Tuinontwerp en onderhoud

Combineer & verzorg een sneeuwvlokbloem – welke bloemen zijn goede combinatiepartners?

Als u op zoek bent naar een blijvend bloeiende plant voor de tuin, balkon of terras, dan is de sneeuwvlokbloem precies de juiste keuze. De uit Afrika afkomstige kruipende bodembedekker is niet alleen ideaal voor bloembedden, maar maakt ook indruk als hangplant in bloembakken en hanging baskets. Maar wat gaat er met de sneeuwvlokbloem? We geven je een paar tips en ideeën met welke andere planten je de sneeuwvlokbloem kunt combineren om prachtige arrangementen te maken.

Combineer sneeuwvlokbloem – kenmerken van de mooie plant

Combineer sneeuwvlokbloem - zet kleine en grote soorten in de schijnwerpers

Met deze bodembedekker, die ook wel bekend staat onder de naam Bacopa of Sutera, is een lange bloeiperiode te verwachten. Maar wanneer bloeit de sneeuwvlokbloem (Sutera cordata) eigenlijk? Van ongeveer mei tot oktober verrukt hij ons met zijn pracht aan bloemen. De bloemen imponeren met hun witte kleur, zoals de naam al doet vermoeden. In feite zijn deze zo talrijk dat het lijkt alsof het bed of de planter bedekt is met sneeuw. Maar wie denkt dat wit de enige mogelijke bloemkleur is, heeft het mis. Je kunt ook variëteiten vinden in delicaat paars en roze, dus je kunt de witte sneeuwvlokbloem combineren om mooie en contrasterende kleurencombinaties te krijgen.

Sneeuwvlokbloemen – wat je nodig hebt:

Hangende bloemen voor de tuin, terras of balkon in witte kleur

Aangezien dit een bodembedekker is, is het niet meer dan logisch dat deze plant niet erg hoog mag worden. Maar hoe hoog wordt de sneeuwvlokbloem? Met Bacopa is er een Hoogte verwacht van 15 tot 20 cm. Om zich goed te ontwikkelen heeft hij een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plek nodig Plaats, maar zonder de brandende middagzon, en zou regelmatig gegoten zullen. Dat betekent dat de grond vochtig moet worden gehouden, maar wateroverlast moet worden vermeden. Wacht tot de grond ongeveer 2,5 cm is opgedroogd en geef de plant water. Om een ​​geschikt arrangement te creëren, moet u, wanneer u de sneeuwvlokbloem combineert, planten kiezen die vergelijkbare of identieke vereisten hebben.

Combineer sneeuwvlokbloem - welke bloemen zijn geschikt

De Satura is ook relatief gemakkelijk te verzorgen als het gaat om de Voedingsvereisten. Elke 2 weken een vloeibare meststof is voldoende. Als je de sneeuwvlokbloem wilt combineren, houd er dan rekening mee dat deze behoorlijk weelderig groeit. Dus plan er een Plantafstand van 20 cm zodat de individuele planten elkaar niet hinderen. Normale potgrond uit de handel is ideaal. Om rottende wortels door wateroverlast te voorkomen, kunt u een drainagelaag toevoegen. Snee het wordt alleen voordat je de sneeuwvlok overwintert, d.w.z. voordat je hem naar winterkwartieren verplaatst of wanneer het absoluut noodzakelijk is om individuele scheuten in te korten. Anders voorkom je dat de plant weelderige en dichte bloeiwijzen ontwikkelt.

Sneeuwvlokbloem combineren met andere bloemen

Combineer sneeuwvlokbloemen - witte, roze of paarse bloemen als accenten in het arrangement

Voordat we je een paar bloemen geven die je kunt combineren met de sneeuwvlokbloem, willen we benadrukken dat het ook erg mooi is om te zien als een solitaire plant. Als de witte kleur alleen te saai voor je is, kun je in plaats daarvan andere bloemkleuren kiezen of het wit mengen met gekleurde. Deze exemplaren doen het vooral goed als hangplanten:

Angelonia (Angelonia angustifolia)

Sneeuwvlokbloem gecombineerd met Angelonia angustifolia met druifachtige bloeiwijzen

Angelonia’s zijn eenjarige bloemen met bloemen in wit of blauwpaars die bloeien van mei tot oktober en perfect te combineren zijn met die van de sneeuwvlokbloem. De planten groeien rechtop en zijn daarom het meest geschikt als rug- of middelpunt in een arrangement met de Bacopa.

Sneeuwvlokbloem combineren met begonia’s (Begonia)

Sneeuwvlokbloem combineren met begonia's in elke kleur

Kies een willekeurige bloemkleur van de begonia’s als partner voor de sneeuwvlokbloemen, waarvan je kunt genieten van april tot september. Creëer combinaties van vergelijkbare nuances of contrasten met witte sneeuwvlokbloemen en een sterke bloemkleur van de begonia’s. De bladkleuren en patronen van de begonia’s zijn echte blikvangers en geweldige toevoegingen aan de delicate bacopa. Hoe je ijsbegonia’s combineert, lees je in dit artikel.

Blauwe Mauritius (Convolvulus sabatius)

Blauwe Mauritius (Convolvulus sabatius) als hangplant met sutera planten

Dit is een mooie meerjarige bloem met blauwpaarse bloemen vergelijkbaar met die van petunia’s. De Blue Mauritius bloeit ook van mei tot oktober en is daarom het hele seizoen de perfecte combinatiepartner.

Gekleurde brandnetel (coleus)

Combineer sneeuwvlokbloem met gekleurde brandnetel (coleus) voor een mooie combinatie met bloem- en bladkleuren

In plaats van bloemen maakt dit prachtige exemplaar indruk met prachtige bladkleuren in rood, koper, geel of groen. Je krijgt dus genoeg kleurkeuzes om mee te experimenteren bij het koppelen van de sneeuwvlokbloem. De vaste plant zorgt op een bijzonder interessante manier voor textuur en kleur op het terras of balkon.

Calibrachoa

Combineer sneeuwvlokbloem met Calibrachoa - kleurrijke mix van kleuren

Zoals de meeste bloemen die we hebben opgesomd, bloeit de calibrachoa van mei tot oktober. De eenjarige bloem doet met zijn bloemvorm denken aan de petunia en is ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Hun hangende scheuten maken ze perfect voor hanging baskets en om ze te combineren met de sutera.

Sneeuwvlokbloem combineren met diascia

Combineer met Diascia Snowflake Flower voor delicate bloemen

In staande en hangende vorm vertegenwoordigt de Diascia op haar beurt een eenjarige bloem met zowel sterke als delicate nuances van oranje, rood en pruim.De bloeiperiode vindt plaats van mei tot oktober, zodat de bloemen samen altijd voor mooie kleuren zullen zorgen, als je combineer ze met de sneeuwvlokbloem.

Elfenspiegel (Nemesia)

Sneeuwvlokbloem gecombineerd met elfspiegel (Nemesia), die doet denken aan viooltje

De jaarlijkse elfspiegels bloeien van juni tot oktober en geven wat later extra kleur aan je arrangement. De elfenspiegel doet wat denken aan de viooltjes qua bloemvorm, maar ze zijn beduidend kleiner van formaat. Perfect dus als je een bijzonder delicaat arrangement wilt creëren. Als je het wilt combineren met de sneeuwvlokbloem, heb je de moeilijke keuze tussen verschillende kleuren en kleurencombinaties.

Fuchsia (Fuchsia)

Fuchsia met hangende bloemen als partner voor de Bacopa

De fuchsia is ook ideaal voor een mooie mix van kleuren, omdat deze in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De vaste plant bloeit van mei tot september en is net zo gemakkelijk te verzorgen als Bacopa.

Geraniums (Pelargonium)

Plant staande geraniums (Pelargonium) in een mand met sneeuwvlokbloemen

Geraniums zijn de klassieker voor buitenpotplanten en daarom is het geen wonder dat ze net zo prachtig combineren met de sneeuwvlokbloem. Ook zij zijn meerjarig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Verder heb je de keuze tussen hangende en staande varianten, zodat je mooie combinaties kunt maken qua textuur en hoogte (bijvoorbeeld staande geraniums als achtergrond en sutera ervoor of als centrum en sneeuwvlokbloemen eromheen).

Sneeuwvlokbloem combineren met petunia’s (Petunia)

Petunia's (Petunia) om sneeuwvlokbloemen te maken - meng grote en kleine bloemen

Een andere populaire klassieker voor bakken, potten en hanging baskets zijn natuurlijk de petunia’s. En de keuze van kleuren en kleurencombinaties is daar zeker een van de redenen voor. Met een bloeitijd van mei tot oktober zijn ze perfect te combineren met sneeuwvlokbloemen, waarbij je een grote keuze hebt uit de kleurencombinatie en je je buitentextiel zelf kunt aanpassen. Maar vermijd het ophangen van petunia’s. Vanwege hun grote bloemen zouden ze de show stelen van de delicate bloemen van de Sutera.

Wollziest (Stachys byzantina)

Wollziest (Stachys byzantina) met zilvergroene bladeren en rode of roze bloeiwijzen

De Wollziest kan één of twee jaar oud worden en bloeit van juni tot augustus in de prachtige kleuren rood en roze. Maar dat is niet het enige dat indruk maakt op deze plant. Ze heeft mooie zilverkleurige bladeren, die niet alleen prachtig uitkomen met de eigen bloemkleuren, maar natuurlijk ook met die van de combinatiepartners. Dus als je de Wollziest combineert met de sneeuwvlokbloem, krijg je een uniek arrangement dat ieders aandacht naar je balkon of terras trekt.

Combineer sneeuwvlokbloem – ideeën voor arrangementen

In wit en groen

Geraniums, groenblijvende, groene lelie, sneeuwvlokbloemen voor een wit-groen arrangement

Wie dat liever heeft, kan voor het bloemstuk gewoon de neutrale kleuren wit en groen gebruiken. Je kunt zo’n combinatie krijgen met dit voorbeeld:

A – Geraniums (Pelargonium “Allure White”)

B – groene lijn (Chlorophytum comosum)

C – Grote maagdenpalm (Vinca major)

D – Sneeuwvlokbloem (Sutera “Abunda Giant White”)

Witte geraniums en viooltjes, asperges, klimop en elfenspiegels in de bloembak voor het raam

Of wat dacht je van deze variant?

 • wit viooltje
 • witte geraniums
 • Klimop
 • Asperge kruid
 • Elven spiegel

Kleurrijke plantenbak

Geranium, drakenboom, verbena, wintergroen, klimop in een plantenbak voor in de tuin

In dit voorbeeld wordt het iets kleurrijker. Paars, roze en lavendel komen tot hun recht voor de grillige drakenboom en laten de neutrale witte bloesems van de sneeuwvlokbloemen niet minder centraal staan. Je hebt de volgende planten nodig als je de sneeuwvlokbloem op deze manier wilt combineren:

A – Geranium (Pelargonium “Tango Hot Pink”)

B – Verbena (Verbena “Lanai Blue”)

C – Sneeuwvlokbloem (Sutera “Calypso Jumbo Wit”)

D – klimop (Hedera canariensis)

E – Grote maagdenpalm (Vinca major)

F – Drakenboom (Dracaena indivisa)

Combineer groene en kleurrijke bladkleuren met sneeuwvlokbloemen

Geraniums, morning glory, impatiens, beenlijn, bacopa, canna in een smalle pot

Een prachtige mix van planten op verschillende niveaus en met verschillende bladkleuren. Dit arrangement biedt alles wat je hartje begeert: textuur, kleur en variatie!

A – Geraniums (Pelargonium “Savannah Hot Pink Sizzle”)

B – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Black”)

C – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Lime”)

D – Impatiens “Sonische Zoete Kers”

E – Club Lelie (Cordyline)

F – Sneeuwvlokbloem (Sutera “Calypso Jumbo Wit”)

G – Canna “Pretoria”

Zilverkleurig arrangement

Elfenspiegels, kroontjeskruid, wollen ziest en witte sneeuwvlok combineren voor zilveren pracht

Slechts vier planten vormen dit bloemstuk, maar ze hebben het allemaal. De elegante zilvergroene bladkleuren harmoniëren prachtig met de lilakleurige bloemen van de elfenspiegel, maar geven ook de eigenlijk simpele witte bloemen van de Sutera voldoende opvallendheid. Zo combineer je de sneeuwvlokbloem voor dit arrangement:

 • Achtergrond: Elfenspiegel “Blauwe Vogel”
 • In de middelste rij: Wolfsmelk (Euphorbia “Glacier Blue”) en Wollziest (Stachys byzantina)
 • Op de voorgrond: Sneeuwvlok “Gulliver White”

Weelderige hangende mand

Calibrachoa, petunia's en begonia's gecombineerd met witte sneeuwvlokbloemen

Dit arrangement, dat gewoon perfect is voor hanging baskets, is weelderig en kleurrijk. Rood wordt gecombineerd met roze en aangevuld met de hangende, groene en witte scheuten van de sneeuwvlokbloemen. Een echte eyecatcher op elk terras of balkon!

 • Calibrachoa “Superbells Dreamsicle”
 • Petunia “Supertunia Bordeaux”
 • Sneeuwvlok bloemen “Snowstorm Giant Snowflake”
 • Begonia “Santa Cruz”

Duidelijk en eenvoudig voor de grote emmer

Combineer sneeuwvlokbloem met buxus in de emmer bij de ingang

Een arrangement kan niet eenvoudiger! Heb je een buxus in een emmer die je graag wat opfleurt? Hangplanten of kruipende bodembedekkers zijn perfect om de vrije ruimte tussen de haagplant en de rand van de kuip op te vullen en tegelijkertijd mooie bloemen toe te voegen – of je nu de witte, roze of paarse sneeuwvlokbloem op deze manier combineert.

Kleurrijke bloemen met een wit accent

Gele cape manden, petunia's en calibrachoa als kleurrijke accenten op de witte bacopa

Wil je veel kleur op het terras of balkon zonder dat de kleuren met elkaar botsen, dan is deze combinatie een goed idee. Je kunt de sneeuwvlokbloem op deze manier combineren door er de volgende bloemen aan toe te voegen:

 • Gele cape (osteospermum)
 • Petunia’s in lichtpaars
 • Calibrachoa in paars

Idee voor mooie bloemstukken in de kuip, bloempot, bloembak of in de hanging basket