Tuinieren

Winterharde planten in de tuin – ontwerpideeën met pampagras

leuk idee pampagras aansteken

Heeft u een lege plek in de tuin die u graag zou willen beplanten? We geven je 17 effectieve Ontwerpideeën met pampagras. De eenvoudige uitstraling van het siergras wordt door tuinders vaak onderschat. Maar met een beetje fantasie en ervaring kun je er de hele look van de tuin mee veranderen.

Ontwerpideeën met pampagras – voordelen van Cortaderia Selloana

Landschap pampagras huis met één verdieping

Het pampagras, nog steeds bekend onder de naam Cortaderia selloana, komt uit Zuid-Amerika. Hij groeit zeer snel en is dus geschikt voor grote tuinen of balkons. Het kan zorgen voor het privacyscherm voor het dakterras of balkon. De bloemen / in witte kleur / zien er erg exotisch uit, vooral in de zomer. Het pampagras is zeer persistent, heeft weinig onderhoud en water nodig. Vogels, insecten en kleine dieren worden aangetrokken door het pampagras. Ook de kinderen spelen er graag. Het pampagras is ook vrij goedkoop. Al deze voordelen maken een breed scala aan toepassingen mogelijk – daarom zijn ze talrijk Ontwerpideeën met pampagras denkbaar afhankelijk van de beschikbare ruimte en de bijzonderheden van uw eigen tuin.

Nadelen van pampagras: pampagras heeft enkele niet te onderschatten nadelen. Het is uiterst ontvlambaar, dus het mag niet in de buurt van het huis of andere gebouwen worden geplant. Het is een invasieve plant, dus het is een goed idee om het gras onafscheidelijk van het gazon te planten. Bij het maaien van het gazon worden de zaden van het pampagras vernietigd. De uiteinden van het pampagras zijn erg scherp – deze plant mag daarom niet in de buurt van muren of buitenmuren worden geplant – anders kunnen de muren

Ontwerp ideeën met pampagras voor je eigen tuin

Tuinpad ideeën voor volkstuintjes

Wie al? Ontwerpideeën met pampagras beschouwd, moet eerst de juiste locatie van het pampagras worden overwogen. Het gras heeft een droge grond en veel vrije ruimte nodig – het heeft een oppervlakte van minimaal 3X3 meter nodig. Het gras groeit erg hoog en breed, dus het einde van de oprit is niet geschikt. Het planten is vrij eenvoudig – graaf een gat – drie keer breder dan de wortels van de planten. Zorg dat de plant recht staat, geef de wortels water en bedek de wortels met aarde.

Privacybescherming voor de tuin

Tuinontwerp zwembad pampagras

Tuinontwerp – decoratief gras

Ontwerp van de rand van het graszwembad in de tuin

Tuinontwerp met decoratief gras

overwinteren plavuizen vloerbedekking

Een huisingang ontwerpen – een geweldig idee

Ontwerpideeën voor privacybescherming decoratief hoog gras

Een volkstuin creëren – groenblijvende planten

Volkstuin hout tuinpad groenblijvende planten

Hoog gras en stenen in de tuin

Landschap van winterharde planten pampagras

Huisingang met bamboe en groenblijvende planten

Stenen muur huis ingang pampasgras

Het pampagras als accent

Zwembad tuinmeubelen zonwering

Modern tuinontwerp

Gebied tuin betonnen pad huis glazen wand

Exotische binnenplaats

Huis Zuid-Amerika palmbomen pampasgras

Huis in mediterrane stijl met tuin

Pampasgras huis in koloniale stijl ontwerpen

Het pampagras in de winter

Planten pampagras overwintertuin ontwerp

Pampagras met verlichting

Pampagras winterharde planten coole ontwerpideeën