaal gebruik van kleine ruimtes

save-water-tuin-droog-grind-natuursteen-buxus-klimrozen

Kleine gebieden in de tuin kunnen worden overgelaten zonder vergroening of droogtetolerante soorten planten. Bespaar water door water te geven en schik met decoratieve natuurstenen en planten die typisch zijn voor de woestijntuin, die bijzonder weinigeisend zijn.

Irrigatiesysteem zorgt voor water waar het nodig is

waterbesparende-tuin-droog-plant-irrigatie-systeem

Irrigatiesystemen bieden zeker veel voordelen en zijn zeer nauwkeurig af te stemmen op de betreffende waterbehoefte. In de regel wordt een tuin ‘s avonds en’ s ochtends regelmatig bewaterd, omdat verdamping het minst is. Het is erg belangrijk dat het water komt waar het nodig is.

Bespaar water uit de kraan en gebruik regenwater

spaar-water-tuin-droog-regenwater-opvanggoot-vat

Het opvangen van regenwater is bekend en niet voor niets – het heeft een lage pH-waarde en is sowieso beter dan het vaak kalkrijke kraanwater. Containers en emmers in de tuin bewaren het bruikbare water voor later in plaats van verdwalen in de grond.

Kies de juiste soorten planten en bespaar water in de tuin

waterbesparende-tuin-droge-cactussen-agave-groep-planten

Gebruik op zeer zonnige en warme locaties alleen zeer robuuste planten die met weinig water kunnen rondkomen, zoals laurierkers, taxus, rozen of lupine. Deze staan ​​nog steeds bekend als diepwortelaars, omdat ze het vocht in de onderste lagen van de aarde bereiken.

Elimineer onkruid – het vermindert het irrigatiewater voor de planten

save-water-tuin-droog-onkruid-verwijder-zorg

Onkruid, zoals elke levende plant, heeft vocht nodig en steelt het van je bloemen. Regelmatig telen met hark en cultivator is aan te raden om het binnen de perken te houden. Een tip: het juiste moment om te tuinieren is na een lange regenbui.

Onderhoudsarme en droogtetolerante planten – buxus

waterbesparende-tuin-droogkist-boom-bolvormen

Buxus is een bekende en uiterst onderhoudsvriendelijke plant die in elke vorm een ​​goed figuur slaat in de tuininrichting. Het is groenblijvend en kan relatief lang overleven, zelfs in lange periodes van droogte. Echte schade kan worden veroorzaakt door de koude en zonnige winter door de verdamping van de bladeren.

Bespaar water in de tuin – perken in plaats van losse planten

Water-tuin-droog-plant-bedden-groen-tuinontwerp opslaan

Eenzame planten verliezen sneller vocht dan dicht beplante bedden. Ook is er meer gietwater nodig wanneer individuele planten die op verschillende locaties staan ​​bewaterd moeten worden. Wanneer ze in groepen worden gekweekt, maar niet te dicht bij elkaar, kunnen bloemen beter met elkaar opschieten en zorgen ze voor een representatief, prachtig totaalbeeld.

Droogtetolerante planten voor zonnige locaties – vetplanten

waterbesparende-tuin-droog-succulent-huislook-droogte-liefhebbend-siergras

We kennen meer dan 3000 soorten vetplanten en ze hebben allemaal een speciale eigenschap: ze besparen water in hun lichaam. Nog steeds aangeduid als vetplanten, omvatten ze vele soorten zoals de Sansevieria of de huislook.

Water besparen – meer ideeën voor droge tuinen

waterbesparende-tuin-droge-mulch-grind-stenen-bestrating

waterbesparende-tuin-droog-tuin-pad-waterpartij-baksteen-grind

waterbesparende-tuin-droog-gabion-bank-design-modern

save-water-tuin-droog-gazon-mulch-stenen-muur

waterbesparende-tuin-droog-grind-beaume-verlichting-haag