Tuinontwerp en onderhoud

Een tuinpad maken – 109 ontwerpideeën met spannende effecten

tuinpad maken straatsteen gele bloesem bedmuur

wie een? Maak een tuinpad moet u van tevoren een paar gedachten bedenken waarvoor u het pad of de steeg in de tuin wilt gebruiken – als decoratief, structurerend ontwerpelement of als rand, en vervolgens het verloop van het pad bepalen. Tuinpaden kunnen heel anders worden vormgegeven. Als u suggesties nodig heeft, blader dan door onze fotogalerij en vind de beste oplossing voor uw individuele tuinontwerp.

Hoe het tuinpad aan te leggen?

maak tuinpad bladvorm beton origineel ontwerp

Richt uw tuin zo in dat deze in elk seizoen aantrekkelijk is. Een belangrijk onderdeel dat de visuele impact van uw tuin beïnvloedt, zijn de planten en bomen. Het effect van de tuinpaden is afhankelijk van de ligging en de relatie met de planten. Een vraag die de Maak een tuinpad vaak voorkomt, moeten de planten dicht bij elkaar staan. Het scenario is daarentegen gevarieerd. Het hangt ervan af welke effecten je in de tuin wilt creëren.

Hier zijn enkele ontwerptrucs

tuinpad creëer symmetrische gazonbank groenblijvende bloemen

Hoge hagen en privacyschermen lijken eentonig en versmallen visueel het tuinpad. Losse plantvakken en vaste planten daarentegen zorgen voor uitzicht op een flexibele en veelzijdige tuin. Dit ontwerp wordt door de meeste mensen als behoorlijk aantrekkelijk beoordeeld. Om alle verschillende gebieden comfortabel en zonder op gazons of andere planten te kunnen bereiken, zijn tuinpaden essentieel.

Betonnen tuinpad

tuinpad maak concrete kleuren golven bank idee plantenbak

De breedte van een tuinpad hangt ervan af of je op een ontspannen manier door de tuin wilt kuieren of liever verborgen paden die het verlangen wekken om de tuin te ontdekken. In plaats van bomen kunnen ook aan weerszijden hoge planten het pad vergezellen. Met beton kunnen interessante padontwerpen worden gemaakt. Door verschillende kleuren te gebruiken, waarmee verschillende patronen en zelfs motieven kunnen worden ontworpen, kunnen romantische tuinpaden worden gemaakt zoals in het bovenstaande voorbeeld.

Het asymmetrische tuinpad heeft een spannende uitstraling

tuinpad maak asymmetrische stenen tegels bloemen weelderig kleurrijk

De inrichting van het tuinpad is van invloed op het totaalbeeld van de tuin. Een licht begroeid tuinpad oogt spannend, ontspannen en natuurlijk. Als je vakkundig met proporties speelt, ontstaan ​​er vlakken van verschillende afmetingen, die je heel anders kunt ontwerpen en zo visuele spanning in de tuin kunt creëren. Gebruik geometrische panelen, overweeg om ze in verschillende maten te combineren of diagonaal te leggen. Dit maakt de tuin losser en ziet er spannender uit.

Symmetrische tuin

maak een vijver landschapsarchitectuur ontwerp recht stenen pad

De tuin kan door het tuinpad in twee gelijke delen worden verdeeld. Sommigen vinden dit ontwerp nogal saai, maar het is zeer geschikt voor een minimalistische architectuur. Slim geplaatste bogen, pergola’s, waterpartijen en wanden zorgen vervolgens voor spannende perspectieven. Als je een bijzonder interessante blikvanger wilt creëren, laat het pad dan door een vijver of grote fontein lopen.

Wat nu het meest trendy materiaal is?

symmetrisch ontwerp tuinpad straatsteenpad

Wat nodig is, zijn sfeervolle oppervlakken die de tuin textuur en karakter geven. Betonklinkers hebben een lange levensduur en bieden met hun brede scala aan kleuren en vormen een onbeperkt aantal ontwerpmogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar als vierkant, rechthoek, driehoek, cirkel of met verschillend gevormde randen, zodat interessante combinaties kunnen worden gemaakt van verschillende steenvormen

Tuinpad met steegachtige indruk 

Terrasideeën straatstenen leggen van grindpad

U bent ook van harte welkom om straatsteen te combineren met grind, zoals hier werd gedaan. De stenen vormen de rand van het pad en kunnen zelfs bochten vormen. Het middengebied, oftewel het wandelgebied, werd weer opgevuld met grind, waardoor een kleurcontrast tussen de rand en het pad ontstond, wat ook erg mooi is.

Ontwerpideeën voor tuinpaden met veel effect 

Stapstenen Maak tuinpaden

Voor een moderne tuininrichting wordt vaak gekozen voor vierkante of rechthoekige steen- en betonplaten. Met hun hulp kunnen zowel rechte als gebogen paden worden ontworpen. Als u zo’n tuinpad wilt maken, heeft u nu de keuze uit verschillende opties voor het ontwerpen van de voegen. Vooral siergrind of, zoals hier het geval is, gazons zijn erg populair in de moderne tuin en zijn ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Wil je wat kleurrijker, dan kan je ook terugvallen op bijzonder laagblijvende bodembedekker voor groene voegen. Zo voorkom je ook perfect onkruid.

Maak en plan een tuinpad

Keermuur bouwen tuinontwerpideeën goedkope materialen

U kunt ook meerdere paden van verschillende materialen maken en deze met elkaar verbinden. Zo verandert het grindpad in deze tuin in een natuurlijk ogend pad van stapstenen van natuursteen. Het wordt omlijst door verschillende planten en landschapsontwerpen, zoals de verhoogde bedden die op een helling zijn gebouwd.

Tuinpad met kasseien

kronkelend tuinpad straatstenen privacymuur plaatsen natuursteen

De klassieke variant met bakstenen ziet er meestal zo uit. Rechthoekige stenen, zoals die voor muren worden gebruikt, worden in de grond gewerkt en kunnen daarbij ook bochten vormen. Rood is de klassieke kleur en is perfect voor rustieke of mediterrane buitenruimtes. Natuurlijk zijn er tegenwoordig tal van andere modellen, dus de selectie voldoet gegarandeerd aan uw behoeften en ideeën.

Ontwerp het tuinpad met grind

minimalisme tuin landschap grindpaden bloemperk

Als je het pad van grind wilt maken – of het nu alleen van grind is of in combinatie met stapstenen – dan kun je hier ook een grote verscheidenheid aan stenen vinden. Naast een breed scala aan kleuren, zijn er ook verschillende maten en vormen. Niet alleen decoratief grind gemaakt van gladde rivierstenen is populair. Grind of andere grove stenen worden ook niet zelden gebruikt en creëren een interessante structuur.

Bepaal de route – zigzag

tuinpaden ontwerpideeën vierkante stenen leggen

Kleine tuinen kunnen worden losgemaakt door een interessante vorm te kiezen als u een tuinpad wilt maken. Op deze manier kunnen twee gebieden niet alleen door rechte paden met elkaar worden verbonden. Bochtige of zigzagpaden zijn een echte blikvanger en maken de buitenruimte gevarieerder. Om het geheel niet te chaotisch te laten lijken, vooral als je ook weelderige planten gebruikt, kun je ook kiezen voor symmetrische tegels voor de vloer.

Betonblokken passen bij de eenvoudige gevel

huis minimalistisch tuinontwerp betonblokken goedkoop

Wat vind je van dit moderne idee? Voor een minimalistisch tuinontwerp is gekozen voor grote betonnen treden. Maar dat is niet alles waar het brede pad indruk mee maakt. Ook de betonnen vlakken werden voorzien van smalle metalen frames die ze scheiden van het omringende grind en voor interessante accenten zorgen. De grindbedden werden ook beplant met enkele varens.

Een gevoel van slenteren door de tuin

straatstenen betonblokken-tuinbekleding-ideeën goedkoop zelf maken

Met het juiste tuinpad krijg je nooit genoeg van ontspannende wandelingen door je eigen tuin. Ontwerp de tuinpaden zo dat elke individuele ruimte en bed niet alleen bereikbaar is, maar ook lopend bekeken kan worden. Bochtige, natuurlijk ogende paden zijn hier bijzonder uitnodigend, denk het niet?

Het speelse ontwerp van het tuinpad wekt nieuwsgierigheid

Tuinpad Schlängelweg-op de helling-opstaande trap-in de tuin

Een tuinpad maken – het pad naar een zitplaats

achtertuin zithoek-houten stoelen terrasoverkapping

Grindpaden zijn handig

ontwerp tuin landschap ideeën-tuinpaden ontwerp grindpad

Een tuinpad maken – ideeën

Groene tuin groenblijvende planten die grindpaden leggen

Laan in de tuin

pad met grind gelegd boom schaduw tuinpad

Met bomen omzoomd pad

bosachtig tuinontwerp moderne landschapsarchitectuur

Ontwerp trucs om effecten te bereiken

Aziatische tuinontwerpideeën grindpad geometrische formaten

Het gebogen pad ziet er zacht uit

asymmetrisch ontwerp creëert stenen pad overwoekerd

Leg betonblokken met grind

Betonnen straatstenen-leg tuinpaden schaduw in de tuin

Leg het tuinpad aan – leg het terras met tegels

buitentegels zandsteeneffect bloembedrand

betonnen straatstenen paden maken zig zach paden in de tuin

Betonnen stapstenen ideeën om tuinpaden aan te leggen

Gartenweg-foto fonteinen creëren buiten ideeën

Maak tuinlanen gebogen - maak grindpaden

ideeën-gazongebied romantische-tuinontwerppaden

goedkope materialen ontwerpen tuinpaden met steengrind, rechthoekige stapstenen

Tuinpaden design landelijke stijl pergola stenen tuinpad overwoekerd

Tuinideeën - houten poorthek in landhuisstijl creëert stenen - ontwerppaden

tuin heuvelachtig heuvellandschap lanen ontwerp

rechte tuinpad-decoratieve ornamenten zelf symmetrisch maken

tuinontwerp ideeën-gazons tuinpad recht

tuinontwerpideeën creatie van tuinpaden

ontwerp-sculptuur ideeën-tuinpaden stapstenen-bestrating betonblokken

schaken mat-vorm design-tuinpaden creëren grindpad

Zandsteen tuinpad ontwerp landschap landelijke stijl

Tuinpad in cottage-stijl gazon tuinpad rechttoe rechtaan

Bloemperkborder gazon tuinpaden met stenen

tuinideeën modern design design weelderige planten

tuin op niveau tuinpad ontwerp gebogen grindpad

Rivierstenen Paden maken Ideeën-optische effecten Opwinding

buitenlandschapsideeën gazon tuinpad romantisch

eclectische tuin over betonnen bestrating bloembedrand

maak zelf decoratieve stapstenen - ontwerpideeën

Decoratieve tuinpaden met natuursteen border

decoratief tuinpad ontwerppatroon bloemen dier

ontwerp tuinpaden met grind rivierstenen ontwerp

groene muur ideeën voor privacybescherming tuin stapstenen

gebogen design liggend tuinpad met witte rivierstenen

gebogen tuinpad stenen kleurformaten

Tuinpad ontwerp ontwerp tuin landschapsarchitectuur

recht lopend tuinpad decoraties weide fontein

pad zigzag tuinpad stapstenen gazon

ideeën voor tuinoverkapping ontwerpen-grindpaden-zelf maken

kiezeltuinpaden, ideeën, weelderige vegetatie

tuinpad houten pad gebogen vorm verlicht

tuinpad ontwerpideeën vaste planten weelderige vegetatie bloemen bloeiend

natuurstenen tuinpaden zandsteen-creëer je eigen idee effecten

tuinpaden planning landelijke stijl-design-stenen maak foto's

Tuinpaden begroeid huisje klimop klimplanten huis

maak een pad op de heuvel tuin stenen muur rechtopstaande keermuur

tuinpaden in de tuin ontwerpideeën-op de heuvel plan

tuinpaden ideeën zandsteen stapstenen lavendel

tuinpaden ontwerpideeën traditionele natuursteentextuur

tuinpad maken vorm-grind houten traptrede

tuinpad ideeën ontwerp voor natuursteen

ideeën grindpad ontwerp tuinpaden-foto's bietenrand

tuinpad ideeën-privacy bescherming hek bouwen hout

Tuin met fonteinpaden materiaalvormen gebogen

huis met tuinontwerp op de helling-design mediterrane planten

tuinpad begroeid met gras stenen ideeën gazon

ideeën ontwerp tuin ontwerpideeën vloeren beton

overwoekerd tuinpad stenen achtertuin ontwerp

licht overwoekerde tuin maak paden ideeën stapstenen

moderne landschapsarchitectuur ideeën-bloemen tips beginners

Ideeën voor landschapsontwerp in landelijke stijl natuurstenen muurpad

Landhuisideeën stijl tuinontwerp grindpad zelffoto's

tuinontwerp manieren-vormen materialen natuursteen

landhuis tuin landschap rotstuin ideeën

Creatief tuinpadontwerp Creëer een meanderende tuinvijver

Grindpad in de tuin-ideeën-ontwerp goedkoop

ontwerp grindpaden-stapstenen ontwerp-goedkoop

recht pad binnenplaats ontwerp-grind stapstenen-privacy schermmuur

Ideeën voor het maken van tuinpaden creëren een slingerend pad

goedkope materialen ontwerpen tuinpaden met steengrind, rechthoekige stapstenen

Ideeën voor een rustieke tuinpad-romantisch zelf-creëren

Tuinontwerp stoepranden, paden, foto's

tuinontwerp-watersysteem-fontein leggen stapstenen

hedendaagse tuinontwerpideeën grindpad terrasideeën goedkoop

gazon in tuinontwerpideeën modern asymmetrisch

Gazonpad ideeën tuinontwerp landschapsarchitectuur ideeën goedkoop

Ideeën voor het ontwerpen van wilde tuinen Tuinpaden langs vaste bomen

watertuin houtachtige vijver in de tuin bietenrand tuinpad grind

Tuinpaden zeildoek bloembed ontwerp grensideeën

romantisch tuinpad - natuursteen design

romantische paden-in de tuin-design materialen slingerend pad

ronde stapstenen - hout rivierstenen - grindpadrand

voortuin ontwerp betontegels leggen - hoge potplanten

slingerend pad speels ontwerp-tuinpad stapstenen-ideeën

overwoekerd tuinbeplanting soorten-heesters vaste planten tuinpaden

exotische planten-tuinvijver-zandsteen oppervlakte-weg

ideeën voor tuinpaden

ontwerp in de tuin - met vijver - maak paden - maak het zelf

levendig tuinpad-met-grind creëren idee-vaste planten

ideeën voor tuinpaden

vegen tuinpad-grindpad omzoomd door bedden