Tuinontwerp en onderhoud

Cortenstaal in de tuin – 16 verschillende toepassingen

Cortenstaal in de tuin -invoegen-gevelontwerp-element-moderne-architectuur

Roest werd in het verleden koste wat kost vermeden en was ongewenst. Tuinen met roestig tuinmeubilair, verroeste schuttingen of deuren in deze look waren taboe en vijvers voor onverzorgde buitenruimtes. Tegenwoordig wordt deze look met opzet nagestreefd en bereikt door middel van moderne technologieën. Het roestproces op RVS panelen en oppervlakken wordt gecontroleerd en werkt alleen als een coating die de kwaliteit van het materiaal niet aantast. Er zijn tal van varianten voor modern gebruik van Cortenstaal in de tuin. We presenteren een overzicht van 16 ervan.

Cortenstaal in de tuin – een veelzijdig materiaal

Cortenstaal in de tuin -invoegen-gevelbekleding-buiten-moderne-architectuur

U kunt de moderne architectuur vanaf de gevel zien. Het moet er niet alleen mooi uitzien, het moet ook weerbestendig zijn. Cortenstaal is een bijzonder materiaal voor moderne tuininrichting en landschapsarchitectuur. Onder de roestlaag vormt zich een beschermende laag van stevig hechtende fosfaten of sulfaten, waardoor het materiaal resistent wordt.

Cortenstaal in de tuin – een overzicht van verschillende gebruiksmogelijkheden

Cortenstaal in de tuin -plaatsing-hek-privacybescherming-panelen-moderne-architectuur

Cortenstaal kan worden gebruikt en is geschikt voor het bekleden van grote oppervlakken van huisgevels of als decoratieve panelen die het gebouw omringen. Fantasierijke vormen en uitsnijdingen, zoals geperforeerde vellen of die met bloemmotieven, kunnen eenvoudig worden bereikt door te lasersnijden. Hekwerk in roestige look is een goede ontwerpoptie voor de buitenruimte, geeft luchtigheid en tegelijkertijd een modern tintje.

Cortenstaal in de tuin als privacyscherm en schutting in één

Cortenstaal in de tuin-insert-hek-privacy bescherming-modern-eenvoudig-tuin design

Cortenstaal zorgt voor privacybescherming in een moderne uitstraling die veel verder gaat dan het idee van metaal. Het gebruikte materiaal is staal, dat is beschermd tegen corrosie door toevoeging van koper, chroom en nikkel en dat deze interessante look heeft gekregen.

Roestig gaas – hek en ontwerpelement buitenshuis

cortenstalen tuininzet omheining privacyscherm mesh

Vreemde kunstvoorwerpen of functionele elementen van tuinontwerp – alles is mogelijk en mogelijk uit dit materiaal. Stalen gaas kan de gebruikelijke haag vervangen zonder de ventilatie-eigenschappen te verminderen.

Decoratief, luchtig hekwerk van cortenstaal in de tuin

cortenstaal-tuin-insert-decoratief-hek-airy-design

Decoratief hekwerk van cortenstaal is de eigentijdse versie van het metalen hekwerk. Verschillende ontwerpen bieden een combinatie van verschillende materialen – het gebruik van beton als ontwerpelement is uiterst actueel.

Speelse en functionele accenten met een roestige look – tuindeur

cortenstaal-tuin-insert-garden-gate-grille-artfully-outdoor-door

De moderne roestige look doorbreekt de associaties met demontage en zet het in een nieuw licht. Kunstzinnige ontwerpen voor tuinpoorten en buitendeuren zijn tegenwoordig trendy. Kies gewoon een geschikt model voor uw situatie.

Edele roestige look – moderne voordeur

corten-stalen-tuin-insert-door-hasu-moderne-architecture-outdoor

Roest, een perfecte afwerking en een edele uitstraling zijn termen die misschien niet echt samengaan. Nogal Het tegenovergestelde.

Speels tuinpad met verroeste look

cortenstaal-tuin-insert-tuin-pad-vijver-tuin design-modern

Veel dat bevalt met een Cortenstaal-look zou eigenlijk van gerecyclede materialen kunnen worden gemaakt. Er zit namelijk veel staal in betonconstructies dat met speciale technologie van beton kan worden gescheiden. Zo ontstaan ​​geweldige ReDesign-objecten – zo’n tuinpad is ook mogelijk.

Cortenstaal als designelement in de woestijntuin

corten-stalen-tuin-insert-edging-step-front-garden-desert-garden-agave

De ruige uitstraling van dit materiaal gaat prachtig samen met de woestijntuin en het wilde landschap. Randen van cortenstaal voor trappen, bedden of om de gebieden met grind of mulch te scheiden die met gazon en aarde zijn aangelegd.

Veranda in de “verroeste” look – “rood” hout en randen van cortenstaal in de tuin

cortenstaal-tuin-insert-terras-veranda-rood-hout-rand

Een uniform totaalbeeld wordt verkregen van verschillende materialen als ze in een vergelijkbare tint zijn. Bij het ontwerp van het terras op de foto is voor het verticale vlak cortenstaal gebruikt en zijn de treden en het loopvlak gemaakt van rood hout.

Randen scheiden de verschillende ruimtes in de tuin

cortenstaal-tuin-insert-border-rand-sier-grit-mulch-struiken

Metalen randen scheiden de ruimtes in de tuin en scheiden het tuinpad van de perken met planten.

Gazonranden en bloemperken van cortenstaal voor een modern tuinontwerp

cortenstaal-tuin-insert-bed-rand-gazon-hout-privacy bescherming verhoogd bed

Gazonopstanden en bloemperken van cortenstaal kunnen prachtig gecombineerd worden met hout en natuursteen. Kies slechts één look voor elke specifieke plek of gebied, anders loop je het risico een warrig tuinontwerp te maken.

Verhoogd bed en decoratieve elementen van cortenstaal in de tuin

cortenstaal-tuin-gebruik-verhoogde bed-tuin ontwerp-water-cactussen-woestijntuin

Verhoogde bedden van cortenstaal zorgen voor een onmiskenbare blikvanger in de tuin. Rechte, hoekige bedden of grote plantenbakken claimen ook voldoende ruimte voor vrije beweging buitenshuis.

Fantasierijke tuinbeelden met een roestige look

cortenstaal-tuin-gebruik-tuin-sculpturen-kunst-otdoot-cirkel

Tuinconstructies van cortenstaal zijn ongetwijfeld trendy. Kunstzinnige en vreemde vormen van ontwerpers over de hele wereld zorgen voor afwisseling in tuinontwerp.

Modern design voor buiten – cortenstalen haard in de tuin

cortenstaal-tuin-inzethaard-buitenterras-desogn-modern

Het definitieve hoogtepunt in de buitenruimte is een open haard met een modern, eenvoudig ontwerp. Een kan in de tuin of op het terras worden geplaatst en vereist, in tegenstelling tot de grill en de open haard, geen speciale installatie.