Tuinontwerp en onderhoud

Een kinderspeeltuin bouwen in de achtertuin – 25 ideeën voor speeltoestellen en decoratie

Kinderspeeltuin tuin-speel kasteel-bouw-zelf-hout

Zonnige zomerdagen zijn ideaal om kinderen buiten te laten spelen. Wilt u een grote verrassing maken voor uw kroost? Als je de ruimte in de tuin hebt en je handmatige vaardigheden hebt, is het een aantrekkelijke waard Kinderspeelplaats bouwen! Bekijk de volgende ideeën voor speeltoestellen en decoraties en creëer een individueel kinderparadijs!

Maak een kinderspeeltuin

Kinderspeeltuin, tuinglijbaan, speelhuisje, zandbakpret

Kruipen, springen, slingeren, glijden, in bomen klimmen – het dagelijkse programma voor de kleintjes zit vol met interessante activiteiten. Kinderspeelplaatsen zijn meestal zo gebouwd dat kinderen veilig en ongestoord kunnen spelen. Hier kunnen de kleintjes gezellig praten. Van de Kinderspeelplaats maar is ook een ontmoetingsplaats voor ouders.

Ideeën voor een sfeervolle kinderspeeltuin

Kinderspeeltuin-buiten-grind vloer-schommel-glijbaan

Van de Kinderspeelplaats in je eigen tuin heeft een bijzondere charme. Geef de kinderen eindelijk vrijheid! Veel speeltoestellen zijn leuk voor zowel kinderen als ouders. U kunt uw boerderij ombouwen naar uw wensen en behoeften, het is de moeite waard, ook al kost het een bepaalde tijd. Met mooie, zelfgemaakte speeltoestellen vergroot je de bewegingsvrijheid en het fysieke welzijn van de kinderen. Frisse kleuren komen binnen! Met felgekleurde verven krijgen de speeltoestellen een echt kindvriendelijke uitstraling.

Zelf buitenspeeltoestellen bouwen

Kinderspeeltuin schommel kasteel hout

EEN Kinderspeelplaats Decoreren vraagt ​​niet veel geld, tijd en moeite van je. Oude huishoudelijke artikelen kunnen worden gebruikt om prachtige decoraties en speeltoestellen te maken. Felgekleurde autobanden als schommelzitje zijn bijvoorbeeld erg trendy en leuk voor de kinderen. Je kunt de band in zijn volledige maat gebruiken zodat je erin kunt gaan liggen, of je kunt een strook uitknippen en als zitplaats gebruiken.

Speeltuin in de tuin

Kinderspeeltuin-tuin-goedkope-ideeën-kinderspellen

Ook de kinderen mogen meedenken over de inrichting en inrichting van de speeltuin! Deze creatieve activiteit stimuleert de fantasie en verbeelding van het kind. Hierdoor kunt u uw kinderen kennis laten maken met verschillende materialen. Het spel “Drie op een Rij” kan bijzonder snel en eenvoudig worden gemaakt. Je kunt een groot vierkant maken van negen kleine tegels of platen. Alle dingen kunnen als speelfiguren worden gebruikt: speelgoed, stenen, hout en alle zelfgemaakte voorwerpen zijn allemaal geschikt.

Kindertrampoline

Trampoline jump-bounce kinderen speeltoestellen tuinideeën

Een trampoline is ongetwijfeld een van die elementen in een kinderspeeltuin waar ook volwassenen van genieten. Of u kiest voor een klein model of een groot model hangt af van de beschikbare ruimte. Een grote trampoline die op een steiger staat moet zeker voorzien zijn van een veiligheidsnet zodat de kleintjes er tijdens het springen niet af kunnen vallen. De variant hierboven, waarbij het springvlak in de vloer is geïntegreerd, is ook erg origineel.

Fosforescerende zithoek

Ideeën voor kinderspeeltuindecoratie zitgroep fosforescerend

Van boomstammen kunnen kleine krukken worden gemaakt. Je kind wil immers ook graag kunnen gaan zitten en kletsen met zijn vriendjes en broertjes en zusjes. Een zithoek die ook kindvriendelijk is, is belangrijk. De stoelen worden bijzonder interessant als je ze helder schildert. Je kroost zal vooral van fosforescerende kleuren houden omdat ze ook oplichten in het donker.

Speeltuin voor kinderen

Decoratie ideeën tuin Kinderen in de speeltuin

Voor balspellen, die ook heel praktisch kunnen zijn voor entertainment op verjaardagen, zijn muren die je zelfs samen kunt maken geschikt. De kleintjes bepalen zelf of je voor monsters of andere motieven kiest, het is belangrijk dat de opening groot genoeg is zodat er makkelijk een bal doorheen past. Gebruik twee lagen stevig karton die je aan elkaar vastzet met stroken hout. Het enige wat nog ontbreekt is de steun op de rug en klaar ben je!

Speeltuinen – schoolbord

Kinderen buitenspeeltuin school voor het bouwen van speelgoed

Natuurlijk kunnen onze nakomelingen ook binnen schilderen, maar dat gaat toch veel beter met frisse lust, vind je niet? Een eenvoudig schoolbord en krijt kan voldoende zijn. Het kan worden bevestigd aan een privacyscherm of muur, of u kunt er een kiezen met een standaard. Een kindertafel, die gebruikt kan worden om op gewone vellen papier in de tuin te tekenen, is ook een variant voor de kinderspeeltuin.

Ontwerp een kinderspeeltuin

Ideeën voor kindertuindecoratie-doe-het-zelf

Heldere kleuren en speelse decoraties zijn belangrijk zodat de speeltuin er vriendelijk en kindvriendelijk uitziet. Deze kun je natuurlijk samen maken. Verfstenen zoals insecten of grote kroonkurken, maak slangen of bloemknoppen van een waterdicht en flexibel materiaal, dat hier en daar over het plein verspreid kan worden. Muren kunnen op hun beurt worden ontworpen met prachtige wanddecoraties.

Speeltuin decoratie

Tuindecoraties voor kinderen-doe-het-zelf tips

Gebruik voor steenversieringen ofwel afzonderlijke stenen, waarbij elke steen een ander dier voorstelt, of u kunt van meerdere stenen een rups maken, waarbij de afzonderlijke schakels verschillende kleuren kunnen hebben. Het knutselproject stimuleert de fantasie van uw kind en is erg leuk. Hij zal graag zijn speelruimte zelf inrichten.

Via ferrata gemaakt van autobanden

Autoband via ferrata speeltoestellen voor kinderen

Met zo’n speeltoestel kan je kind ook heerlijk spelen. Het bestaat uit veel banden die aan elkaar zijn bevestigd. Het zachte en elastische materiaal beschermt je protégés ook tegen verwondingen. U bepaalt zelf of u de banden zwart wilt laten of ze wilt verven.Bevestig het frame aan de vloer zodat het niet kan wegrollen en uw kind kan klimmen, kruipen en verstoppen.

Speeltoestellen voor buiten

Kinderspeeltuin decoratie-ideeën kleuraccenten tuin

Hierboven zie je een natuurvriendelijk idee voor een tafel gemaakt van een schijf van hout. De hoogte van de tafel en stoelen moeten worden aangepast aan de grootte van de kinderen. De zithoek bevindt zich het beste onder een boom of een parasol die in de hete zomer voor schaduw zorgt. Het is ook een goed idee om voor het kind een pad aan te leggen dat naar de speelruimte leidt. Eenvoudige houten schijven in regenboogkleuren zijn geweldig.

Bouw een tent voor kinderen

Speeltent gebouwd voor kinderen

Zithoek in accentkleuren

Bouw en decoreer je eigen zitgroep voor de kinderspeeltuin

Maak de schommelstoel zelf

Bouw een schommelzitje voor de speeltuin en verf autobanden

Speeltuin voor in de tuin

Speeltoestellen voor kinderen via ferrata schommelglijbaan

Overdekte speelplaats houten meubelen voor kinderspelletjes

Bouw een speelplaats voor kinderen

Spelletjes voor buitenspeeltuin voor kinderen

Zithoek in de tuin

Buitenspeeltuin - zithoek voor kinderen

Speeltoestellen schommelzitje Oude autobanden

Buitenspeeltoestellen - keukenontwerp buiten

Ontwerpideeën voor kinderspeeltuinen voor klimmuren

Buitenspeeltuin klimnet ophangen

Stapstenen om een ​​pad te maken. Tuinspellen voor kinderen

Verjaardagstaarten voor kinderen – 75 schattige ideeën