Tuinontwerp en onderhoud

20 ideeën voor waterspelletjes voor de tuin – harmoniseer ziel en geest

waterornamenten voor tuinfontein klassiek decoratie-idee romantisch

de Waterspelletjes voor in de tuin of patio’s zijn niet alleen mooi en trendy, maar ook handig. Ze zijn een belangrijk tuinelement dat zorgt voor een goed humeur en welzijn, en niet alleen op warme zomerdagen. De rustgevende plons van water heeft een therapeutisch effect op de menselijke gezondheid.

Waterornamenten voor in de tuin of op het terras – een blikvanger

waterornamenten voor tuinpaddenstoelen idee regen imitatie metaal

Dankzij de nieuwe technologieën zal het vandaag zijn Waterspelletjes voor in de tuin en terras in elke denkbare vorm en maat, gemaakt van hoogwaardige hightech of klassieke materialen. U kunt er zeker van zijn dat de tuinfontein binnenkort de favoriete plek van uw gezin wordt. Het water heeft altijd een sterke, bijna onbeschrijfelijke aantrekkingskracht op mensen.

Moderne of klassieke waterpartijen voor in de tuin?

waterornamenten voor tuin vogelbad vis figuur ijzer

Je kunt kiezen uit verschillende designs. De moderne tuinwaterornamenten hebben geen wateraansluiting nodig, maar hebben stille en regelbare pompen met een gegarandeerde levensduur. De meeste worden geleverd als complete watersystemen.

Koop een tuinfontein of bouw hem zelf?

waterornamenten voor tuinschalen klei waterval modern

De roestvrijstalen fonteinen zijn modern en elegant en wegen veel minder dan de natuurstenen waterpartijen. De terracotta fonteinen of keramische fonteinen zijn robuust en klassiek – ideaal voor terras of terras. Een persoon zonder speciale technische kennis en zonder speciaal gereedschap kan dergelijke fonteinen zelf bouwen met behulp van een keramische bloempot. Een designfontein met waterrad geeft de tuin een uniek tintje. Je kunt er een bouwen van oude of nieuwe slijpstenen.

Waterornamenten – eenvoudige montage

waterornamenten voor tuin zen schaal waterpeil kiezels bloemen

Een waterornament is eenvoudig te installeren – er is geen vakman nodig. Desalniettemin moet men zich eerst informeren over de specifieke eigenschappen van het gekozen materiaal voordat het wordt gebouwd of geïnstalleerd. Tuinfonteinen die niet in de grond hoeven te worden begraven, zijn ook geschikt als binnen- of terrasfonteinen.

De vijver – een moderne variant voor water in de tuin

Vijver creëer tuinbouw mooie bloemen

In plaats van ontwerpen van waterpartijen, een tuin en patio, zou een vijver kunnen worden gecreëerd. Daar heb je niet zoveel liters water voor nodig. Het zou er nog beter uit kunnen zien als je winterharde waterlelies zou planten. Ze bloeien van de lente tot de herfst in alle kleuren behalve blauw en paars. Wintervaste waterlelies kunnen in de winter in het water blijven. Een minituin met een kleine vijver is een goed idee voor woningen met beperkte buitenruimte.

Prachtige tuinfontein om zelf te maken

Tuinbouw fontein emmer decoraties

Fonteinen en andere waterornamenten zijn ook eenvoudig en individueel te maken. U kunt hiervoor verschillende constructies van steen of beton maken, of u kunt bestaande kant-en-klare items gebruiken, zoals de emmers hierboven. Met een pompje kun je een prachtige waterval maken. Versier met stenen, glasdecoraties of wat je maar kunt bedenken.

Boomstam – waterornament

Rustieke waterornamenten ontwerp idee tuin

Het is ook snel en eenvoudig om met Holt te werken. We vinden dit idee erg leuk, waarbij oude boomstammen werden gebruikt om een ​​kabbelende waterval te maken. De boomstammen werden op elkaar gestapeld, waarbij het water van de ene boomstam in de andere viel. Van daaruit wordt het water teruggepompt naar de bovenste boomstam.

Roestvrijstalen waterornamenten – chic design

Moderne fonteinfontein roestvrij staal

Deze decoraties, waarvoor ook water wordt gebruikt, zien er zeer modern uit. Dit rimpelt niet, maar is visueel een mooie blikvanger, omdat het langs de bal en de steunen naar beneden glijdt, waardoor interessante golven en patronen ontstaan. Een dergelijke decoratie kan ook van beton worden gemaakt.

Interessante waterpartijen met gieters en bloemen

Moderne tuinemmers bloempotten tuinfontein

Ook voor dit idee werden oude voorwerpen hergebruikt. Naast emmers zijn dit gieters, die allemaal zijn beplant met mooie bloemen. Als je vergelijkbare objecten hebt die niet meer bruikbaar zijn, overweeg ze dan voor een waterornament van dit type.

Waterfontein voor terras

Watertuinideeën fonteinontwerp houten hek

Watermuren buiten

Indoor water muur design tuin fontein

Ideeën voor een prachtige watertuin

Natuursteen fontein tuinwater

Geïntegreerde waterput

Verzonken fontein stenen muur ontwerp

Tuinfontein – modern design 

Waterornamenten fontein achtergrondverlichting ontwerpideeën tuin

Vierkant tuinfonteinontwerp ongebruikelijk

Natuurstenen fonteinontwerp met terrassen op 3 niveaus

Klassieke tuinideeën voor waterpartijen

Watertuin moderne waterfontein zwart vierkant

Waterspelletjes tuinterras ideeën watertuin